950
Hörrni fredag och till på köpet den trettonde
Nåja för mig var det otursdagen igår……så idag ska jag väl klara mig…..och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen…..
Hur som helst helg och kanske någon av er är sugen på något av livets söta.
Då ska ni få ett riktigt oemotståndligt recept. Fyra ingredienser och tio minuter är allt som krävs för att du ska kunna servera den här ljuvligt goda desserten. Vit choklad kan vara väldans söt men i den här efterrätten balanseras sötman av syran från de smarriga passionsfrukterna och de färska jordgubbarna. En plättlätt dessert som passar perfekt när man vill njuta av livets söta….
Hur som helst helg och kanske någon av er är sugen på något av livets söta.
Då ska ni få ett riktigt oemotståndligt recept. Fyra ingredienser och tio minuter är allt som krävs för att du ska kunna servera den här ljuvligt goda desserten. Vit choklad kan vara väldans söt men i den här efterrätten balanseras sötman av syran från de smarriga passionsfrukterna och de färska jordgubbarna. En plättlätt dessert som passar perfekt när man vill njuta av livets söta….
TIPS
Ta ut äggen i god tid så att de blir rumsvarma, viktigt så att inte chokladkrämen skär sig när du gör den.
I stället för jordgubbar kan man också använda hallon, blåbär eller några andra bär eller frukter.
Det här är en mäktig dessert så ett tips är att inte göra för stora portioner..
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
I stället för jordgubbar kan man också använda hallon, blåbär eller några andra bär eller frukter.
Det här är en mäktig dessert så ett tips är att inte göra för stora portioner..
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
VIT CHOKLADKRÄM MED PASSIONSFRUKT OCH JORDGUBBAR
Ingredienser Ca 4-6 portioner
150 g vit choklad
5 passionsfrukter
3 rumsvarma ägg
Ca 250 g jordgubbar
Så här gör jag
Hacka den vita chokladen i mindre bitar.
Smält chokladen i mikron och låt den svalna något
Smält chokladen i mikron och låt den svalna något
Dela de rumsvarma äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna fast utan att de blir torra
Rör försiktigt ner en äggula i den smälta chokladen och det är viktigt att äggulan är rumsvarm annars kan smeten skära sig.
Gröp ur passionsfrukterna och rör ner innehållet i ägg och chokladsmeten.
Rör ner de två återstående äggulorna i krämen
Vänd ner de vispade äggvitorna undan för undan i chokladkrämen med stora luftiga tag, så att luften i äggvispet inte försvinner.
Lägg ett lager med jordgubbar i till exempel glas. Fördela krämen ovanpå.
Täck glasen med plast och ställ kallt i tre timmar minst.
Dekorera med jordgubbar och vit riven choklad
Rör ner de två återstående äggulorna i krämen
Vänd ner de vispade äggvitorna undan för undan i chokladkrämen med stora luftiga tag, så att luften i äggvispet inte försvinner.
Lägg ett lager med jordgubbar i till exempel glas. Fördela krämen ovanpå.
Täck glasen med plast och ställ kallt i tre timmar minst.
Dekorera med jordgubbar och vit riven choklad
NJUUUUUUT!
9 kommentarer
Gott, gottigott,gott
Kram mamma c
Jisses vad gott det låter och ser ut. Detta jag ska absolut ta och göra i helgen. Tack för tipset. Ha en fin fredag. Kram Annika
Oj oj så gott det ser ut. Kanske får trösta mig och lilla O med den i helgen.
Kram Helena
Så gott det verkar. Min grej då det är enkelt att göra. Men tror du jag kan byta ut jordgubbarna mot hallon. Är allergisk mot jordgubbar om det blir för många.
Kram
MAria
Åh, det låter verkligen ljuvligt gott!
Yummy :))
Åh låter ljuvligt gott 🙂
Ser gott ut, och med lagom mängd vit choklad så… för den är alldeles för söt för min smak. Kanske ska ta denna dessert som avslutning framöver, då någon sa att jag fyller "tant", vilket jag inte tror är sant… 😉 😉
Lördagskram från Kate
Tack snälla för receptet! Jag har testat ett par recept på vit chokladmousse, men de har varit för söta för min smak så hoppas nu på detta! Ska provas till helgen!
Kramar