Recept på len citronmousse med krispiga granatäpplekärnor lchf

av Home2Tiny
Recept på len citronmousse med krispiga granatäpplekärnor lchf
Full fart mot helgen.
Och förhoppningsvis tackar förkylningsbassilusken för sig så vi kan fira Filip som det är tänkt på lördag. Alltid lika kul att planera vad jag ska laga för något smarrigt. Varmrätten har jag i alla fall bestämt men än vet jag inte vad jag ska bjuda på för dessert/tårta.
Kanske blir det den här citronmoussen som vi njöt av i lördags, ett riktigt fräscht och uppfriskande slut på en middag.
Lemoncurdens syrlighet i kombo med den lena mascarponen och de krispiga granatäpplekärnorna ger en effektfull kick för alla sinnen, dessutom är den busenkel att veva ihop.

Recept på len citronmousse med krispiga granatäpplekärnor lchf

LEN CITRONMOUSSE MED KRISPIGA GRANATÄPPLEKÄRNOR LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser 4 port
Ca 1 1/2 dl hemmagjord lemon curd som du hittar recept på HÄR
125 g mascarpone
1 dl crème fraiche
1 tsk vaniljextrakt
1-2 granatäpple
Vispgrädde till garnering

SÅ HÄR GÖR JAG

Börja med att göra lemon curden
Vispa ihop mascarpone, créme fraiche, vaniljextrakt och lemoncurd till en slät mousse
Dela granatäpplena och pilla ut kärnorna
Fördela några av kärnorna i botten på varje glas
Fördela moussen i glasen
Vispa grädden och spritsa grädden på moussen
Strössla granatäpplekärnor runt om
Dekorera ev med en liten klyfta citron och citronmeliss
NJUUUUUT! 

Notes

Lemon curd har jag nästan alltid i kylen, en riktig räddare i nöden och tar inte många minuter att koka ihop.
Hur mycket lemon curd du ska använda är en smaksak, prova dig fram, personligen gillar jag när citronens syrlighet känns ordentligt.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Nu är det verkligen höst, så idag stannar jag hemma, virar in mig i pläden, tänder massvis med ljus och läser en rysligt spännande deckare.

Ha en toppendag vänner!
Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

10 kommentarer

✫ Fru Eriksson 29 september, 2016 - 06:58

Mmmm…Underbart ❤️
/Kram finaste!

Svar
House and Garden by Bia 29 september, 2016 - 07:44

det där såg väldigt gott ut !!
Du är så duktig på att baka och fixa 😉
Ha en fin höstdag nu !
Kram bia

Svar
Sallys hus 29 september, 2016 - 10:22

Ååå det ser supersmarrigt ut det där…
Låter såååå skönt att vira in sig i en pläd och läsa deckare….här smattrar regnet mot rutorna så det vore ju himla mysigt att tända en brasa och öppna en bok…

Kram du fina!

Svar
Razzy 29 september, 2016 - 16:14

Underbara bilder och det ser helt underbart gott ut. Hoppas basilusken har försvunnit. Kram Eva

Svar
Anonym 29 september, 2016 - 18:59

Åh, så smarrigt. Då var det dags igen att prova ett av dina fantastiska recept. Får bli i morgon. Kraaam Inger

Svar
Maria Kontorsråttan 29 september, 2016 - 20:42

Åh, vad gott. Måste göras.
Kram
Maria

Svar
anettan 30 september, 2016 - 05:49

Alltid kul at fira lite extra haha. Kram Anette

Svar
Anonym 20 januari, 2017 - 08:35

Hej Tina! Då var det dags o prova ett av alla dina fina recept, men kan man göra moussen flera timmar innan eller är den bättre gjord precis innan man ska äta? Kram Carina (Clpippi)

Svar
Home2Tiny 20 januari, 2017 - 09:42

Hej Carina. Å vad kul att du ska testa denna galet goda desserten. Lemon curden kan du göra många dagar innan, förvara den bara i en burk i kylen. Moussen kan du göra någon timme innan, men lägg inte ihop allt förrän precis vid serveringen. Hoppas nu att du tycker om den lika mycket som jag gör. Ha den bästa helgen. Kram Tina

Svar
Anonym 30 mars, 2018 - 09:25

Tack för tips och inspiration till inte bara fantastiskt dekorativa efterrätter, de är garanterat supergoda med, lätta att följa recepten på och genom att bara härma dina upplägg rakt av gör ju att jag kommer framstå som värsta mästerkocken, hehe 🙂 !!)
Passar på att önska en riktig härlig påskhelg!
Kramar//Ann-Britt

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »