Jamen det är mysigt…. så länge det i.n.t.e…….

av Home2Tiny
Jodå men så att, det blev minsann en liten pepparkaksdeg i år med
Nu ska den bara goa till sig en smula, sen så….. ska det kavlas, mjölas och tryckas ut gummor, gubbar, grisar och stjärnor för glatta livet.Jamen det är mysigt….så länge degen är följsam och i.n.t.e fastnar på bakbordet, så länge jag har koll på ugnen och i.n.t.e bränner plåtarna och så länge grisarna förblir grisar, det vill säga med ett tryne och i.n.t.e ser ut som en myrslok och kanske till och med får behålla benen…..

Jodå det kan osa rätt så rejält i köket när det är pepparkaksbak i svarta huset och då menar jag inte från ugnen….
men i år kommer allt gå så smidigt så…….så om någon dag eller tre är det jag som kavlar upp ärmarna, knyter förklädet och sen kör jag”Vi komma, vi komma från Pepparkakeland……..”

Ha en mysig lillördag vänner!Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Suz 7 december, 2016 - 08:24

Nu sitter jag på min fikapaus på jobbet och fnissar åt ditt inlägg – för precis så var det vareviga gång jag bakade pepparkakor. Tradition, min mamma, jag och dottern kämpade och ibland hjälpte min pappa till … men sen dottern tappade intresset har mina föräldrar och jag kommit fram till att det traditionella pepparkaksbaket fått ge vika för att lämna plats åt en mysig fika istället:):):)
Numera bakar jag på sin höjd skurna pepparkakor eller ännu hellre pepparkaksmuffins! Och köper färdiga pepparkakor (utan att ha ett dugg dåligt samvete).
Men man ska göra det man tycker är kul …

Stort lycka till med pepparkaksbaket<3
Kram
Suz

Svar
LIVSGLITTER 7 december, 2016 - 09:04

Tack Tina för den fina vimpeln, åkte bums upp igår! Stor kram och lycka till med pepparkakorna ^^

Svar
Annika 7 december, 2016 - 11:21

Hahaha….ja, hos oss har intresset för att baka pepparkakor också svalnat, de är mest ute efter att äta degen nu för tiden. Men vi ska iallafall baka några plåtar mest för luktens skull. Men med köpedeg. Ha en fin dag. Kram

Svar
Hem ljuva hem 7 december, 2016 - 11:38

Ja ska man få pepparkakor utan palmolja så får man allt göra egen deg. Härligt och juligt det ser ut. Kraaam Pia

Svar
Flower of Fame 7 december, 2016 - 18:05

Trevligt med pepparkaksbak. Vi bakade idag med barnen på jobb och på söndag ska vi baka hemma. Mums ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Hemma på Sjuan 7 december, 2016 - 22:02

Ja det är mysigt med pepparkaksbak men de där inte sakerna händer ofta mig och det tar väldigt lång tid så jag hoppar helt enkelt över det baket denna julen. Fina bilder, som alltid 🙂 Kram Suss

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »