Recept på rödbets- & halloumiburgare

av Home2Tiny
Idag bjuder jag på vegetariskt 
De här rödbets och halloumiburgarna är verkligen mums. Jag gör dem ofta och serverar dem på olika sätt. I helgen blev det såhär, som burgare och istället för hamburgerbröd använde jag salladsblad och ugnsrostade sötpotatis istället för pommes.
Hur gott som helst och superduperenkelt att laga.
Eller rättare sagt så får jag erkänna att det var första gången jag provade sötpotatis och njaaa, inte något jag gjorde vågen över, enligt mina smaklökar var de för söta…. så nästa gång blir det grönkålschips istället…. Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna. Prova vetja!!!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Rödbets och halloumiburgare

Portioner/st: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ca 300 g rödbetor
1 halloumi (200 g)
1-2 ägg (beroende på hur stora de är)
3/4 dl mandelmjöl
2 tsk Pofiber
1 msk Sweet chili sås
1 krm sambal oelek
Salt, peppar
Olivolja

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 225 grader
Skala rödbetorna och riv dem grovt på ett rivjärn (använd handskar)
Riv halloumin grovt på ett rivjärn
Blanda alla ingredienser i en skål
Forma till 6 burgare och lägg dem på en bakpappersklädd plåt
Pensla med olja på ovansidan
Ställ in burgarna i mitten ugnen i ca 15 - 20 minuter, tills de får fin färg.
Om du äter low carb mat servera burgarna i salladsblad i stället för bröd och i stället för pommes, ugnsrostad sötpotatis.
NJUUUUUT!

Notes

Eftersom vi älskar hetta i maten använder jag både sweet chili och sambal oelek i burgarna, men det går såklart att både minska och öka mängden allt efter dina smaklökar.
Tänk på att inte salta burgarna för mycket, halloumin i sig är rätt salt.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Ha en fin dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Eva`s 26 oktober, 2016 - 07:05

Du borde satsa på att hålla på med mat o bak 🙂 göra en bok som Åse 56kilo 🙂 ser ju såå smarrigt ut 🙂 kram å fin dag

Svar
Mamma C 26 oktober, 2016 - 07:21

Tycker precis som du att sötpotatis blir lite för sött och inte lika krispiga. Burgarna såg hur smarriga ut som helst. Tycker också du skulle göra en egen kokbok.
Kram Mamma C

Svar
Hem ljuva hem 26 oktober, 2016 - 07:21

Supergott! jag åt hallomiburgare i går. Sötpotatis strips gillas verkligen också. Meen du, vilka bilder.. Du borde ju göra en kokbok. Sen blev jag glad över att se skedskålarna för jag tänkte köpa sådana i julklapp. Jättekul att servera såser i eller annat smått och gott. Såg att det var rea hos The place to be. Ha en fin dag Kraaam Pia

Svar
✫ Fru Eriksson 26 oktober, 2016 - 07:28

Håller me´ Eva´s om mat & bak bok ….
Fantastiskt gott ser det ut & fotona jag säger bara Waooooo ❤️

/Kram finaste!

Svar
Monika 26 oktober, 2016 - 14:11

Har efterlyst kokbok tidigare och önskar fortfarande en sån, inte minst för dina outstanding foton. Behöver inte alltid laga, räcker att titta på bilderna. Håller med dig och tidigare kommenterare, sötpotatis som blivit så populärt är inget gott, för sött och inte krispigt utan mosigt.
Kram

Svar
Home2Tiny 27 oktober, 2016 - 07:09

Men tack snälla, söta Monika blir så galet glad av dina ord, du har verkligen gjort min dag. Stor varm kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »