1,2K
Mr C kom hem med en hel drös jordgubbar
Och vad passar väl bättre då än att baka jordgubbspajer…. Ja du såg ju redan igår att vi mumsade i oss de här medan himlens portar stod fullständigt vidöppna och regnet piskade från både härsan och tvärsan, mysigt javisst men jag hade föredragit att sitta ute i trädgården och kalasat på de här….. men är det svensk sommar så är det…..
I alla fall pajerna är bakade enligt lchf, alltså inget vitt mjöl eller socker och jag gjorde dem i småformar men vill du hellre göra en enda stor paj går det såklart lika bra (dubbla bara pajdegsreceptet då)
I alla fall pajerna är bakade enligt lchf, alltså inget vitt mjöl eller socker och jag gjorde dem i småformar men vill du hellre göra en enda stor paj går det såklart lika bra (dubbla bara pajdegsreceptet då)
Jag använde jordgubbar till de här pajerna, men det går precis lika bra att använda hallon, björnbär, blåbär eller något annat bär, eller varför inte blanda.
Citronskalet kan uteslutas, men just till jordgubbar tycker jag att det ger en extra smakskjuts …………………………………………………………………………………………………………………………………………
JORDGUBBSPAJ MED EN TOUCH AV CITRON LCHF
Ingredienser 4 mindre pajer
Pajdeg
2 dl mandelmjöl
30 g osaltat smör
1 tsk honung (eller annan sötning)
1 tsk ica sötströ
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk fiberhusk
1 äggula
1 msk grädde
Fyllning
3 dl gräddfil
1 ägg
citronskal av ca 1/2 ekologisk citron
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk honung
2 tsk sukrin melis
1/2 – 1 l färska jordgubbar
Mandelspån
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör mandelmjöl och smör i en matberedare.
Lägg i övriga ingredienser till pajdegen och kör tills du får en paj. Skulle den bli för lös tillsätt lite mer mandelmjöl.
Lägg i övriga ingredienser till pajdegen och kör tills du får en paj. Skulle den bli för lös tillsätt lite mer mandelmjöl.
Tryck ut degen i 4 små pajformar och förgrädda pajerna i ca 5 minuter.
Ta ut formarna och gör fyllningen
Grovhacka jordgubbarna (ca 3-4 jordgubbar per pajform) och lägg i pajformarna.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen och smaka av om du vill ha mer sötning eller mer citronsmak.
Fördela fyllningen över jordgubbarna och strössla över mandelspån
Gräddas i ca 15-20 minuter beroende på ugnsvärme.
Låt pajerna svalna
Pudra över sukrin melis och servera eventuellt lättvispad grädde till
NJUUUUT!!!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Vi fortsätter med renoverings och tvättprojekt här i svarta huset. Kanske vi ger oss iväg på ett liiitet äventyr lite senare idag, vi får se helt enkelt…..
Ha en finfin dag vänner!
Kramisar
T
5 kommentarer
Åh du goa Tina som bjuder på dina fina godsaker dessa får jag pröva 🙂 ser ju såå gott ut ha en fin måndag du going kram
Ser underbara ut och så fina, fina foton. Ska du inte göra en bakbok snart? Det finns ju tips på så mycket gott och hur många bra recept som helst här hos dig!
Kram Pernilla
Oj så gott! Håller med föregående, du borde verkligen göra en bakbok. Kram!!!
Så duktig du är på att baka…såå fina bilder 😉
Såg också att ni har semester…njut av den så mycket ni kan…sommaren är så kort !!
Idag har vi kommit hem till stan för att tvätta lite…annars bor vi på torpet hela sommaren 😉
Må så gott !
Kram
Mumms – När ska jag komma? hihi ……..
Tack för vackra foto & receptet!
/Kram finaste