Jag ökar på min samling

av Home2Tiny
Och där ökade min kaktussamling ytterligare
Eller egentligen är det ingen kaktus, det ser ni direkt som kan sånt här, men jag trodde såklart att bara för den har taggar är det en kaktus.

Nope tydligen är det en Euphorbia trigona eller High Chaparral som den kallas i folkmun och att jag kan svänga mig med latinska namn och allt, är för att jag numera alltid går in och googlar på de växter jag köper, så att jag kan sköta dem någorlunda och inte ta dö på dem direkt, jag vet…..
det är allt lite vuxenpoäng på det……

Men ska jag vara ärlig går det ändå sådär, i alla fall med de andra växterna som kräver något mer omvårdnad och kärlek än kaktusarna, det spelar liksom ingen roll att jag läser på och vet att de ska vattnas, omplanteras och få näring, det är precis som de försvinner ur mitt synfält och jag lägger inte märke till dem förrän blommorna hänger ner till bordskanten och jag kan nästan höra dem viska
-Vattttten……vattten…..
Då blir det fart på mig minsann, men oftast är det för sent……

Så kaktusar eller liknande är det som gäller här hemma inte bara för att jag tycker de är  snygga som inredningsdetaljer utan också för att det är i princip vad mina obefintliga gröna fingrar klarar av att hålla vid liv.

High Chaparralen hittade jag på Blomsterlandet till ett bra pris.


Brickan och krukan är gamla men köpta HÄR

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

12 kommentarer

Hanna - Pilates och träningstokig 22 mars, 2016 - 07:34

Det är så lustigt det där. Jag kan titta på mina blommor och se att de behöver vatten men sekunden efter jag tänkt tanken så är det redan borta och jag pysslar med något annat istället. Jag måste ha växter som tål att glömmas bort.

Svar
Maria Kontorsråttan 22 mars, 2016 - 08:00

De är läckra i inredningen. Du har fint, fint, fint!
Kram
Maria

Svar
No34 22 mars, 2016 - 10:05

Jädrar så snygg den blev i den grå krukan, passar som handen i handsken!! Riktigt läckert!
Tisdagskram från Kate

Svar
Patricia Merella 22 mars, 2016 - 15:43

I love plants, they bring life to our home,have a nice day,Patricia

Svar
åse 22 mars, 2016 - 17:31

Kaktus eller ej läckra är de. Kram Åse

Svar
Kia 22 mars, 2016 - 19:12

Kommer du ihåg namnen sen?
Jag har tänkt att jag ska kolla namnen på pellisar jag har men glömmer de lika fort. Så små skyltar i krukorna som kom ihåg blir det då.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Svar
Villa Ell 22 mars, 2016 - 19:13

hehe trodde nog också att allt hette kaktus! Så snygg i alla fall 🙂
Jag är heller ingen hejare på att ta hand om växterna, men nu har jag en jätte monstera i hallen och hoppas innerligt att det kommer hålla

kram Sandra

Svar
Hem ljuva hem 22 mars, 2016 - 20:10

Fint! Tänk att jag kastade alla våra kaktusar och High Chaparaller. Galen? ja lite då. Kraaam Pia

Svar
Kamillas Kamera 22 mars, 2016 - 20:24

Wao. High Chaparall kaktus hade jag flera stycken på mitt flickrum. En av mina satte jag drinkparasoll i.

Minns även att jag hade ett växthus med små kaktusar och vackra stenar.

Kramis Kamilla

Svar
Mia 22 mars, 2016 - 21:27

Såå fin, vill ha =) Får nog ta mig en tur till Blomsterlandet och spana lite. Här hemma dör blommorna alltid när solen börjar visa sig mer regelbundet. Vi har sol så gott som hela dagen i våra fönster och jag vägrar att rulla ner… blir så tråkigt men det innebär ju att det blir tokvarmt för blommorna =/ Kram kram på dig min sköna, Mia

Svar
Flower of Fame 23 mars, 2016 - 04:52

High Chaparall hade jag när jag var tonåring. Kul att de har kommit tillbaka. Gillar den skarpt. Snyggt du har gjort det. Ha en fin dag Kram Pernilla

Svar
Gabriella 23 mars, 2016 - 21:37

Åh så fin! Precis en sådan har jag spanat på och planerar att införskaffa:)
Kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »