Recept på Focaccia med blåbär, citron och choklad lchf

av Home2Tiny
Recept på Focaccia med blåbär citron och choklad lchf
Fick en idé i helgen som jag var tvungen att testa
Istället för att baka en Focaccia åt det mer “matiga” hållet, med till exempel oliver, ost och diverse kryddor så provade jag att baka en åt fikahållet, det vill säga med bär, citron, choklad och mandel, om det blev lyckat?
OOH YES!
Skulle vilja påstå att det nästan blev som en mazarinkaka, saftig och fräscha smaker av citron och blåbär, väldans svår att motstå kan jag säga.
Jag serverade min Focaccia kall med rysk yoghurt, som jag tycker blir något lättare än vispgrädde till en sådan här kaka.
Blåbärsfocaccia

Recept på Focaccia med blåbär citron och choklad lchf

FOCACCIA MED BLÅBÄR, CITRON  OCH CHOKLAD LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

4 ägg
200 g Philadelphiaost
100 g osaltat smör
1 1/2 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
Rivet skal av 1/2-1 citron
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
250 g blåbär (jag använde frysta)
50 g riven vit eller mörk choklad
Mandelspån

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa upp äggen

Tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät smet
Smält smöret och rör ner honung, vaniljextrakt och citronskal i det smälta smöret
Vispa ner smörblandningen i smeten
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Vispa ner dem i smeten
Häll smeten i en smord form
Tryck ner blåbären
Strössla över mandelspånen
Ta ut kakan efter ca 15 minuter och strössla över chokladen (jag hade bara vit hemma)
Grädda i sen klart focaccian i ca 10 minuter till.
Håll koll så den inte bränns, lägg eventuellt över aluminiumfolie.

Serveras med rysk yoghurt eller lättvispad grädde

NJUUUUUUT!

Notes

Nu hade jag bara vit choklad hemma när jag gjorde Focaccian, vilket inte är så lchf, men det är i en väldans liten mängd och till nästa gång kommer jag använda mörk choklad.
Jag använde skalet av en hel (ekologisk) citron, älskar ju smaken av citron, men här bestämmer dina smaklökar, du kanske vill ha mer eller mindre.
Håll ett extra öga på Focaccian i ugnen, skulle den börja få för mycket färg, lägg bara på ugnsfolie så bränns den inte.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Även idag ser det ut att bli en strålande höstdag, så jag tror minsann jag ska ge mig ner till havet och ta en strandpromenad, bäst att passa på innan höststormarna dundra in.

Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Maria Kontorsråttan 20 september, 2016 - 06:47

Vilken kul idé. Vad roligt att det blev lyckat.
Kram
Maria

Svar
✫ Fru Eriksson 20 september, 2016 - 07:23

Gottit ❤️ ….
Ha en alldeles fantastisk dag!
/Kram

Svar
Hanna 20 september, 2016 - 07:48

Åh så gott det låter! Måste verkligen testa någon dag.

Svar
Mamma C 20 september, 2016 - 09:40

Så fin och god den ser ut. Jag norpar receptet och tänker prova denna någon gång.
Kram mamma c

Svar
Kia 20 september, 2016 - 17:04

Det var en annorlunda focaccia! Kul att det blev bra. Man vet ju aldrig när man testar.
Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Svar
jannice lindell 21 september, 2016 - 10:19

Lät smarrigt och ser så gott ut..

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »