Till födelsedagsbarnet, en Snickerstårta

av Home2Tiny
Mamsen fyllde ju år i lördags och på sin födelsedag måste man såklart firas med en tårta
Så i fredags kavlade jag upp ärmarna och jonglerade runt i köket en stund.
Faktiskt är just tårtor inte favoriten att baka precis, trodde jag i alla fall, men efter att ha fixat till den här Snickerstårtan (som jag hittade recept på här) så måste jag säga att jag ändrat mig, det här var hur kul som helst.
Jag lovar att den är inte alls krånglig att göra och det bästa av allt är att man kan förbereda den dagen innan och bara precis dekorera den innan serveringen och sånt gillas.
Ja den gick hem hos födelsedagsbarnet, lovade att skriva att det var den bästa tårta mamsen hade ätit (sen är hon nog lite partisk…..) men även killarna och mina brorsbarn gav den tummen upp så jag tror nog minsann att den uppskattades.
Så nu kommer det att bakas fler tårtor i svarta huset och kanske det till och med fastnar på film…..
Vill man kan man även bre på ett lager av jordnötssmörkrämen mellan tårtlagren innan man lägger på den smaksatta grädden, då får tårtan ännu mer “snickerssmak”
Ett annat tips är att även lägga hallon på ett av lagern eller banan.
…………………………………………………………………………………………………………………………………
SNICKERSTÅRTA
Ingredienser ca 10 bitar
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljgrädde
3-4 dl vispgrädde
Vaniljsocker efter smak
Chokladgrädde
3-4 dl vispgrädde
1/2 dl O’boypulver
Jordnötssmörkräm
300 g rumsvarmt smör
1 burk sötad, kondenserad mjölk
2-3 dl jordnötssmör creamy (jag använde green choice)
Chokladganache

100 g mörk choklad

Vispgrädde
1-2 msk smör
Dekoration
Vaniljgrädde
Snickers 
Salta jordnötter
Så här gör jag
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och luftigt.
Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver i en skål.
Rör ner
mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa en rund bakform med diameter cirka 20-23
cm (jag använde mandelmjöl).
Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i cirka 30-45 minuter. (beroende på ugnsvärme, känn med en sticka att tårtbotten är klar)
När den har svalnat, skär den i tre delar.
Vaniljgrädde
Vispa grädde och vaniljsocker till en fast konsistens
Chokladgrädde
Vispa grädde och  O´boypulver till en fast konsistens
Jordnötssmörkräm
Vispa smöret mjukt och slätt, så att det inte finns några
klumpar kvar.
Häll i den sötade, kondenserade mjölken och vispa igen.
Blanda i jordnötssmör ca 2 dl och smaka av. Tillsätt mer om det behövs
Lägg en av tårtbottnarna på ett tårtfat.
Bred på vaniljgrädde  Lägg på nästa tårtbotten och bre på chokladgrädde.
Lägg på den sista tårtbotten och bre
över jordnötssmörkrämen över hela tårtan.
Ställ tårtan i kylen
Chokladganache
Smält chokladen i en kastrull på låg värme, rör om nästan
hela tiden så att inget fastnar i botten på kastrullen. När all
choklad har smält, häll i lite vispgrädde åt gången  och rör tills du fått en önskad konsistens. Tillsätt 1-2 msk smör i ganachen och låt den svalna
lite. Häll eller bred den över tårtan och ställ den i kylskåpet för att
stelna.
Spritsa vaniljgrädde på tårtan. Grovhacka jordnötter och dekorera tårtans nedersta kanter.
Grovhacka några Snickers och sprid ut dem över tårtan.
NJUUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 
Idag blir det en dag framför datorn, har några bilder som ska redigeras och ett litet projekt som jag ska jobba vidare på.
Ha en härlig start på veckan och glöm för guds skull inte att fika!
Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

10 kommentarer

Ekenäsliv 22 augusti, 2016 - 09:50

Å hjälp va smarrigt!
Hade så gärna kommit på ett fikarace hos dig vännen… <3
Festen vart riktigt lyckad!! Jättetrevligt verkligen!
Ha en fin måndag!
Kramar Anna

Svar
Sallys hus 22 augusti, 2016 - 10:04

Wooooow…vilka underbart vackra bilder!
Å jag som inte ens är särskilt förtjust i snickers tycker att det både ser och låter gott.

Jag blev plötsligt fasligt sugen på att baka tårta jag med….haha det går inte så bra ihop med min viktväktarkost….;)

Kraaaaam du fina!
Katarina

Svar
Mamma C 22 augusti, 2016 - 11:29

Vilken tårta, och vilka magiska bilder. Blev faktiskt sugen på tårta nu fast det är varmt som bara den här.
Kram mamma c

Svar
Fru Eriksson 22 augusti, 2016 - 11:52

Mumms vilken goooo tårta & ljuvliga foton ….
/Kram fina du!

Svar
House and Garden by Bia 22 augusti, 2016 - 13:09

Du är så duktig på att baka och fixa ;))…och fina bilder blir det också…
Den såg väldans god ut !
Ha en fin vecka nu och njut av de sista sommardagarna som är kvar !
Kram bia

Svar
Jeanette 22 augusti, 2016 - 14:42

Mmmmm, den verkar inte gå av för hackor 😋
Kram J

Svar
Annika 22 augusti, 2016 - 17:24

Så vacker tårta och den ser supergod ut. Den ser väldigt komplicerad ut om jag får säga det, men säger du att det inte var svårt så tror jag dig. 🙂 Ha en fin kväll. kram Annika

Svar
Flower of Fame 22 augusti, 2016 - 18:45

Så gott det ser ut. Vackra foton på tårtan. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
anettan 22 augusti, 2016 - 18:46

Men åååå vad smarrig den ser ut. Kram Anette

Svar
Maria 23 augusti, 2016 - 03:49

Oj, vilken godis-tårta! =)
Och så vackert du fotat! När kommer "bak-boken"? 😉 Du är så duktig!!!
Kram/Maria

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »