1,2K
Semlatider
Och här i svarta huset försvinner de där godsakerna i en rask takt.
Det blev jag verkligen varse om igår när jag upptäckte att det var tomt i frysen på bullar.
Vad gör man då?
Jo man improviserar och resultatet blev en väldans förenklad historia på en wienersemla som dessutom är busenkel att göra.Tack och lov för färdigköpt smördeg, kan rädda vilken fikastund som helst och eftersom det inte fanns tid för att fixa egen vaniljkräm (som du annars hittar recept på HÄR) eller mandelmassa så fick färdigköpt Marsánkräm och mandelmassa duga.
Det blev jag verkligen varse om igår när jag upptäckte att det var tomt i frysen på bullar.
Vad gör man då?
Jo man improviserar och resultatet blev en väldans förenklad historia på en wienersemla som dessutom är busenkel att göra.Tack och lov för färdigköpt smördeg, kan rädda vilken fikastund som helst och eftersom det inte fanns tid för att fixa egen vaniljkräm (som du annars hittar recept på HÄR) eller mandelmassa så fick färdigköpt Marsánkräm och mandelmassa duga.
Och ingen klagade, snarare tvärtom, den gjorde faktiskt succé hos herrarna i huset, så jag antar att det inte var sista gången jag fick svänga ihop en wienersemla.
BUSENKEL WIENERSEMLA
Ingredienser 4 st
2 plattor färdigköpt smördeg
4 portioner färdigköpt Marsánkräm
3-4 dl vispgrädde
Färdigköpt mandelmassa + lite vispgrädde att blanda upp med
Florsocker
Så här gör jag
Dela smördegen i fyra delar
Lägg dem på en plåt
In i ugnen enligt grader och tid på förpackningen
Gör Marsánkrämen enligt förpackningen
Mosa och blanda mandelmassan med en skvätt vispgrädde
Vispa grädden
Blanda Marsánkrämen med den vispade grädden
Låt smördegen svalna
Skär ut ett lock ur varje “semla”
Lägg ner en klick mandelmassa i varje “semla”
Spritsa på vaniljkrämen
Lägg på locket
Sikta över florsocker
Ingredienser 4 st
2 plattor färdigköpt smördeg
4 portioner färdigköpt Marsánkräm
3-4 dl vispgrädde
Färdigköpt mandelmassa + lite vispgrädde att blanda upp med
Florsocker
Så här gör jag
Dela smördegen i fyra delar
Lägg dem på en plåt
In i ugnen enligt grader och tid på förpackningen
Gör Marsánkrämen enligt förpackningen
Mosa och blanda mandelmassan med en skvätt vispgrädde
Vispa grädden
Blanda Marsánkrämen med den vispade grädden
Låt smördegen svalna
Skär ut ett lock ur varje “semla”
Lägg ner en klick mandelmassa i varje “semla”
Spritsa på vaniljkrämen
Lägg på locket
Sikta över florsocker
Så enkelt och såååå gott!
Nu ska jag duka och fixa med maten vi ska njuta av ikväll, så här kan jag inte sitta längre.
Ha en fantastisk dag vänner!
Kramisar
T
T
11 kommentarer
Mmmm…så gottit ♡
/Kram till dig!
Jag smäller av så gott!
Ha en fin helg vännen <3
Här ska vi till jourläkaren 🙁 lillefi o magen… Håll tummen att vi kommer iväg imorgon…
Kramar Anna
Mums så gott! Och enkelt att göra. Tack för tipset och fin helg till dig.
Åhh så gott det lät! Ha en fin helg! Kram Camilla
Åhh jag gillar verkligen semlor fast har aldrig smakat wienersemla, ska inte äta semlor alls egentligen men en brukar jag unna mig och så får man ta lite magont. De där ser väldigt gott ut. Kram Pia
Åhh wienersemlor, det ger mig lite nostalgikänslor från storstadstiden 🙂 Bästa, bästa semlorna!
Tack för ditt svar om kängorna, det blev minsann ett par till den här frysskiten också. Kommer att bo i dem 🙂
Ha de bäst. Kram, Catarina
Mums så goda de ser ut!!Kanske jag kan klara att göra också.
Har inte hunnit ringa dig än, stressar på som vanligt.
Kram Helena
Oj vilka delikatesser! farligt goda ser de ut, mmmmm.
Trevlig helg och KRAM Anna
Här har du ett hus till som är som ett svart hål för godsaker!
De där såg farligt goda ut!
Kram Jenny
Låter fantastiskt gott får se om jag hittar glutenfri smördeg i frysen. Försöker rensa ut allt sött och gott hemma, just nu!Ha det så gott i kylan, här hos mig är det -17.
Låter gott & ser gott ut 🙂 hoppas du haft en fin helg o kan vila denna söndagen kramen