1,3K
Gudars så gott
Ja den här salladen som vi fick hos Karin och Calle (läs HÄR) för några kvällar sen blev jag helt in love i, så igår fick det bli det till kvällsmat.
Jag ändrade om lite, men själva grunden är den samma, kyckling, rödbetor, kycklingbacon och chèvre, så galet gott och perfekt en ljummen sommarkväll.
Jag ändrade om lite, men själva grunden är den samma, kyckling, rödbetor, kycklingbacon och chèvre, så galet gott och perfekt en ljummen sommarkväll.
Nu har jag inga exakta mått på allt, utan det här är lite jag-gör-det-på-en-höft-sallad, så det är bara att lägga till eller dra ifrån, det kommer bli bra ändå…. Jag använde kycklingbacon eftersom det är det enda kött jag och Mr C äter, men vill man hellre ha vanligt bacon, går det precis lika bra såklart
Chèvren går också bra att byta ut mot mozzarella eller fetaost, mums det med…..
Chèvren går också bra att byta ut mot mozzarella eller fetaost, mums det med…..
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
KYCKLINGSALLAD MED CHÈVRE OCH RÖDBETOR LCHF
Ingredienser 2-3 port
3 kycklingfiléer
1 paket kycklingbacon
1 paket chèvreost
1 avokado
Ruccolasallad
Babyspenat
1 knippe rödbetor
Rostade valnötterMarinad till kycklingen
Olivolja
Balsamicovinäger
Tamari soja Renée Voltaire
Honung
Salt och peppar
Olivolja
Balsamicovinäger
Tamari soja Renée Voltaire
Honung
Salt och peppar
Så här gör jag
Tina kycklingfiléerna och skär de i mindre bitar. Blanda ihop marinaden och häll över kycklingen och ställ i kylen några timmar
Koka rödbetorna i ca 30 minuter, beroende på storlek, känn med sticka så att de är mjuka
Rosta valnötterna i en stekpanna, håll koll så att de inte bränns, låt svalna
Stek kyckling och bacon
Lägg upp salladen på ett fat
Lägg kycklingbitarna och bacon över
Skär avokadon i mindre bitar och lägg på salladen
Tina kycklingfiléerna och skär de i mindre bitar. Blanda ihop marinaden och häll över kycklingen och ställ i kylen några timmar
Koka rödbetorna i ca 30 minuter, beroende på storlek, känn med sticka så att de är mjuka
Rosta valnötterna i en stekpanna, håll koll så att de inte bränns, låt svalna
Stek kyckling och bacon
Lägg upp salladen på ett fat
Lägg kycklingbitarna och bacon över
Skär avokadon i mindre bitar och lägg på salladen
Skär rödbetor i mindre bitar och lägg över avokadon
Skär chèvren i mindre bitar och lägg över rödbetorna
Strössla över valnötterna
Ringla över balsamicovinäger (jag hade en med fikon)
Skär chèvren i mindre bitar och lägg över rödbetorna
Strössla över valnötterna
Ringla över balsamicovinäger (jag hade en med fikon)
NJUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Nu ska jag fixa till mig för tydligen ska vi ut på ett litet äventyr idag, så bäst att hoppa ur pyjamasen.
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T
3 kommentarer
Sallad med getost och rödbetor är en favorit här hemma men jag har aldrig haft i kyckling, det måste testas. Kram Eva
Åh så gott det låter!
Vilken härlig sommarmat !! Mums!
Ha det så bra på äventyret….till helgen blir det äventyr för oss, då ska vi på bröllop i Umeå…spännande !!
Kramis bia