Recept på Dumlelakritsfluff

av Home2Tiny
Recept på Dumlelakritsfluff

Dumlelakritsfluff – en busenkel och världsgod dessert

Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope. Det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det.
Nu låg de där dumlekolorna som blev över efter julens Rocky road i farozonen, men kanske jag ändå kunde göra något smarrigt av dem.Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert  av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde.Jag använde lakritsdumlekolor för det var de jag hade hemma. Sedan dekorerade jag med finhackade lakritskarameller.

Då det är en ganska mäktig efterrätt serverade jag det lena, söta fluffet i små skålar. Men eftersom den är försvinnande god sa det bara slurp här hemma sen var fluffet slut.

Plättlätt att göra och förföriskt god kanske något att bjuda din älskade på i morgon när det är Alla hjärtans dag.

Dumlelakritsfluff en busenkel och världsgod dessert
Recept på Dumlelakritsfluff

DUMLELAKRITSFLUFF

Portioner/st: 6
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 6-8 mindre portioner
180g Dumlelakrits (går såklart bra med "vanlig" Dumle också om man inte gillar lakrits)
3 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR JAG

Värm upp vispgrädden i en kastrull OBS! får inte börja koka.
Dela Dumlekolorna i mindre bitar
Rör ner dem i vispgrädden och rör tills de smält.
Häll upp i skål
Ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst över natten).
När blandningen är riktigt kall, vispa den till ett härligt fluff.
 Spritsa ut fluffet i små skålar
Dekorera med finhackade lakritskarameller
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Dumlelakritsfluff en busenkel och världsgod dessert
Dumlelakritsfluff en busenkel och världsgod dessert
Nu ska jag fixa till mig sen ska vi ge oss ut på ett litet äventyr.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

12 kommentarer

Kamillas Kamera 13 februari, 2016 - 08:33

Så gott det ser ut.
Det måste vi prova. Här hemma bor det riktiga godis och fikamonster.

Ha en fin helg.
Kram Kamilla

Svar
Fru Eriksson 13 februari, 2016 - 08:45

Mmmm…Så gottit ❤️
Tack för receptet & ljuvliga läskande fina foto/Kram go du!

Svar
Eva`s 13 februari, 2016 - 09:18

Hej fina Tina…gott gott jag gör ibland grädde, hallon frusna vispa o sen i med lite lakrits pulver mums gott men dessa får jag testa 🙂 låter som du får en fin lördag kram å ha det gott

Svar
House and Garden by Bia 13 februari, 2016 - 09:20

Du är så duktig på att baka…och så fina bilder du har tagit också ;))
Ha en spännande dag då ;)…..
Kram från mej !

Svar
Emely 13 februari, 2016 - 10:01

Perfekt! Jag älskar busenkla recept! Denna var ju verkligen en efterrätt i min smak! 🙂

Svar
Channal 13 februari, 2016 - 10:09

Gott! Måste testa!

Fin lördag till dig! Kram Anna

Svar
Lena - gott för själen 13 februari, 2016 - 10:20

Jamen jisses, måste testas!

Kram Lena

Svar
Sabelhagens Olivlund 13 februari, 2016 - 10:37

Mmmm, det såg riktigt gott ut. Men jag har kladdkaka i kylen, så jag får blunda för ditt recept idag:)
Kram på dig vännen

Svar
Hem ljuva hem 13 februari, 2016 - 16:42

Ser och låter väldans gott. Kraaam Pia

Svar
Susanne 13 februari, 2016 - 19:23

Låter supersmarrigt.

Svar
Flower of Fame 14 februari, 2016 - 07:49

Ser mumsigt ut. Ha en fin alla hjärtans dag Kram Pernilla

Svar
anettan 14 februari, 2016 - 08:36

Så gott…. Kram Anette

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »