1,3K
Jag älskar att fika
Den där stunden vid tre-snåret när jag får sätta mig med en nybryggd kopp kaffe och dagens godsak, ja den är näst intill helig för mig.
Sen är det såklart vansinnigt roligt att klura ut nya recept, baka och till slut se att det blev lika bra som jag hade tänkt mig. Så blev det med de här läckerbitarna, salta nötbitar lchf, men käre tid så goda, verkligen farligt goda.
Jag kunde inte bara hålla mig till en bit utan det slank banne ner en andra bit också och det var nog tur för sen försvann de i en rasande fart när killarna kom hem. Med andra ord så gick gluten och sockerfritt hem hos dem också, de som annars är något skeptiska till mamsens mindre söta bakverk, det enda tråkiga med det är att det blir mindre läckerbitar kvar till mig…….
Sen är det såklart vansinnigt roligt att klura ut nya recept, baka och till slut se att det blev lika bra som jag hade tänkt mig. Så blev det med de här läckerbitarna, salta nötbitar lchf, men käre tid så goda, verkligen farligt goda.
Jag kunde inte bara hålla mig till en bit utan det slank banne ner en andra bit också och det var nog tur för sen försvann de i en rasande fart när killarna kom hem. Med andra ord så gick gluten och sockerfritt hem hos dem också, de som annars är något skeptiska till mamsens mindre söta bakverk, det enda tråkiga med det är att det blir mindre läckerbitar kvar till mig…….
Kopp från Netto
TIPS
Jag använde de nötter jag hade hemma, men det går lika bra med hasselnötter, paranötter eller cashewnötter, använd de du tycker om
Är du inte så förtjust i jordnötter, skippa dem och pensla bara på choklad och kanske strössla lite kokos på.
Jag vänder på kakorna så den platta sidan kommer uppåt, betydligt lättare att smeta ut chokladen med jordnötterna då
Jag vänder på kakorna så den platta sidan kommer uppåt, betydligt lättare att smeta ut chokladen med jordnötterna då
………………………………………………………………………………………………………………………………………………
SALTA NÖTBITAR LCHF
Ingredienser ca 8 st
2 dl hackade nötter (jag använde mandel, valnötter och pekannötter)
1 dl skalade sesamfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
50 g smält smör
1 ägg
50 g smält smör
1 ägg
1-2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk vaniljextrakt
100 g mörk choklad
1 dl salta jordnötter
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra ett bakplåtspapper och placera det i en liten form
Grovhacka nötterna
Blanda nötterna med sesamfrön, solrosfrön, smör och ägg
Blanda väl
Tillsätt honung och vaniljextrakt
Blanda väl
Häll smeten i formen
In i ugnen i ca 15 minuter
Ta ut formen och skär kakan i rutor
Stäng av ugnen och låt kakan stå på eftervärme i ca 20 minuter
Glänta lite på ugnsluckan
Låt rutorna svalna på ett galler
Smöra ett bakplåtspapper och placera det i en liten form
Grovhacka nötterna
Blanda nötterna med sesamfrön, solrosfrön, smör och ägg
Blanda väl
Tillsätt honung och vaniljextrakt
Blanda väl
Häll smeten i formen
In i ugnen i ca 15 minuter
Ta ut formen och skär kakan i rutor
Stäng av ugnen och låt kakan stå på eftervärme i ca 20 minuter
Glänta lite på ugnsluckan
Låt rutorna svalna på ett galler
Smält chokladen och blanda ner jordnötterna
Vänd på kakorna så den “platta” sidan kommer uppåt och klicka ut choklad och jordnötsblandningen på dem
Ställ in kakorna i kylen och låt dem stelna
NJUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Idag kommer det paket från alla håll och kanter, så bäst att hålla sig hemma, älskar ju paket…..
Ha en fantastisk dag vänner!
Kramisar
T
5 kommentarer
Å här sitter jag och dreglar… Det går verkligen inte för sig 😉
Mums så smarrigt!
Å så spännande med alla paket :))))
Kraaaaam Anna
Mummsigt & såååå vackert inlägg ❤️…
Som alltid/Kramen!
Åh, men mums så gott. Det blir till att baka igen då. Kram Inger
Mums. Du är ju superbra på det där att klura ut smarriga recept. Kram Anette
Åh, så gott det ser ut!