685
Nu händer det minsann saker här i svarta huset
Vet inte hur många hantverkare som dundrade in här i morse, men det är i alla fall full aktivitet i källaren, stort hurray för det och ikväll firar vi semester.
Eller semester och semester Mr C ska i alla fall vara “ledig” resten av veckan för att börja med golvet på ovanvåningen, dubbelhurray på den.
Så jadå jag är inte fullt så grinig idag, he, he.
Dessutom tröstade jag mig med att baka biscotti för någon dag sedan och bara en sådan sak, att få njuta av nybakade saffransbiscotti, det får mig alla fall på betydligt bättre humör.
Blev så enda in i hoppsan sugen på de där vansinnigt goda italienska skorporna till all espresso jag kokar på här varje dag, du vet, kommer jag inte till Italien får Italien komma hem till mig.
SAFFRANSBISCOTTI LCHF
Ingredienser
40 g rumsvarmt smör
50 g mandel
2 msk honung
1 tsk Ica sötströ
1 ägg
1/2 saffran
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
40 g rumsvarmt smör
50 g mandel
2 msk honung
1 tsk Ica sötströ
1 ägg
1/2 saffran
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka mandeln grovt.
Vispa smör, honung, sötströ och saffran poröst
Tillsätt ägget och vaniljextrakt under tiden du vispar.
Blanda samman mandelmjöl, bakpulver och mandel i en bunke och rör ner det i smeten.
Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat.
Tag upp degen på en plåt med bakplåtspapper.
Forma degen till två längder och platta till lite.
Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut plåten.
Sänk värmen till 120 grader.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka mandeln grovt.
Vispa smör, honung, sötströ och saffran poröst
Tillsätt ägget och vaniljextrakt under tiden du vispar.
Blanda samman mandelmjöl, bakpulver och mandel i en bunke och rör ner det i smeten.
Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat.
Tag upp degen på en plåt med bakplåtspapper.
Forma degen till två längder och platta till lite.
Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut plåten.
Sänk värmen till 120 grader.
Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.
NJUUUUUT!
Den här söta vasen och läckra fatet fick också följa med hem från Elin Lannsjö i söndags, stort älsk på dem.
Förstår inte hur vi har klarat oss utan en Bialettibryggare innan, bästa, bästa.
Och så fick naglarna sig en liten mer höstton.
Ja någon konstnär är jag inte och inte särskilt bra på att texta heller, men nu kan ingen missa var det italienska kaffet är någonstans.
Burken med griffelfärg på hittade jag hos Inrx på Spinneriet.
Tja vänner, i vilken hörna ska jag börja i?
Saker och kläder precis överallt, nope det får allt bli en kopp espresso och en biscotti innan jag tar tag i det här kaoset.
Saker och kläder precis överallt, nope det får allt bli en kopp espresso och en biscotti innan jag tar tag i det här kaoset.
Ha en förträfflig dag vänner!
Kramisar
T
T
7 kommentarer
Jag måste testa de där skorporna! 🙂
Skönt att det händer något! Jag kollade tillbaka i tiden hos dig. Eftersom du skrev att ni varit utan tvättmaskiner i tre månader, så kollade jag igenom maj. Då såg jag vad ni råkat ut för. Det är riktigt , riktigt otäckt med bränder! Jag var vaken när det brann i vårt hus, då för 221 år sedan, men dessvärre var jag ju ensam med tre barn. Som tur var, så bodde min svägerska och svåger i huset intill och min svåger var snabbt på plats, efter att jag ringt honom (Ringde såklart 112 först) och hjälpte mig ut med barnen. Förstår att du har mått dåligt över detta eller kanske fortfarande gör? Jag blir fortfarande efter 21 år, "stel" när jag hör brandbilar komma nära. Undrar om det är hos oss det har hänt något… De första åren tänkte jag på händelsen vare dag, sedan lade det sig men som sagt, visst känns det fortfarande. Hoppas så att det känns bättre inom dig nu! Att jag helt hade missat detta, var för att vi ju var i USA en vecka, just då…
Så otroligt vackra bilder! Du är proffs! Snygg färg på nagellacket också! Måste köpa något nytt jag med.
Kram och ha en fin kväll!
/Maria
Haha… skratt, gapskratt! Så klart var det inte för 221 år sedan, som det brann! Det var ju 21 år sedan! Tur jag såg det så snabbt! skratt!
Åh, nu måste jag baka……….igen. Kram Inger
Tack för receptet.
Kram Mamma C
Så gott med biscotti. Barnens storkusin som är både kock och konditor brukar alltid baka saffransbiscotti till och vid jul. Så gott att doppa i kaffet.
Tack för receptet – nu kan jag baka egna…
Spännande med er renovering.
Ha det gott.
Kram Kamilla
Rätt in i receptpärmen!! Tack
Åh alltså saffran, hur gott… nu liksom!!
Lycka till med renovering, kul med nåt sådant när hösten kommer, man vill liksom fixa mer nu 🙂
Kram P