Recept på Pepparkaksknäcke LCHF

av Home2Tiny
Recept på Pepparkaksknäcke LCHF

Gudagott i glöggtider

Här doftar det av nybakat

Var i vanlig ordning uppe med tuppen och fick lust att veva ihop något smarrigt till frukosten.
Frö och nötbröd (recept hittar du HÄR) blir alltid uppskattat och går fort att baka. Dessutom så kanske jag ökade på mina pluspoäng, viktigt såhär i julklappstider, he, he…. Och det är ju inte bara julklappstider utan även glöggtider och idag ska jag minsann försöka få till min egna glögg. Har inte riktigt bestämt mig än vilken eller vilka smaker jag ska tillsätta, men det lutar lite åt granatäpple.
Och om det är något jag saknar till glöggen är det pepparkakor och ädelost, ja ädelost det äter jag på längden och tvären, men kombon med de knapriga pepparkakorna..
Så efter lite provbak har jag äntligen fått fram en helt ok värdig ersättare till pepparkakorna, ett slags pepparkaksknäcke utan gluten och socker.  Så nu äntligen kan jag njuta av den oslagbara kombinationen till glöggen.
Recept på Pepparkaksknäcke LCHF

PEPPARKAKSKNÄCKE LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 dl mandelspån
1 msk skalade sesamfrö
1 1/2 tsk pepparkakskrydda
2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda alla ingredienser förutom vattnet.
Häll över det kokande vattnet och rör om
ordentligt.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck ut smeten tunt med en sked eller handen
Grädda pepparkaksknäcket i ca 60 min, håll koll så att det inte bränns, sänk i så fall graderna och låt det hellre stå inne i ugnen längre och tills de hårdnat.
Låt svalna innan du knäcker det i bitar
Serveras med ost
NJUUUUUUUT!

Notes

Jag trycker alltid ut smeten tunt med handflatan.
Jag låter alltid knäcket stå lite på eftervärme så det säkert har blivit riktigt hårt och knaprigt 

Skulle knäcket börja brännas,  känn först om det hårdnat, ta ut det i så fall, annars sänk graderna och låt det bara stå inne lite längre, men håll koll.
Jag älskar ädelost på det här pepparkaksknäcket, men det är supergott med vilken ost som helst såklart.
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

Ha en strålande vinterdag vänner!
Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Junitjej 12 november, 2016 - 11:43

Mums, så gott! DET ÄR NÅGOT SÄRSKILT MED JULSMAKER.

Svar
Jeanette 13 november, 2016 - 08:06

Det låter gott, ska testa det i jul. Jag älskar pepparkakskryddorna….. nu verkar det vända och gå mot plusgrader här uppe på västkusten. Ha en ljuvlig söndag!
Kram J

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »