1,5K
Men dra mig baklänges så goda de här små mumsbitarna blev…
Varken jag eller Mr C kunde låta bli att klämma två var i går kväll och då efter en megastor plockematshistoria, japp sen låg jag mer eller mindre som en däst säl i soffan och försökte blinka bort John Blund var och varannan sekund.
Med andra ord var jag inte det den roligaste fredagsmyspartnern……. Men mätt och belåten det var jag allt….
Med andra ord var jag inte det den roligaste fredagsmyspartnern……. Men mätt och belåten det var jag allt….
Med de här chokladkorgarna med jordgubbsfluff kan jag nästan slå vad om att du kommer att imponera på dina gäster.
De ser verkligen betydligt mer avancerade ut än vad de egentligen är och det är faktiskt inte många minuter du behöver stå i köket för att få till dem.
De ser verkligen betydligt mer avancerade ut än vad de egentligen är och det är faktiskt inte många minuter du behöver stå i köket för att få till dem.
Det som kan vara lite pilligt är att pensla på chokladen i formarna, men jag brukar hälla i cirka en tesked choklad och sen liksom pensla chokladen upp mot kanterna och varför inte sätta på lite soft music och se det som ett mindfulnespass…….he, he…
När jag ska ha bort formarna använder jag mig av en vass kniv och skär en skåra i botten av pappersformen, då kan jag lätt dra av pappret upp mot kanterna.
Så de här chokladkorgarna måste du bara testa, de kommer att göra succé när du servera dem med kaffe och en liten avec.
När jag ska ha bort formarna använder jag mig av en vass kniv och skär en skåra i botten av pappersformen, då kan jag lätt dra av pappret upp mot kanterna.
Så de här chokladkorgarna måste du bara testa, de kommer att göra succé när du servera dem med kaffe och en liten avec.
………………………………………………………………………………………………………………………………….
CHOKLADKORGAR MED JORDGUBBSFLUFF
Ingredienser ca 9 st
100 g mörk choklad (minst 70 %)
Ca 1 dl färska jordgubbar
1 1/2 dl vispgrädde
1 – 2 tsk honung (eller annat sötningsmedel)
1-2 tsk vaniljextrakt
9 st lite större knäckformar i papper
Strössel till dekoration
……………………………………………………………………………….
Så här gör jag
Smält chokladen
Pensla varje form med ett lager smält choklad
Låt stelna i kylen. Upprepas 1 – 2 gånger
Mixa jordgubbarna med honung (eller annat sötningsmedel)
Vispa grädden tillsammans med vaniljextrakt och jordgubbssmeten hårt
Dra bort pappersformarna från chokladkorgarna
Spritsa i jordgubbsfluffet i chokladkorgarna
Smält chokladen
Pensla varje form med ett lager smält choklad
Låt stelna i kylen. Upprepas 1 – 2 gånger
Mixa jordgubbarna med honung (eller annat sötningsmedel)
Vispa grädden tillsammans med vaniljextrakt och jordgubbssmeten hårt
Dra bort pappersformarna från chokladkorgarna
Spritsa i jordgubbsfluffet i chokladkorgarna
Dekorera med strössel
……………………………………………………………………………………………
Idag är det vila som står på schemat för ikväll ska vi hem till goda vänner och då vill jag verkligen vara fit for fight. För er som gillar mina recept och matbilder, är ett tips att följa mig på Facebook, där jag dagligen lägger upp inspirerande mat, allt från vardagsmat till festmåltider och bakverk.
Med andra ord följer inte min Facebooksida bloggen….
Gilla Home2tinys Facebooksida gör du HÄR eller via gillaknappen uppe i högerspalten under Facebookikonen.
Och ingen blir ju gladare än jag om du har både lust att följa mig och att dela mina recept på Facebook till andra……
Gilla Home2tinys Facebooksida gör du HÄR eller via gillaknappen uppe i högerspalten under Facebookikonen.
Och ingen blir ju gladare än jag om du har både lust att följa mig och att dela mina recept på Facebook till andra……
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T
T
15 kommentarer
Bilderna är MUMS! Perfekt till studen, bröllop o dop.
Kram Anna
Wow, det ser verkligen gott ut och dom är ju super snygga. Det måste man testa på nån gång =)
Ha en jätte fin dag!
Wooooooo fantastiskt gottit det ser ut & …Vilka foton!!!
/Kram
Hej, men det måste ju provas så coola! Penslar du chokladen på utsidan eller insidan v formarna.. skulle tro att utsidan är lättast men du har ju erfarenheten… fortsatt trevlig helg, Katja
Hej Katja. Jag penslade chokladen på insidan av formarna, har inte provat att pensla på utsidan men det går säkert bra det också, kanske lite knepigt att hålla dem och så måste de torka upp och ner så inte botten fastnar. Kul om du testar att göra dem och tycker om dem lika mycket som jag gör. Trevlig helg!. Kram Tina
Oj oj oj, vad mycket gott du gör. Och jag bakar och bakar efter dina recept. En liten fråga. Har gjort Kokosrullen. ! Så fin och så god, men.. den ska var lite mjuk? Inte frasig som Budapest? Kram Inger
Kokosrullen blir tyvärr inte lika frasig som en "vanlig" Budapest förmodligen för att man inte använder vanligt socker. Kramisar Tina
Så läckra. Tack för tipset med chokladkorgarna. Ser proffsigt ut. Ha en fin dag Kram Pernilla
Ser ljuvligt gott ut och bilderna frestar verkligen!
Önskar Dig en härlig lördagskväll.
Stora kramen till Dig vännen från Kate
Ser himla fint och gott ut!
Ha en toppen helg!
Kram Kia
Ser supergott ut, jag älskar ju inte choklad men bär o grädde desto mer så det ser ut som en toppenkombo. Älskar dina recept – önskar jag hade mer tid att testa dem men ska absolut följa din FB sida! Annars brukar jag avfölja bloggare på just FB eftersom jag ändå ser dem på Bloglovin. Kram på dig !
Dina foton är helt fantastiska! Och receptet låter supergott. Det här måste jag spara. 🙂
I går imponerade jag på maken med din lchf-budapest, han gillade skarpt när det inte var så sött! Men jag är mer den söta typen 😉
Tack för receptet, jag kommer göra den igen! Kram J
Åh vilka fina!
Verkligen vackra små godingar.
Kram
Maria