Efter 20 år säger jag -Bye, bye!

av Home2Tiny

Jag började lite smått igår
Städa och organisera om i det svarta skåpet och det tar sin lilla tid…. många kaffepauser behövs.

I alla fall så ska en del av porslinet flyttas ut i köket eftersom jag efter 20 år!! Japp du läste rätt, här är det inget slit och släng inte……. byter ut mitt vardagsporslin.

Det har verkligen suttit långt inne, dels för att vi fick det i bröllopspresent men också för att det verkligen har hållit.
Jag menar vi har kört det i maskinen varje dag och ändå har det varken tappat i färg eller blivit särskilt repigt, kvalitet säger jag bara….
Men nu var det dags……


Men oj, oj jag är långt ifrån klar, tungt som sören är det och det ska både diskas och torkas (sotet ni vet…) och jag svär tyst för mig själv inombords att inte en endaste pryl till ska få flytta hit…….


Så här får vara en aningens kalabalik, tur att mamsen kommer hit till helgen……
och att hon älskar att styra upp, fixa och dona, det uppskattas verkligen att få lite hjälp.

Ljuslagret måste fyllas på, även om jag inte riktigt är där än så går vi ju mot den tiden….


Och där är det ju, en del av vårt kära Höganäsporslin som vi nu säger -Bye, bye till…
20 år av vänskap….men allt har sin tid……


Nu ska jag åka och bli lite ompysslad!

Ha en bra dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

13 kommentarer

Ekenäsliv 16 augusti, 2016 - 06:43

Heeej vännen1
Ja, var sak har sin tid… även porslin 🙂
Å du, jag sålde min uppsättning på blocket.
Ha nu en fin dag!
Kramar Anna

Svar
Fru Eriksson 16 augusti, 2016 - 07:15

Oooo,visst är det lite roligt attt byta få nytt ….
Här har en rejäl rensning gjorts sen en tid & t.o.m "pyntat" i skåpen fniss
/Kram finaste & ha en underbar dag!

Pst…
Mitt namnFru Eriksson länkar såklart 😉
Fast det visste du säkert!

Svar
Mamma C 16 augusti, 2016 - 07:40

Det kan vara bra att omorganisera lite ibland. Man är ju lite vanemänniska av sig.
Ha en bra dag.
Kram mamma c

Svar
Helenas enkla vardag 16 augusti, 2016 - 07:46

Oj har du kvar dem?! Jag fick också lite av detta porslin i bröllopspresent för 26 år sedan, men har haft det nedpackat i kartonger närmare 18 år gissar jag. Men som sagt var sak har sin tid. Skönt med lite ompyssling.
Kram Helena

Svar
Sallys hus 16 augusti, 2016 - 08:05

Hej hej!
men ååå det ser ju supersnyggt ut fortfarande…
Förstår att det känns att göra sig av med..
Meeeen samtidigt är det ju så rolig med nytt.
Å nog är det värt att satsa på kvalitét…
det är ju så trist när det blir nött och repigt på direkten av diskmaskinen…

Härligt att bli lite ompysslad…det behöver du efter den där dusten med porslinsskåpet..;)
Kram vännen!
Katarina

Svar
Lena H 16 augusti, 2016 - 12:09

Har också en del av det porslinet kvar i den blå färgen. Men det kommer säljas av inom kort. Blir nyfiken vad du kommer ersätta det du gör dig av med? Blir det nytt nu? Skåpet är så fint och roligt att du delar med dig 🙂 Ha en fin dag!

Svar
Home2Tiny 17 augusti, 2016 - 07:16

Hej Lena Har en hel del porslin i både svart och vitt som jag kommer att använda till vardags också, alltså kommer jag inte att köpa något nytt. I alla fall inte just nu, he, he…. Ha en härlig dag. Kram Tina

Svar
Razzy 16 augusti, 2016 - 14:47

Väldigt vackert i den blå färgen, men "allt har sin tid" brukar man ju säga och 20 år är ju ändå en väldigt lång tid. Hoppas ompysslingen var bra, Kram Eva

Svar
Jeanette 16 augusti, 2016 - 18:40

Höganäs collection har vi dragits med här också, men jag tycker att de har tappat jättemycket färg i diskmaskinen. Inte den blå-grå som ni har där, det är nog den som hålla bäst. Men vi hade en del bruna tallrikar, efter två år var de ljusgrå….men vi fick byta ut hela bunten. Jag vill byta ut allt, men vet inte vad jag vill ha istället, nu har vi en massa olika….
Kram J

Svar
Anonym 16 augusti, 2016 - 22:02

Har märkt att Höganäs porslin börjar stiga i pris på loppisar & börjar försvinna fort från hyllorna!

Svar
Home2Tiny 17 augusti, 2016 - 07:13

Oj kanske ska spara det då…..nej nu får någon annan ta hand om det i sisådär 20 år till. Kram Tina

Svar
Helén i Vilrummet 17 augusti, 2016 - 06:13

Ibland behöver man rensa, men man kan inte tro att det där proslinet har 20 år på nacken. Höganäs är verkligen tidlöst och har kvalité. Vad blir det nu då?
Kram Helén

Svar
FREEDOMtravel 17 augusti, 2016 - 07:43

Det är trevligt att byta porslin, men jag byter nog inte så mycket oftare. När jag träffade min man hade ingen av oss porslin trots att vi var vuxna (vi hade båda lämnat det hos vår ex!) så då köpte vi nytt. Har haft det i 12 år nu, men ärligt talat så är det lite slitet i färgerna…

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »