1,5K

TIPS
Vår förrätt i lördags, Avokadosoppa med het torskrygg
En soppa med sting i kan jag säga och som bara är såååå god.
Man kan ju bli en aningens skeptisk till varm avokado, men tillsammans med lime, chili och vitlök blir det ett häftigt smakäktenskap och som tar dina smaklökar till nya dimensioner.
En soppa som jag gärna bjuder på till förrätt eller till en mindre lunch, dels för att den är superenkel att göra men såklart också för att den är fräsch, god och spännande i sina smaker.
Sen är bara färgen helt fantastisk, vem blir liksom inte nyfiken på en sådan här soppa.
Prova vetja!
Prova vetja!
TIPS
Jag är sparsam med både rödlöken och vitlöken i början för att inte löksmaken ska ta över i soppan. Smaka av och tillsätt mer om det behövs
Jag är ett stort fan av het mat och kryddar soppan gärna med sambal oelek, tål du inte stark mat är det bara att utesluta den.
Istället för fisk är det också gott att servera soppan med räkor eller kräftstjärtar eller kanske till och med pilgrimsmussla (som jag i och för sig aldrig provat)
Jag är ett stort fan av het mat och kryddar soppan gärna med sambal oelek, tål du inte stark mat är det bara att utesluta den.
Istället för fisk är det också gott att servera soppan med räkor eller kräftstjärtar eller kanske till och med pilgrimsmussla (som jag i och för sig aldrig provat)
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
AVOKADOSOPPA MED HET TORSKRYGG
Ingredienser 4-6 förrätter
400 g torskrygg (eller annan fisk eller skaldjur)
1 liten rödlök
4 mogna avokador
3 msk färskpressad limejuice
1 vitlöksklyfta
(ev 1 krm sambal oelek)
Chiliflakes
Salt och peppar
Salt och peppar
1 kruka koriander
1 avokado till garnering
Limeklyftor till servering
Så här gör jag
Skär fisken i mindre bitar och krydda dem med chiliflakes och salt
Stek dem på bägge sidor tills de fått fin färg och är genomstekta
Skala och skär rödlöken i grova klyftor
Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon.
Lägg lök, avokado, limejuice, pressad vitlök, (sambal oelek) och salt i en matberedare eller blender
Koka upp 8 dl vatten
Tillsätt nästan allt vatten i avokadoblandningen
Mixa slätt till en soppa, tillsätt ev mer vatten om det behövs.
Smaka av om du vill ha mer vitlök, sambal, salt eller peppar
Smaka av om du vill ha mer vitlök, sambal, salt eller peppar
Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av fisken
Toppa med resterande avokado skuren i bitar och färsk koriander
Servera genast med limeklyftor
NJUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Ha en fin dag vänner!
Kramisar
T
T
6 kommentarer
Wooow vad gott det där ser ut. Dina bilder kan ju få vem som helst att längta efter avokadosoppa. Nu ska det bli soppa i helgen. Kraaam Pia
OMG! Den där soppan stod det Anna på! Precis mina smaker. Den måste jag göra. 1000-tack för receptet. Ljuvliga bilder också… har ni sålt några reportage?!
KRAM Anna
Så gott, norpar receptet med en gång.
Kram mamma c
Vilken snygg soppa, ser jätte gott ut. Kram Anette
Wow, ser supergod ut!
Wooooo….Du borde verkligen göra en Receptbok ❤️ …
Mat/Bak bok mm med dina ljuvliga recept & underbara foton!
/Kram finaste