Home BakverkDet finns alltid en plats för livets goda oavsett veckodag……

Det finns alltid en plats för livets goda oavsett veckodag……

by Home2Tiny
Jag tycker vi kickar igång den här måndagen med något riktigt gott till fikat
Det kan behövas när hela veckan ligger framför oss, liksom ha något att se fram emot framåt eftermiddagen.
Och inget tre-kaffe utan något smarrigt till…. och de här mandelflarnen är bara sådär precis lagom att stoppa i sig, ja om man inte är som mig och gärna ta både två och tre stycken, he, he….
.
Frasiga med lite kolasmak och så toppade med mörk choklad, behöver jag skriva att det är galet goda…
Så när du har 1/2-timme över i veckan, ja för de tar inte mycket mer att göra, så baka dem, du kommer inte att bli besviken och dessutom finns det alltid en plats för livets goda oavsett veckodag…..
TIPS
Har du inte mandelmjöl hemma kan du skålla och skala mandel och sen köra mandeln i matberedaren.
Använd 2 plåtar och sprid ut flarnen då slipper du att de flyter in i varandra
Förvara mandelflarnen i frysen, går utmärkt att äta lätt frusna.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
MANDELFLARN MED CHOKLAD LCHF

 

Ingredienser ca 20 st
50 g mandelmjöl
1/2 dl  fibersirap vit (som du hittar HÄR)
1/2 msk fibersirap gold (som du hittar HÄR)
1 msk vispgrädde
Knappt 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt50 g mörk choklad till dekoration
 
Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg alla ingredienser i en kastrull, (utom den mörka chokladen)
Låt massan sjuda under försiktig omrörning
Klicka ut smeten till små runda flarn på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda mandelflarnen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills flarnen fått fin färg
Låt dem svala något
Lossa dem från bakplåtspappret (jag använder en stekspade) och låt dem kallna helt på ett bakgaller.Smält den mörka chokladen och ringla över mandelflarnen
Låt stelna i kylen.
NJUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………..
 
Nu jobb, sen till sjukhuset för provtagning och någon form av scanning….
Ha den bästa starten på veckan vänner!
Kramisar
T

You may also like

8 comments

✫ Fru Eriksson 23 januari, 2017 - 09:26

Gott & vackert ❣
Sägt det förut & säger det igen…Gör en Bok eller varför inte en Mat & Bakblogg 🙂
/Kram

Reply
Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 23 januari, 2017 - 12:20

Åh låter ju jättegott 🙂

Reply
Mamma C 23 januari, 2017 - 13:40

Mums, så himla gott.
Kram mamma c

Reply
Hanna 23 januari, 2017 - 15:40

Åh mums! Det där receptet måste jag spara.

Reply
Channal 23 januari, 2017 - 17:49

Precis så där lövtunna som jag vill ha dem. Mums!

KRAM Anna

Reply
Hem ljuva hem 23 januari, 2017 - 18:02

Åhh så gott! Var hittar man fibersirap? jag har aldrig hört talas om det. Verkar vara en kaka för mig. Kraaaam pia

Reply
Home2Tiny 23 januari, 2017 - 18:30

Hej Pia
Har lagt upp länkar i receptet till fibersirapen så du hittar dem plättlätt. Lovar dig att kakorna är sååå galet goda. Kram Tina

Reply
Anonym 23 januari, 2017 - 21:42

Om jag hade bott granne med dej hade jag kommit över på fika titt som tätt! Men, nu bor jag ju lite för långt bor. Hursomhaver, det ser ju urgott ut!!

SB

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »