796
Alltså, det blev typ hänglås på kylskåpet igår
Kunde liksom inte motstå de här mandelbitarna med luftigt choklad och lakritstäcke, förföriskt goda.
Len och fluffig ovansida med oemotståndliga smaker av mörk choklad och lakrits och en lyxig undersida med mandelmassa och kokos, jamen du förstår att jag drogs som en magnet till dem.
Len och fluffig ovansida med oemotståndliga smaker av mörk choklad och lakrits och en lyxig undersida med mandelmassa och kokos, jamen du förstår att jag drogs som en magnet till dem.
Så vill du överraska med något gott såhär en lillördag eller till helgen då måste du bara baka de här godsakerna.
Jag rostade mandlarna innan, inget som är nödvändigt, men personligen gillar jag den där intensivare nötsmaken som det blir när man rostar dem, en smaksak helt enkelt. Jag älskar ju lakrits men gör du inte det, skippa den bara, chokladsmaken är fantastiskt god i sig, eller blanda ner just din favoritsmak, kanske mint, apelsin eller kanel.
………………………………………………………………………………………………………………………………….
MANDELBITAR MED LUFTIGT CHOKLAD OCH LAKRITSTÄCKE LCHF
Ingredienser Ca 16-20 bitar
Egen mandelmassa
100 g mandel
1 msk Ica söt strö
1/2 äggvita
Knappt 1/2 dl vispgrädde
(ev lite mandelmjöl)
Botten
Mandelmassan du gjort
1/2 dl kokos
1 äggvita
1 tsk vaniljextrakt
Choklad och lakritstäcke
125 g mörk choklad
1 – 1 1/2 msk lakritspulver
1 dl vispgrädde
1 äggula
Så här gör jag
Börja att göra mandelmassan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Sprid ut mandlarna på en plåt.
Rosta mandlarna i ca 8-10 minuter, håll koll så att de inte bränns
Låt svalna.
Kör mandeln i matberedaren tillsammans med sötningen
Tillsätt grädde och kör. Tillsätt äggvitan efter en stund.
Kör tills det blir en “deg”. Om mandelmassan skulle blir för lös tillsätt lite mandelmjöl.
Lägg mandelmassan i frysen med plastfolie om.
Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan när den har hårdnat i frysen och rör ihop med äggvita, kokos och vaniljextrakt.
Lägg bakplåtspapper i botten på en mindre form och bred ut smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen (jag gjorde det i mikron)
Smält chokladen (jag gjorde det i mikron)
Rör ner lakritspulvret i chokladen
Vispa grädden fast.
Vispa ner äggulan i chokladen och rör därefter ner grädden till en jämn smet.
Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie.
Ställ i kylen för att stelna i minst 5 timmar.
Skär i rutor.
Garnera med lakritspulver och strössel
NJUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Nu fortsätta med projekt städa, rensa och organisera i skåp….
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Så gottit,ska nog testa 🙂
/Kram fina du & hoppas din dag blir underbar!
Låter supergott. Gillar dock inte att använda sötströ o liknande. Hellre honung eller vanligt socker. Helst inte alls. Du som är så duktig på bakning har du någon aning om hur jag omvandlar sötströ till honung/ socker. ����
Hej. Jag håller med dig… jag försöker använder mest honung i mina recept, men just till mandelmassa blev det sötströ. Jag har inga exakta mått utan brukar smaka mig fram när jag provbakar, så testa, börja med 1 tsk honung och se om det funkar. Lycka till! Kram Tina
Tack för snabbt svar. Kram Yvonne ����
Mums så gott det ser ut. Och vad vacker den sista bilden är. Ja, alla bilderna förstås men den sista riktigt läcker i sin enkelhet. Ha en fin dag. Kram Annika
Ser gott ut. Jag hade dock gjort utan lakrits. Förstår du fick ha hänglås. Hi hi. Ha en fin dag Kram Pernilla