Vad är att inreda personligt?????

av Home2Tiny
Alltså jag älskar det här rummet
Det är rena rama ljusboosten även om det regnar småspik ute och himlen är som en grå betongvägg.

Och jag vet att jag är väldans otrendig med både vita väggar och golv, nu när mer eller mindre hela inredningssverige målar allt i mörka kulörer som grått, blått och grönt.
Och jag tycker det är ursnyggt…….hos andra…….men jag har någonstans på vägen insett att jag måste följa mitt inredningshjärta, oavsett om det är “rätt” just nu eller inte.

Jag läser ofta att hem ska vara personliga, man ska inreda personligt, men vad är egentligen personligt?
Är det ett hem fyllt med vintageprylar, diy-projekt eller design?
Är det ett hem som byter skepnad efter trender eller ser likadant i 10 år?

Min personliga tolkning av ett personligt hem är att man inreder så att man själv trivs och det kan se ut precis hur som helst, vitt, grått, blommigt, vintage, design, whatever, bara du som bor och lever där känner när du kommer hem att här mår jag väl, här kan jag leva och umgås.

Själv älskar jag att inspireras av andras hem i olika stilar, alltid finns det något tips eller någon idé att hämta även om jag inte köper helheten, men för mig är det just vad inredning handlar om, att det finns hur många stilar som helst och det ena utesluter inte det andra.

Vi må ha hur många prylar och pinaler som helst, måla tak och väggar i olika kulörer och byta köksinredning på löpande band, men i grund och botten handlar det om dig som bor där, trivs du, har du hittat hem i ditt inredningshjärta, japp då har du enligt mig ett personligt hem.

Och just det där är mitt nya soffbord, Tablo från Norrman Copenhagen, är så supernöjd och snart så är rummet färdigt.

HÄR hittar du Tablo


Ha en fin lördag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

17 kommentarer

Mittgodastefinaste 5 november, 2016 - 10:24

Jag dör! Vilken underbar soffa!!!!
Ha en fab lördag!

Kram Jenny

Svar
Eva 5 november, 2016 - 11:26

Åh ja precis! Du har helt rätt. 🙂
Hela den här diskussionen som har varit med att inreda personligt är ju bara fånig. Alla hem är personliga på sitt sett tänker jag.
Trender hit och dit, följer man alla trender så blir man lätt förvirrad och snart helt ruinerad. 😉
Jag älskar ditt personliga hem Tina. Så himla fint. 🙂
Kram

Svar
Annes vita rum 5 november, 2016 - 11:31

Jättefint har ni renoverat och inrett,säger samma sak..hur snyggt som helst hos andra med dessa mörka gråa väggar och dyl..men inte hos mig,jag förblir tråkig och fortsätter med vitt!
Ha de gott..Kramiz

Svar
Anonym 5 november, 2016 - 11:55

Inreda personligt är för mig något som visar något om personerna som bor där. Kanske saker man köpt på resor, foton på familjen ,plädar man köpte på julmarknaden… Tavlor som man gillar. Man har de färgerna på väggar, kuddar som man tycker om , inte det som trenden säger att man ska ha. Man har prylar som säger något om personen. Riktiga böcker som visar vad man gillar. Inte bara de snygga böckerna "man ska ha för att någon annan köpt de".
Att köpa en ljusstake för att någon känd bloggerska köpt den, eller den där runda spegeln, lilla zebrafatet…bläckfiskstaken etc… Som man bara köper för att vara trendig- det är inte personligt enligt mig.
Sen får man göra det ändå om man vill, stör mig inte, ville bara säga vad "inreda personligt " är enligt mig 🙂
Har varit hemma hos de som har bara vitt, undanplockat och opersonligt. Jättetråkigt enligt mig , men alla är olika.
/ Hanna

Svar
Hem ljuva hem 5 november, 2016 - 12:39

Ja när man hittat rätt och trivs så är det personligt. Sedan kan man ju alltid ändra sig lite såklart. Vilken frän vas, sååå snyggt på bordet. Kraaaam pia

Svar
House and Garden by Bia 5 november, 2016 - 13:09

Jättefint !
Alla är vi olika och man inreder väl så man trivs. Tänk om alla inredde på samma vis, nä hua vad tråkigt det skulle bli…själv gillar jag olika stilar och har det nog också i hela huset, men försöker iaf att hålla en röd tråd. Tycker det är spännande att gå in i våra olika rum som håller olika stilar (fast ändå lika, hihi )…tex. i mitt bloggrum som jag inreder som jag vill (förresten så har de andra inte mycket att säga till om, haha )…men visst kompromissar jag ibland ;)…själv mår jag bäst av att ha det ombonat, med ganska många prylar, men ändå inte rörigt…kan tycka att den avskalade stilen också är fin, men jag skulle inte trivas så tror jag ;). Personligt ?….inredning man trivs med tycker jag ;))
Ha nu en fin lördag med mycket mys !
Kram bia

Svar
HOUSE of ADELA 5 november, 2016 - 13:18

Din soffa ser såååå skön och mysig ut! 😉
Älskar också det vita och klarar inte för mörka väggar i några längre stunder 😉

Kramar
Adela

Svar
Eva`s 5 november, 2016 - 17:00

Håller helt med dig 🙂 vitt är oxå min favvo önskar jag hade ägt lägenheten då hade jag lagt vitt golv som du såå snyggt 🙂 super fint allt kram å fin kväll <3

Svar
Mamma C 5 november, 2016 - 17:22

Gillar också när det är ljust och att man inreder med det man trivs med.
Kram Mamma C

Svar
HWIT BLOGG 5 november, 2016 - 17:41

Älskar ljuset i mitt vardagsrum också! Inga gardiner där inte 🙂 Ja vad är ett personligt hem? Jag gillar hem som speglar personen/familjen, sen må stilen vara både bohemisk och allmoge! Kanske blandningen gör det!
Ha en fin helg…
Kram Titti

Svar
Gabriella 5 november, 2016 - 19:50

SÅ fint hos dig! Underbart, får så mycket inspiration när jag tittar in här!:)
Kram

Svar
Suz 5 november, 2016 - 20:56

Instämmer, personligt blir det när den som bor där trivs. Oavsett stil, trend, design, kopior, bohem, avskalat eller ombonat. Vem är jag eller någon annan att säga vad som är rätt eller fel? Förresten kan det väl aldrig bli fel om personen som valt det tycker om sitt val. Att vi ibland påverkas av miljöer runt oss och vad vi ser i tidningar och bloggar är ju bara kul, ibland inspireras vi och ibland avskräcks vi.
Jag inspireras av dina bilder och ert hem även om vi inte har samma färgskala hos oss. Alltid roligt med inredning 🙂
Ha det fint!
Kram Suz

Svar
Flower of Fame 5 november, 2016 - 21:22

Vackert! Helt i min smak. Vi letar litet runt bord till rummet,som vi ska renovera. Ha en fin kväll. Kram Pernilla

Svar
Hemma på Sjuan 5 november, 2016 - 22:22

Ja jag håller med dig, personligt är väl där vi trivs! Jag är likadan, kan tycka mycket är snyggt fast jag inte kan ha det hemma själv. Inreder här hemma i mer grått och svart och i stugan blir det mest vitt och väggarna blir vita på båda ställen (förutom fondvägg). Färger blir endast på accessoarer, vet hur fort jag tröttnar… Kram Suss

Svar
Villa Freja 6 november, 2016 - 07:59

Ja, att inreda personligt är att inreda så att man själv trivs. Styrd eller inte av inredningstrender – det blir ju upp till var och en. Kram.

Svar
Maria Kontorsråttan 7 november, 2016 - 05:44

Precis, att inreda personligt är att följa sitt hjärta inreda som man själv tycker är snyggt och så man trivs. Men ibland ändrar sig ju vad man tycker är snyggt lite efter den trend som råder. Men vad som är personligt är ändå att inreda precis den stil som man älskar med de saker man älskar.
Kram
Maria

Svar
Smyckenochskapat.blogspot.se 8 november, 2016 - 08:10

Så fint! Älskar den vita "puffen" ♡ Kram/ Ingrid

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »