Knapriga havrekakor med choklad

av Home2Tiny
Jag säger bara en sak, herre jisses vilket väder som drog in igår
Från bastuvärme till ett sådant åskoväder med monsunvindar, hagel och regn.
Jädra i min lilla låda vilka krafter naturen besitter…. Sen är det ju så galet torrt ute att marken inte kan ta emot ett sådant skyfall, vilket jag verkligen fick uppleva igår. Helt plötsligt insåg jag att allt vatten som strömmade på vår gata hade tydligen bestämt sig för att ta en genväg via vår garageinfart, så jag fick en jädrans fart för att undvika en översvämning.
Det blev ett snabbt beslut och jag störtade ut i klänning och ballerinaskor!!! för att försöka gräva någon slags ränna så vattnet kunde ta sig mot en brunn istället mot vår källare…. om jag såg ut som en dränkt katt när jag kom in…. ha, ha ja det är nog bara förnamnet.
Så mina vänner är det någon som söker lite spänning i vardagen…. välkommen hit till svarta huset för just nu verkar det liksom ingen ände på dramatiken, he, he…….
Ja just det vindarna knäckte ett av våra syrenträd också……..
Som tur är kan alltid lite fika lugna nerverna…….
Nu äter jag inte de här kakorna, killarnas favoriter, knapriga havrekakor med choklad, men hade jag gjort det så hade nog ett antal försvunnit igår eftermiddag……nu försvann tre jordnötskakor (recept hittar du HÄR) i en rasande fart istället.
Men i alla fall de här havrekakorna har jag i stort sett alltid i frysen, perfekta att ha på lut om någon oinbjuden fikagäst tittar förbi och killarna tar gärna en eller två efter skola och jobb och ja Mr C är där minsann och nallar också från och till..
Plättlätta att veva ihop och försvinnande goda…….
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
KNAPRIGA HAVREKAKOR MED CHOKLAD
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
4 1/2 dl havregryn (jag tar fullkorn)
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
100 g grovt hackad mörk choklad
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Rör ihop smör och socker
Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop
Rulla till bollar (jag gör mina ganska stora)
Lägg bollarna glest på bakplåtstäckta plåtar. Platta till dem något
Grädda kakorna i ca 10-13 minuter ( beroende på ugnsvärme)
Låt kallna på plåten
………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Idag ska jag bara ta det lugnt!!!! eller jag hoppas det i alla fall……..behöver verkligen ladda inför helgens roligheter.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Fru Eriksson 1 juni, 2016 - 07:07

Ja,det var riktigt oväder på sina håll….
Vi var skonade mot det här & solen sken så varm & go/Kram finaste & var rädd om dig!

Svar
Hemma på Sjuan 1 juni, 2016 - 10:31

Men fy den ena obehagligheten efter den andra hos er….
Kakorna ser supergoda ut. Kram Suss

Svar
House and Garden by Bia 1 juni, 2016 - 11:33

Men kära vän vilken dramatik i svarta huset !!
Men vet du, efter regn kommer sol ;))
Och just sol och värme har vi idag, så jag njuter för fulla muggar…i morgon kommer kylan igen…men i morgon är en annan dag ;))
Sköt om dej !
Bia

Svar
Maria Kontorsråttan 2 juni, 2016 - 05:45

Snälla nån, ingen ände på händelser hos dig. Nu hoppas jag du får det lite lugnt. Ladda så du orkar ha lite roligt också.
Kram
Maria

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »