"Tre små rätter"

av Home2Tiny
Tre små rätter
Som sagt var jag trivs i köket
Och allra helst när jag får pyssla till det lite extra, som till i lördags.
Eftersom jag hade fått för mig att bjuda på asiatisk mat som jag i villervallan helt glömde att fota.
Men för er som har frågat om receptet hittar ni allt HÄR.
Både på kycklingspetten, de wokade grönsakerna och jordnötssåsen (som är outstanding god)
Vad som är ett extra plus med den här maten är att den är perfekt som lchf om du bara skippar riset.
I alla fall ville jag liksom få in den där asiatiska touchen även i desserten vilket inte är helt lätt, men så slog det mig varför inte köra en “tre små rätter”
Poppis förr ute på kinarestauranger vet jag, kanske inte då som efterrätt men varför inte liksom.Sagt och gjort, tre små mumsbitar serverades, dumlelakritsfluff, chokladkorg med jordgubbsmousse och en rice krispiesbakelse med citronkräm.
Alla lika delikata på sitt sätt, kanske inte med smaker från Asien direkt, men i alla fall “tre små rätter”
och himmelskt goda.

Om någon skulle vilja ha recept på en mer lchfvariant av de här godsakerna, hojta till så ska jag även fixa det såklart…..

Tre små rätter
DUMLELAKRITSFLUFF
Ingredienser ca 6-8 mindre portioner
180g Dumlelakrits
3 dl vispgrädde
Så här gör jag
Värm upp vispgrädden i en kastrull OBS! får inte börja koka.
Dela Dumlekolorna i mindre bitar
Rör ner dem i vispgrädden och rör tills de smält.
Häll upp i skål
Ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst över natten).
När blandningen är riktigt kall, vispa den till ett härligt fluff.
 Spritsa ut fluffet i små skålar
Dekorera med finhackade lakritskarameller
RICE KRISPIES BAKELSE MED CITRONKRÄM

Ingredienser ca 8 – 10 mindre maränger
2 ägg
1 dl socker
2 dl rice krispies

Lemon curd
Ingredienser (en burk)
 3 (helst) ekologiska citroner
1 1/5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor
2 dl vispgrädde
Så här gör jag

Vispa äggvitorna.
Tillsätt socker under tiden och vispa smeten fast
Vänd försiktigt ner Rice Krispies i smeten
Klicka ut runda maränger
Grädda mitt i ugnen i 140 grader i ca 1 timme och 15 minuter (håll koll)
Låt svalna
Stansa eventuellt ut mindre runda maränger så de blir som en “mumsbit”

 

Tvätta citronerna noga och torka.
Koka upp citronsaft från två
av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med socker och
smör.
Sila sedan av vätskan.
 Blanda ut maizena med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
 Vispa samman äggen och vaniljsocker rör ner det i vätskan
Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
Häll över lemon curden i en ren skål och låt svalna.
Vispa grädden
Klicka i lemoncurd
Smaka av så inte krämen blir för syrlig
Spritsa ut krämen på marängerna
Dekorera med till exempel granatäpplekärnor
CHOKLADKORGAR MED JORDGUBBSMOUSSE
Ingredienser 8 små port
8 mindre pappersformar
Ca 100 – 150 g mörk choklad
Jordgubbsmousse
125g färska jordgubbar eller frysta
1/2 dl gelésocker multi
1tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
Så här gör jag
Hacka chokladen
Smält chokladen i mikron eller i vattenbad
Pensla pappersformarna med den smälta chokladen
Ställ i kylen
När chokladen stelnat, pensla med ett nytt lager choklad (för mig räckte det med två lager)
Låt stelna

 

Mixa de färska eller tinade jordgubbarna med stavmixer eller i matberedare.
Passera genom en finmaskig sil
Koka upp den släta jordgubbspurén med gelésocker
Ta från värmen
Rör ner vaniljsockret
Låt svalna (är purén för varm skär sig grädden när de blandas)
Vispa grädden fluffig
Vänd ner grädden i jordgubbspurén då den har börjat svalna och stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig)
 Spritsa jordgubbsmoussen i chokladkorgarna
Dekorera med strössel
Tre små rätter
Ha en finfin dag vänner
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

13 kommentarer

House and Garden by Bia 2 mars, 2016 - 08:46

Åh så mycket gott !!…du är duktig på att fixa till mat och bakverk tror jag ;))
Ha en fin mitt i veckan dag nu ;))
Kram bia

Svar
Fru Eriksson 2 mars, 2016 - 08:46

Woooo ljuvligt ♡ …
/Kram go du

Svar
Mamma C 2 mars, 2016 - 10:09

Du är en fena på detta. Det vattnar sig i munnen när man läser om gobitarna.
Kram mamma c

Svar
anettan 2 mars, 2016 - 11:37

Mums vilka små söta goda…. Kram Anette

Svar
Mammsen 2 mars, 2016 - 12:52

Så ljuvligt gott det ser ut. Jag skall följa din länk till matens recept. För mig är home2tina = lchf, så har du inget att göra en dag får du gärna lägga upp recepten så oxå om du har. Här tar vi tacksamt emot. Ha en bra dag.

Svar
Hem ljuva hem 2 mars, 2016 - 15:09

Vilka skönheter du gjort. Små men naggande goda förstår jag. Kraaaam Pia

Svar
Anonym 2 mars, 2016 - 15:55

Så otroligt vackra bilder och vilken fantastisk mat och läckra bakverk. Hur bär du dig åt kvinna. Såå otroligt duktig med allt. Med tanke på din ständiga värk, tycker jag nog du är än mer otrolig. Du ser alltid pigg, fräsch och glad ut. Tack för all inspiration. Kram Inger

Svar
Helén i Vilrummet 2 mars, 2016 - 17:44

Mums!
Du har inte funderat på en receptbok? Alltid smarriga recept och vackra bilder!
Kram Helén

Svar
Flower of Fame 2 mars, 2016 - 20:14

Så smarriga efterrätter. Ser superfint och gott ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Channal 2 mars, 2016 - 21:34

Åh så gott! Vilka konstverk… du är ett proffs.

KRAM Anna

Svar
Susanne 3 mars, 2016 - 07:37

Ser så himla goda ut.

Svar
Browneyedgirl 3 mars, 2016 - 07:56

Wow så mycket gott vännen 🙂 Ser verkligen ljuvligt ut. Du är super duktig.
Jag hoppas du får en fin dag. Kramen

Svar
Jeanette 3 mars, 2016 - 17:15

Jaa tack, gärna recept på lchf-vis. De ser gudomliga ut! Kram J

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »