Recept på Pepparkaksbakelse med chokladfrosting

av Home2Tiny
Recept på Pepparkaksbakelse med chokladfrosting
Lördag och du kanske ska smaka årets första glögg
Då tycker jag att du absolut ska baka de här pepparkaksbakelserna med chokladfrosting.
En sådan där liten men naggande god historia som passar perfekt till den heta glöggen.
Ja så sa killarna i alla fall, när de slök några stycken på raken, ja de är i den storleken att man tydligen lätt kan sätta i sig ett antal på en gång.
Och blir det ingen glögg idag går det såklart precis lika bra att servera dem till kaffe.
Själv funderar jag på hur jag kan baka dem något mer “Tina-vänliga” det vill säga utan socker och gluten, för jisses vad jag skulle vilja sätta tänderna i sådan till fikan idag .
Recept på Pepparkaksbakelse med chokladfrosting

PEPPARKAKSBAKELSE MED CHOKLADFROSTING

Portioner/st: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

150 g osaltat smör
3 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 dl råsocker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
18 g pepparkakskryddor
75 g grovhackad mörk choklad 
Chokladfrosting
150 g Philadelphiaost
50 g mjukt smör
30 g kakao
1 dl florsocker

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en bakplåtspapper och lägg i en form ca 30x21 cm.
Smält smöret
Vispa ägg, muscovado och råsocker krämigt med elvisp.
Blanda i det smälta smöret under vispning tillsammans med gräddfilen
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskryddorna och rör ner det i smeten.
Vänd ner chokladen
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Håll koll så att den inte bränns.
Låt kakan svalna
Ta ut rundlar med hjälp av ett runt kakmått eller glas i lämplig storlek.
Vispa Philadelphiaost och smör luftigt
Tillsätt florsockret och kakao och fortsätt vispa tills det blir slätt.
Spritsa ut frosting på varje kaka.
Garnera med granatäpplekärnor
Serveras till en kopp varm glögg
NJUUUUUT!

Notes

Jag använde mig av ett litet kakmått för att stansa ut kakan, har man inget sådant går det precis lika bra med ett glas eller varför inte skära dem fyrkantiga.

I den här kakan har jag både ljust muscovadosocker och råsocker, har du inte det hemma går det lika bra med vanligt socker.Jag hade i en hel del pepparkakskrydda, killarna älskar det, men som alltid börja med hälften kanske och smaka dig fram, som jag alltid säger, det är dina smaklökar som bestämmer.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Njut av dagen vänner!
Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

10 kommentarer

Villa Freja 19 november, 2016 - 08:42

Jisses vilka söta små bakelser och vilket tålamod du har som pillar ihop dem så fint. Jag hade gärna satt i mig dem allihop 😉 Kram.

Svar
Mamma C 19 november, 2016 - 10:02

Skulle lätt gå ner mer än en i min mage också.
Kram Mamma C

Svar
✫ Fru Eriksson 19 november, 2016 - 10:08

Sååå gottit & waooooooo fantastiskt inlägg & bilder/foto ❤️ …
/Kram finaste

Pst…Gör en bok 🙂

Svar
Jennifer 19 november, 2016 - 11:29

Mums så söta de såg ut att vara, fast håller nog med dig, även jag skulle nog behöva få dem lite mer glutenfria, hm kan vara värt att ha en experimentdag i köket, för ujuj å gott det såg ut! Tack för härlig inspiration!

Svar
Kia 19 november, 2016 - 14:23

De såg fina ut. Kanske baka till första advent.
Ha en toppen helg!
Kram Kia

Svar
Anonym 19 november, 2016 - 17:39

Eller till rödvin kanske? Jag avskyr glögg och även kaffe, men satsar på dem till en lagom eldig italienare. Ok? Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/11/19/scampi-e-spinachi/

Svar
Ulrica / Hus nr. 30 19 november, 2016 - 17:46

Åh, det lät gott :). Jag försöker skala av mig mina sista överviktiga kilon men inser att det blir jobbigare än vanligt nu i juletid, speciellt när man ser såna här smarriga recept och vackra bilder :).
Stor KRAM fina du

Svar
Flower of Fame 19 november, 2016 - 20:21

Så juligt och gott. Nu börjar känslan inför julen komma. Var på julmarknad hos Enkla Ting idag. Var mysigt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Junitjej 19 november, 2016 - 21:05

gud, så gott det ser ut!

Svar
Jeanette 20 november, 2016 - 07:41

Det måste jag prova, låter jättegoda och guuuud så söta!
Kram J

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »