Bättre än originalet och farligt goda. Kolakakor med hasselnötsbotten lchf

av Home2Tiny
Vi har verkligen haft en soft morgon
Har märkt att det blir allt mer så på helgerna, att vi tar det lugnt, rusar liksom inte på och försöker beta av en to-do-lista som är längre än E6:an……
När killarna var mindre var det fullt ös från tidig morgon till kväll, med aktiviteter och annat som skulle hinnas med på just helgen, men nu…..när det oftast är bara jag och Mr C ja då blir det liksom i ett mer slow tempo..
Så vi har suttit lääänge vid frukosten, planerat och pratat, kikat på min nya blogg som är på gång, men oj vad det är mycket man måste tänka på (läs någon som är väldans petig, he, he…) men snart så och då hoppas jag att ni följer med mig såklart….
Hur som haver så längtar jag redan efter fikat, för då ska jag minsann smälla i mig några av de här godsakerna, kolakakor med hasselnötsbotten, bara inte klokt så goda de är.Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker,  nästan bättre än originalet och farligt god.
Så är du sugen på något vansinnigt gott till tre-kaffet, gör de här godsakerna och jag kan lova att du får njuta av något riktigt smarrigt till fikat.
TIPS
Vill du göra de här kakorna helt enligt rawfood använd några andra nötter typ cashew eller valnöt som du inte behöver rosta.Har du ingen vaniljstång hemma går det lika bra med vaniljpulver
Som alltid smaka av om du vill ha mer sötning i hasselnötsbotten eller kolan, tillsätt då bara mer honung eller annan sötning.
………………………………………………………………………………………………………………………………….
KOLAKAKOR MED HASSELNÖTSBOTTEN LCHF
Ingredienser
Hasselnötsbotten
2 dl hasselnötter
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl salta jordnötter
1 msk honung
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt
 
Kola
20 dadlar
1/2 dl smält kokosolja
1/2 tsk salt
1 vaniljstång
50 g mörk choklad
Så här gör jag
Börja med att blötlägga dadlarna i minst 1 timme.
Hasselnötsbotten
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta dem i cirka 8-10
minuter tills skalet lossnar. Lägg dem på en kökshandduk, vik över och
gnugga bort skalet.
Mixa hasselnötterna till ett mjöl. Lägg med övriga ingredienserna och mixa vidare tills du får en jämn smet (gör inget om det finns några bitar av nötterna i) Tryck ut degen i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt.
Kolan
Häll bort vattnet av dadlarna.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Mixa vaniljfröna med resten av ingredienserna riktigt länge. Kolan ska bli blank och seg.
Tryck ut kolasmeten över hasselnötsbotten och ställ den i frysen minst 1 timme.
Skär upp i bitar
Smält chokladen och ringla över kakorna.
Ställ dem i kylen och låt chokladen stelna.
Förvara kakorna i kylen
NJUUUUT! 
 
………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 Nu ska jag göra något som jag inte gjort tidigare och om det blir bra så kommer det upp här på bloggen, vet att jag retas men ibland måste man få vara lite hemlighetsfull….
Ha en mysig lördag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

7 kommentarer

Hemma på Sjuan 25 februari, 2017 - 13:50

Så goda de ser ut! Här har det blivit lchf chokladbollar och andra chokladbollar som jag gjorde ett eget recept på och de gick att äta också 🙂 Spännande med ny blogg och så klart följer jag dig även där. Här finns också en tanke på ändring av blogg men med den tekniska kunskapen jag besitter så får det nog vara… Hoppas du är piggare nu, kram Suss

Svar
Mamma C 25 februari, 2017 - 14:18

Så spännande med en ny blogg. Tack för receptet på kakorna som såg väääääldigt goda ut.
Kram Mamma C

Svar
Sabelhagens Olivlund 25 februari, 2017 - 15:04

Så gottigt det ser ut, är svag för sötsaker:) Kul och spännande med ny blogg, det skulle jag med vilja ha så småningom.
Ha en fortsatt fin lördag
Kram Maria

Svar
Channal 25 februari, 2017 - 17:18

Älskar dina Lchf-recept! Känns nyttigt och gott!

KRAM Anna

Svar
Flower of Fame 25 februari, 2017 - 22:31

Ser supergoda ut. Härligt att ta det lugnt på morgonen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Hovkonditorn 27 februari, 2017 - 08:34

Vad goda de ser ut. Passar perfekt med kaffe. Kram!

Svar
Hanna 28 februari, 2017 - 13:30

Åh så gott det låter!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »