Chokladdoppade lakritsmandlar lchf

av Home2Tiny

Lillördag och kanske du är sugen på något smarrigt till kvällen

Då måste du bara testa de här busenkla chokladdoppade lakritsmandlarna (gillar du inte lakrits, är det bara att skippa det såklart), som är inte bara är så simpla att göra utan också helt vansinnigt goda.

Det här är ett naturgodis helt fritt från e-medel, glukossirap, ytbehandlingsmedel och alla andra konstigheter som det oftast finns i det naturgodis som du själv kan plocka i butiken.

Tyvärr är det så, att det ser väldans nyttigt ut och till exempel yoghurtdoppat naturgodis låter hur hälsosamt som helst, men läser man på innehållsförteckning så har de i regel inte varit i närheten av någon yoghurt utan är gjord på saker vi helst ska undvika.

Istället fyller jag mina påsar med de naturella nötterna som också finns bland naturgodiset, de som man själv kan fixa till hemma så att de få sig en extra lyxig touch av choklad eller kryddor.
Så mycket nyttigare och såååå mycket godare.

Vad man kan tänka på att det i princip alltid är bättre med naturella nötter än rostade.
Värmen
från rostningen bryter ner näringsämnen som fettsyror, kolhydrater,
aminosyror, vitaminer och antioxidanter, men just till snacks rostar jag nötterna ändå, eftersom jag tycker att smaken av mandeln framträder så mycket mer och blir så mycket godare.

Det är ändå inga stora mängder man äter och framför allt är de här mandlarna så mycket hälsosammare än både natur och vanligt godis.

Ett varningens finger…….de är starkt beroendeframkallande….bara så att du vet………

………………………………………………………………………………………………………………………………………

CHOKLADDOPPADE LAKRITSMANDLAR
Ingredienser
2 dl rostade sötmandlar
125 g mörk choklad (minst 70 %)

1-2 tsk lakritspulver (beroende på hur stark lakritssmak du vill ha)
Flingsalt 
………………………………………………………………………
Så här gör jag
Börja med att rosta mandlarna.
Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut mandlarna på en plåt.
Rosta mandlarna i ca 8- 10 minuter (håll koll så att de inte bränns)
Låt svalna
Smält chokladen (jag gjorde det i mikron)
Blanda ner lakritspulver och rör om väl
Häll ner de rostade mandlarna i chokladblandningen och se till att alla mandlar är täckta med choklad.
Lyft upp mandlarna med en gaffel och lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller ett fat.
Strössla över flingsalt
Låt chokladmandlarna stelna i kylen
Förvara de chokladdoppade lakritsmandlarna i en lufttät burk i kylen.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Jamen då var det dags för en sväng till Varberg igen, har snart gjort halva tiden av min smärtrehab, tala om att tiden bara rusar iväg…… oppps det gör den nu med, dags att göra mig i ordning.

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

16 kommentarer

Fru Eriksson 13 april, 2016 - 07:44

Mmmm…sååå gottit dessa låter & fantastiska Foton!
/Kram fina du & ha en alldeles underbar dag!

Svar
Tinis vita hem 13 april, 2016 - 08:09

Oj, det ser helt supergott ut! Tack för tipset och reseptet och tack för en ljuvlig, inspirerande blogg med de mest fantastiska bilder 🙂 Jag läser alla dina inlägg, men är urusel på att kommentera. Måste nog skärpa mig 😉
Önskar dig en fin och solig dag!
kram Tini

Svar
House and Garden by Bia 13 april, 2016 - 10:01

Mums va gott !…har prövat dina recept ibland och har inte blivit
besviken ;))…P.S. du vet väl att jag finns på instagram också…bia-hag !
Ha en fin dag !!
Kram

Svar
tankar o bilder 13 april, 2016 - 13:35

Meeen… så gott!

Svar
Maria 13 april, 2016 - 14:18

Vilka godsaker du gör! Själv är jag kanske inte överförtjust i just lakrits, men bilderna… de gör att man blir godissugen!
Kram/Maria

Svar
Ekenäsliv 13 april, 2016 - 14:19

Hi hi, blev lite full i skratt för jag skriver ju aaaaalltid att jag inte gillar laktrits 😉
Men det kan man ju bara skippa :))
Mmmm, så gott… Å nu är jag hungrig med och har ingen aaaaning om vad jag ska hitta på till middag..?
Ha en fin kväll!
Kram Anna

Svar
Hem ljuva hem 13 april, 2016 - 16:57

Guuuud vad gott! Du fresterska där… Kraaam Pia

Svar
Susanne 13 april, 2016 - 18:12

OMG, va gott. Dessa ska jag göra och bjuda mina kollegor på.
Tack för receptet och kram

Svar
Mamma C 13 april, 2016 - 18:50

Men så himla gott, det här ska göras.
Kram mamma c

Svar
Channal 13 april, 2016 - 19:22

Oj så läckra… gott!

KRAM Anna

Svar
Flower of Fame 14 april, 2016 - 04:08

Ser supergott ut. Jag hade nog skippat lakritsen och bara gjort med choklad. Ha en fin dag Kram Pernilla

Svar
Maria Kontorsråttan 14 april, 2016 - 05:27

Det där ska jag göra. Hälften med lakrits till mannen och hälften med enbart choklad till mig.
Kram
Maria

Svar
Browneyedgirl 14 april, 2016 - 14:11

Supergott lät det 🙂 Älskar både lakrits och choklad. Kram och ha det fint <3

Svar
Jeanette 17 april, 2016 - 15:19

OMG så gott det låter….måste testa dessa! Kram J

Svar
Rocksouls 17 april, 2016 - 16:51

Men så gott det där såg ut!!! Tyvärr ingår det inte i min LCHF-diet, men jag har LCHF-pizza i ugnen =)

// Åsa

Svar
ly heng 24 september, 2017 - 08:48

This is a good idea thank for sharing on the website
หนังตลก

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »