Recept på Jordgubbsstubbe LCHF

av Home2Tiny
Recept på Jordgubbsstubbe LCHF
Alltså den här kokos och jordgubbsstubben tog mig raka spåret till tårthimlen
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka.
Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel, sen måste jag baka den en gång till (om nu skapelsen lyckades passera testpanelens stränga och mycket känsliga gourmetmunnar) för att kunna fota den hit till bloggen och därefter måste “någon” äta upp den, ja jag vet, det är inte klokt så tuffa uppgifter man har ibland..
I alla fall så måste jag säga att den här tårtan/bakelsen är helt sagolikt god och ska du baka något i helgen tycker jag absolut att du ska testa denna kokos och jordgubbsstubbe.
Recept på Jordgubbsstubbe LCHF

KOKOS OCH JORDGUBBSSTUBBE (LCHF)

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 10 bitar
6 äggvitor
3/4 dl Ica sötströ
2 1/2 dl riven kokos
3 msk kokosmjöl
Fyllning
4 dl vispgrädde
250 g färska jordgubbar
Dekoration
Färska jordgubbar
Mörk choklad
kokosflingor

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Rosta kokosflingorna i en stekpanna under omrörning
Ta från värmen, häll upp flingorna på ett fat och låt svalna något
Vispa äggvitorna med hälften av Ica sötströ till en maräng. När marängen är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2 minuter
Blanda rostad kokos med kokosmjöl.
Vänd ner blandningen i marängen
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj med lite smör
Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra.
Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. (Eller bred ut smeten till en rektangel)
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter  (beroende på ugnsvärme). Marängen ska inte bli för torr
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från bottnen och låt den svalna.
Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare några minuter liggande upp och ner.
Vispa grädden fast.
Bred ut grädden över marängbottnen
Skär jordgubbarna i mindre bitar och sprid ut dem över grädden
Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret. Se till att skarven hamnar nedåt, så håller rullen ihop.
Ställ stubben i kylen fram till servering
Smält chokladen
Ringla lite av chokladen över stubben
Doppa jordgubbarna i chokladen och rulla dem i kokos. Låt stelna i kylen
Dekorera stubben med jordgubbarna.
Servera som hel stubbe eller som bakelser och eventuellt med lite vispad grädde vid sidan om.
Njuuuuut!

Notes

Kombinationen maräng, jordgubbar och vispgrädde är verkligen sommar för mig så det här är en tårta/bakelse som jag kommer njuta en hel del av när jag fikar i trädgården framöver.
Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Tycker du om mina recept?
Gå då gärna in och gilla min Facebooksida, där uppdaterar jag dagligen med inspirerande recept, allt från bakverk och efterrätter till vardagsmat och festmåltider.
Home2tinys Facebooksida hittar du HÄR

Idag ska jag påbörja projekt ovanvåning här hemma och först ut är att försöka få skinnsoffan skinande ren (jag ska försöka sälja den nämligen). Om någon har ett supertips på hur man lyckas bäst med att få en skinnsoffa ren utan att torka ut skinnet blir jag mer än tacksam.
Ha en mysig lördag vänner och glöm inte att fika!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

16 kommentarer

Rektorskan 16 april, 2016 - 08:27

Ser farligt god ut. Drygt när man som jag inte tål mjölkprodukter. Grrrr….Kram Mia

Svar
Anonym 5 juni, 2016 - 20:49

Mjölkprodukter? De va ju nästan ingen mjölk i denna utom grädden, men de finns ju sova eller havre istället. Funka nog lika bra. Om de är mjöl du tänk på så kan du säkert använda kokosmjölk då de är gjort på kokos.

Svar
Lingonberrie 16 april, 2016 - 08:50

Guuuuuuuuud ögongodis. Jag vill krypa in genom datorskärmen och ta en bit. 🙂
Ingen aning om och hur med soffan men det finns ju läderrengöring. Kolla i en hästbutik eller nåt.
kram!

Svar
Fru Eriksson 16 april, 2016 - 09:45

Mumms…mumms vill komma på fika hihi
/Kram finaste ♡ …

Svar
Razzy 16 april, 2016 - 10:40

Det receptet måste prövas. Ser supergott ut. Mitt tipps när det gäller läder är sadeltvål och sadelolja, funkar superbra på alla lädersaker. Kram Eva

Svar
Razzy 16 april, 2016 - 10:40

Det receptet måste prövas. Ser supergott ut. Mitt tipps när det gäller läder är sadeltvål och sadelolja, funkar superbra på alla lädersaker. Kram Eva

Svar
Lena - gott för själen 16 april, 2016 - 10:42

Meeeen, hur god såg inte den där ut!? Inte så söt och tung och mastig. Mera lätt och fräsch. Typ nästan nyttig! Eller hur!?

Har för mig att det finns skinnregöringsmedel på möbelbutiker.

Kram Lena

Svar
Hemma på Sjuan 16 april, 2016 - 10:59

Såå gott det ser ut! Vilken fin butik du visade bilder på i förra inlägget. Kram Suss

Svar
House and Garden by Bia 16 april, 2016 - 11:05

Mums ! Jag gillar desserter och ska faktiskt äta tårta i kväll….vi ska nämligen på barndop !!
Och efter dopet blir det kaffe och tårta och en massa annat gott…men jag tror jag siktar in mej på tårta, haha…ha en fin lördag !!
Kram bia

Svar
Channal 16 april, 2016 - 11:21

Dina bilder! LOVE!! Dessa skulle kunna vara omslaget till Allt Om Mats midsommarnummer! Så läckra!!

Trevlig helg och KRAM Anna

Svar
Anonym 16 april, 2016 - 19:22

Med gudars, Såååå å gott. Den bakar jag i morgon. Tack för alla underbara recept. Kram Inger

Svar
anettan 16 april, 2016 - 21:36

Men så gott… Kram Anette

Svar
Mamma C 17 april, 2016 - 08:17

Bara bilderna tar mig till himmelen. Det här stubben måste jag bara prova att baka.
Kram Mamma C

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 17 april, 2016 - 08:57

Lät verkligen gott och såg onekligen ut som rena himmleriket. 🙂 Kramizz o ha en jättefin söndag/Laila

Svar
Jeanette 18 april, 2016 - 04:58

Den både låter och ser förföriskt god ut! Kram J

Svar
ly heng 24 september, 2017 - 08:46

thank you for this your broadcast provided bright clear concept..
หนังตลก

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »