Recept på Pepparkakscheesecake med frosting

av Home2Tiny
Recept på Pepparkakscheesecake med frosting

Julens smaker i lager av njutning

Det där med att baka och fika vet ni vid det här laget är en stor passion i svarta huset
Men det är såklart inte alltid det lättaste att hitta recept när man som jag försöker baka utan socker och gluten.
Oftast blir det hitte-på, eller så är det som så att jag kanske sitter och kikar i en tidning. Eller på nätet, ser ett recept som ser hur smarrigt ut som helst och som jag mer än gärna vill baka.
Då går min bakhjärna igång och börjar klura hur jag kan översätta receptet så det mer passar min kosthållning.
Precis så är det med den här pepparkakscheesecaken, såg receptet i en tidning (Lantliv i det här fallet) och blev bara sååå sugen på att baka den.
Sagt och gjort, funderade lite kring ingredienserna och hur jag skulle kunna få till den på bästa sätt och slutresultatet blev en pepparkakscheescake med frosting.
Julens smaker i lager av njutning är nog det bästa sättet att beskriva den för jag lovar att den är svår att motstå.
Recept på Pepparkakscheesecake med frosting

PEPPARKAKSCHEESECAKE LOW CARB

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser
100 g pepparkaksknäcke (recept hittar du HÄR)
Ca 30 g smält osaltat smör
400 g Philadelphiaost
4 msk crème fraiche
2 ägg
2 msk honung
2 tsk ica söt strö
1 msk vaniljextrakt
Skal av en citron
1/2 dl vispgrädde
Glasyr
100 g Philadelphiaost
Ca 2 msk sukrin melis

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Kör ca hälften av pepparkaksknäcket med det smälta smöret
Tryck ut blandningen i en sockerkaksform och kyl medan fyllningen görs
Vispa ihop Philadelphiaost, crème fraiche och ägg till en jämn smet
Vispa ner honung, sötströ, vaniljextrakt och citronskal (smaka av om du vill ha mer sötning)
Vispa till slut ner vispgrädde
Häll hälften av smeten i sockerkaksformen
Grädda i ca 15 minuter eller tills kakan har stelnat något
Mixa resten av pepparkaksknäcket(utan smör)
Strössla det försiktigt över kakan
Fyll på med resten av smeten
Gräddas i ytterligare 30 minuter i nedre delen av ugnen
Låt cheesecaken svalna helt och lossa den försiktigt ur formen.
Låt cheesecaken är godast om den får stå i kylen över natten
Blanda ihop ingredienserna till glasyren
Bred ut över kakan
Dekorera med granatäpplekärnor.
 
NJUUUUUUT!

Notes

Pepparkaksknäcket har jag alltid i en burk hemma, ett måste till glöggen och när man vill göra en pepparkakscheesecake.
Tänk på att smaka av smeten, du kanske vill ha mer sötning eller mer citronsmak.
Låt cheesecaken stå och "mogna" i kylskåpet över natten, då blir den som allra bäst.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
 

Nu ska jag hem till mamsen och ta en fika


Ha en go dag vänner!


Kramiar
T

LIKNANDE INLÄGG

11 kommentarer

✫ Fru Eriksson 16 november, 2016 - 08:37

Wooooooooo underbart ❤️….
/Kram finaste!

Svar
Mamma C 16 november, 2016 - 09:07

Så gott,tack för receptet.
Kram mamma c

Svar
Hem ljuva hem 16 november, 2016 - 11:48

Vad duktig du är som omvandlar recept så där. Märks att du är intresserad av bakning. Bilderna är också sååå fina. Kraaam Pia

Svar
HOUSE of ADELA 16 november, 2016 - 13:18

Men Oj vad det såg gott ut!! Du är ju helt magisk i köket!

Kramar!
Adela

Svar
House and Garden by Bia 16 november, 2016 - 13:53

jag säger bara mums !!…tur att jag nyss tagit en gofika (Napolionbakelse)…så jag är ganska mätt, hihi.
Ha en fin lillelördag !
Kram bia

Svar
Flower of Fame 16 november, 2016 - 20:42

Så gott det låter och ser ut. Det vattnas i munnen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Hemma på Sjuan 16 november, 2016 - 21:00

Så god den ser ut. Duktig du är på att skapa om recepten. Kram Suss

Svar
anettan 17 november, 2016 - 06:25

Mums vad gott. Du är en riktig mästare i köket. Kram Anette

Svar
Annika 17 november, 2016 - 06:53

Du skulle verkligen ge ut en receptbok med alla dina goda härliga recept! Dessutom tar du så fina bilder så många skulle nog köpa den bara för bildernas skull. Ha en fin dag. Kram Annika

Svar
Eva`s 17 november, 2016 - 09:55

Mmm den får jag nog testa ser smarrigt gott ut 🙂 fin dag fina Tina kram <3

Svar
Hanna 17 november, 2016 - 15:08

Åh, det låter ljuvligt gott!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »