Busenkel wienersemla

av Home2Tiny
Semlatider
Och här i svarta huset försvinner de där godsakerna i en rask takt.
Det blev jag verkligen varse om igår när jag upptäckte att det var tomt i frysen på bullar.
Vad gör man då?
Jo man improviserar och resultatet blev en väldans förenklad historia på en wienersemla som dessutom är busenkel att göra.Tack och lov för färdigköpt smördeg, kan rädda vilken fikastund som helst och eftersom det inte fanns tid för att fixa egen vaniljkräm (som du annars hittar recept på HÄR) eller mandelmassa så fick färdigköpt Marsánkräm och mandelmassa duga.
Och ingen klagade, snarare tvärtom, den gjorde faktiskt succé hos herrarna i huset, så jag antar att det inte var sista gången jag fick svänga ihop en wienersemla.
BUSENKEL WIENERSEMLA 
Ingredienser 4 st
2 plattor färdigköpt smördeg
4 portioner färdigköpt Marsánkräm
3-4 dl vispgrädde
Färdigköpt mandelmassa + lite vispgrädde att blanda upp med
Florsocker


Så här gör jag
Dela smördegen i fyra delar
Lägg dem på en plåt
In i ugnen enligt grader och tid på förpackningen
Gör Marsánkrämen enligt förpackningen
Mosa och blanda mandelmassan med en skvätt vispgrädde
Vispa grädden
Blanda Marsánkrämen med den vispade grädden
Låt smördegen svalna
Skär ut ett lock ur varje “semla”
Lägg ner en klick mandelmassa i varje “semla”
Spritsa på vaniljkrämen
Lägg på locket
Sikta över florsocker
Så enkelt och såååå gott!
 
Nu ska jag duka och fixa med maten vi ska njuta av ikväll, så här kan jag inte sitta längre.
Ha en fantastisk dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

11 kommentarer

Fru Eriksson 16 januari, 2016 - 08:43

Mmmm…så gottit ♡
/Kram till dig!

Svar
Ekenäsliv 16 januari, 2016 - 09:44

Jag smäller av så gott!
Ha en fin helg vännen <3
Här ska vi till jourläkaren 🙁 lillefi o magen… Håll tummen att vi kommer iväg imorgon…
Kramar Anna

Svar
Helena 16 januari, 2016 - 11:15

Mums så gott! Och enkelt att göra. Tack för tipset och fin helg till dig.

Svar
Bara MammaMilla 16 januari, 2016 - 12:05

Åhh så gott det lät! Ha en fin helg! Kram Camilla

Svar
Hem ljuva hem 16 januari, 2016 - 14:45

Åhh jag gillar verkligen semlor fast har aldrig smakat wienersemla, ska inte äta semlor alls egentligen men en brukar jag unna mig och så får man ta lite magont. De där ser väldigt gott ut. Kram Pia

Svar
Cat 16 januari, 2016 - 14:55

Åhh wienersemlor, det ger mig lite nostalgikänslor från storstadstiden 🙂 Bästa, bästa semlorna!
Tack för ditt svar om kängorna, det blev minsann ett par till den här frysskiten också. Kommer att bo i dem 🙂
Ha de bäst. Kram, Catarina

Svar
Helenas enkla vardag 16 januari, 2016 - 15:15

Mums så goda de ser ut!!Kanske jag kan klara att göra också.
Har inte hunnit ringa dig än, stressar på som vanligt.
Kram Helena

Svar
Channal 16 januari, 2016 - 20:22

Oj vilka delikatesser! farligt goda ser de ut, mmmmm.

Trevlig helg och KRAM Anna

Svar
Mittgodastefinaste 17 januari, 2016 - 08:16

Här har du ett hus till som är som ett svart hål för godsaker!

De där såg farligt goda ut!

Kram Jenny

Svar
Anne-Lie 17 januari, 2016 - 09:05

Låter fantastiskt gott får se om jag hittar glutenfri smördeg i frysen. Försöker rensa ut allt sött och gott hemma, just nu!Ha det så gott i kylan, här hos mig är det -17.

Svar
Eva`s 17 januari, 2016 - 09:45

Låter gott & ser gott ut 🙂 hoppas du haft en fin helg o kan vila denna söndagen kramen

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »