Midsommartårtan med browniebotten och len jordgubb- och Mascarponekräm LCHF

av Home2Tiny
Sent inlägg idag vänner
Men det blev en förmiddag som jag inte riktigt hade tänkt mig.
Fick åka in bums till läkare, men det är ingen fara med mig…… prover är tagna och skickade på analys och jag ska bara ta hand om mig lite extra mycket, sen så blir det nog bra med den saken…..
I alla fall något som blev väldans bra är den här midsommartårtan med browniebotten och en len jordgubb och Mascarponekräm.
Mamma Mia säger jag bara, så ljuvligt god att jag fick hejda mig ordentligt för att inte sätta i mig hela härligheten.
Å andra sidan gjorde Felix det i stället när han kom hem igår kväll efter jobbet, så det tar jag som ett mycket gott betyg…..
Det är inte alltid mina lchf-bakverk går hem hos killarna men den här midsommartårtan försvann i ett nafs.
Så ska du baka en midsommartårta fri från mjöl och socker i år, måste du bara testa den här
För mig är en smarrig tårta på midsommar ett måste och helst med mycket jordgubbar.
Den här tårtan har både en len jordgubbskräm och färska jordgubbar på toppen, precis det som ger den där härliga midsommarkänslan.
Ett tips är att låta brownibottnen svalna helt i formen innan du tar ur den. Då sätter den sig och faller inte i sönder.
Och snåla inte med krämen, det är den som ger den där extra smakskjutsen…..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
MIDSOMMARTÅRTA MED BROWNIEBOTTEN OCH EN LEN JORDGUBB  OCH MASCARPONEKRÄM LCHF
Ingredienser ca 6 port
JORDGUBB OCH MASCARPONEKRÄM
200 g frysta jordgubbar
1 msk honung
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1 burk (250 g) Mascarpone
BROWNIEBOTTEN
50 g osaltat smör
50 g mörk choklad + 25 g grovhackad mörk choklad
2 ägg
1-2 tsk Ica sötströ
1 msk honung
1 dl mandelmjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljextrakt
Vispgrädde
Färska jordgubbar
Så här gör jag
Börja med jordgubb och Mascarponekrämen.
Tina jordgubbarna i mikron och häll bort vätskan.
Koka upp jordgubbarna med 1 msk söt strö och 1 msk honung under omrörning (mosa dem lite med en gaffel).

Låt småkoka i ca 10 minuter till en fast kompott.
Låt svalna
Sätt ugnenpå 175 grader.
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.
Låt svalna något.
Vispa ägg med sötningen i ca 4 minuter med elvisp.
Häll ner choklad och smörröran tillsammans med vaniljextrakt och vispa en stund till.
Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och grovhackad mörk choklad i en separat skål och vänd ner det i smeten.
Klä en mindre ugnsfast form med smörat bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter, kakan ska vara något kladdig.
Låt svalna något och sätt kakan sen i kylen.
Blanda jordgubbskompotten med Mascarponen så det blir en slät kräm.
Lägg upp browniebotten på ett fat och bred på jordgubb och Mascarponekrämen.
Vispa grädde och spritsa på tårtan, fyll på med färska jordgubbar.
NJUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………..
Nu ska jag vila och ta hand om mig en smula….
Ha en förträfflig dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

14 kommentarer

Jeanette 22 juni, 2016 - 15:49

Vilken vacker tårta! Jag är så fascinerad av att ni är så smala hela familjen med tanke på alla godsaker ni äter….en annan kan inte mer än titta på grejerna så ökar vågen ett par kilo!
Kram J

Svar
Fru Eriksson 22 juni, 2016 - 17:07

Wooooo fantastisk Midsommartårta ♥ ….
/Kram fina du!

Svar
Mamma C 22 juni, 2016 - 17:30

Så god den såg ut och så är den ju lite nyttig också.
Kram Mamma C

Svar
Sallys hus 22 juni, 2016 - 17:51

Hej lilla smulan….hoppas du mår bättre nu!
Bra att du tar hand om dig lite extra.
Jag är ju ingen tårtmänniska men det där låter himlans gott…
det är nog så att det är tårta med sockerkaksbotten jag inte gillar….men vi gör nästan aldrig tårta här hos oss…
Ska nog börja experimentera lite jag med… har några godsaker jag skulle vilja prova att blanda ihop..;)

Jordgubbar är ju stort måste måste till midsommar och DUUUUU…
Den klänningen kommer vara som en dröm på dig!
Kraaaaaam Katarina

Svar
anettan 22 juni, 2016 - 18:11

Men vilken vacker skaplig. Ser jätte gott ut. Kram Anette

Svar
Inredning och Guldkanter 22 juni, 2016 - 18:14

Jag älskar tårtor och denna lät väldigt god! Ha en riktigt fin midsommar nu söta du! Kram Pernilla

Svar
Ekenäsliv 22 juni, 2016 - 18:49

Oh my gooooood vilken tårta!!!
Alltså Tina…. Du skulle kunna ha ett liiiiitet café och samtigt skulle du kunna fota gästerna och ge ut världens vackraste bok… Jag kommer gärna och fikar… Men innan dess kan ske ni ju hade vägarna förbi här och såååå klart. Himmel det vore en ära om ni ville komma och hälsa på, jag/vi skulle bli jätteglada Tina! Ni är så välkomna <3
Du, om jag inte hinner skriva något imorgon så skickar jag dig den goaste Midsommarkramen här <3
Kraaaaaaaaaam

Svar
Junitjej 22 juni, 2016 - 20:00

Vilken härlig tårta!

Svar
Flower of Fame 22 juni, 2016 - 20:24

Så gott med jordgubbar. Ser smaskigt ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Hanna - Pilates och träningstokig 22 juni, 2016 - 20:28

Vad god den ser ut! Jag älskar verkligen jordgubbar.

Svar
Carina Larsson 18 juni, 2019 - 20:50

Tårtan ser magiskt god ut, görs den samma dag eller gör du botten någon dag före?

Svar
Home2Tiny 18 juni, 2019 - 22:36

Hej Carina. Det går bra att göra botten dagen före. Låt den bara vara kvar i formen och sätt den i kylen. Hoppas du kommer att gilla tårtan lika mycket som jag gör. Kram och ha en härlig midsommar. Tina

Svar
Carina Larsson 20 juni, 2019 - 15:45

Tack fina Tina! Detsamma önskar jag dig och familjen, hoppas du får vara okej i kroppen <3

Svar
Home2Tiny 23 juni, 2019 - 19:45

Tack snälla Carina för din omtanke, den värmer ska du veta. Vi har haft en lugn och mysig midsommar så kroppen har mått relativt bra. Ha nu en härlig start på veckan. Kram. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »