En märkesfråga

av Home2Tiny

Vilken dag är det?
Känner mig helt förvirrad efter alla de här helgdagarna och kommer med all sannolikhet gå omkring och tro att det är måndag mest hela dagen, men torsdag är det och med andra ord redan full fart mot helgen, härligt.

I alla fall så tänkte jag vara lite nyfiken och ställa en fråga till er idag.
En fråga som uppstod här i svarta huset någon gång under mellandagarna när jag och Mr C stod och diskade de fina glasen som vi hade fått av svärföräldrarna i julklapp.

-Glöm nu inte ta bort märket säger jag
-Vadå ta bort märket? säger Mr C
-Jamen det röda Iittalamärket ska bort såklart svarar jag
-Ska man verkligen ta bort det?

-Det är klart man ska
-Varför då? svarar en något enveten man
Grrr nu börjar jag bli en aningens irriterad, såklart att märket ska tas bort det har jag ju alltid gjort, tagit bort synliga sådana. Men samtidigt väcks en fråga inom mig och jag säger
-Ska man inte det?
-Ja inte vet jag, det är därför jag frågar

Och sådär pågick det en liten stund, frågan bollades fram och tillbaka och det är ju klart att det här är inget stort och världsligt problem, men jag kan tycka att det är rätt kul att dels själv få en tankeställare om varför jag gör saker på ett visst sätt och dels att höra hur ni gör.

Som sagt var har jag nog alltid plockat bort de där märkena från inredningsdetaljer, de stör mig på något vis och det känns mer stilrent när de är borttagna, men det är min högst personliga tanke och jag tror absolut inte att det finns något rätt eller fel i den här frågan utan mer som när det gäller all inredning och personlig stil, smaken är som baken….den är delad…..

Och nu till det intressanta hur gör du?

Plockar du bort märket eller får det sitta kvar?

Nu ska jag snart bege mig till Maxi för att helghandla, men innan dess får nog långkallingarna på så jag inte fryser häcken av mig.

Ha en strålande dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

32 kommentarer

Ekenäsliv 7 januari, 2016 - 07:57

Hallå där!
Vi har just de glasen med från ittalla och jag tar bort märkena.
Just på driskcglas gör jag det. När man sen diskat dem ett antal gånger håller inte klistermärket ändå och blir bara fult.
Så bort med dem säger jag;-)
Ha en fin dag hälsar attjo attjo prosit.
Kraaaaam Anna

Svar
Anonym 7 januari, 2016 - 08:07

Behåller märkena . Har vinglas , skålar , ljusstakar …. allt har märkena kvar , dom får väl sitta tills dom själva lossnar :))

Svar
Maria 7 januari, 2016 - 08:14

Har också den Iittala-serien och tar bort märkena. Det är ju "lösa" klistermärken och de ska bort. Man sparar ju inte tagsen som hänger i snören på t ex Odd Molly-plaggen 😉 Om man skulle vilja "ståta" med vad det är för märke, så står det ju på foten i typ frostad text 😉 Så jag säger som Anna: Bort med dem! I alla fall på dricksglas.
Kan tillägga att mannen har whiskyglas, typ 25-30 år gamla, som också är från Iittala, deras märken sitter kvar och de är gula och jättefula efter att de tappat färgen genom åren och diskningarna, så visst ska de bort!
Kram/maria

Svar
AngelicasVärld 7 januari, 2016 - 08:34

Alla märken ska bort – ALLTID! Ser så billigt ut när de där plast plupparna sitter kvar. Så väck med dem!

Svar
Monika 7 januari, 2016 - 08:46

Om man läser en "vett och etikett-bok" ska etiketterna bort. De som sitter på foten och är av genomskinlig plast, t ex Rejmyre, låter jag sitta kvar, men har haft en gäst som diskret påpekat att de ska bort!

Svar
Monika 7 januari, 2016 - 08:48

Om man läser en "vett och etikett-bok" ska etiketterna bort. De som sitter på foten och är av genomskinlig plast, t ex Rejmyre, låter jag sitta kvar, men har haft en gäst som diskret påpekat att de ska bort!

Svar
Lena H 7 januari, 2016 - 09:38

Hej Tina, nä inte något världsligt problem så, men håller med dig, det stör på något vis, det där märket. Såklart man gör som man vill, jag köpte nya "cult" diskmedelspumpen och tillhörande fat och för diskborsten, känner inte att den "gröna" lilla etiketten blir så bra där….men samtidigt så kan det vara fint att etiketter kvar också!

Svar
No34 7 januari, 2016 - 09:49

På glas åker märkena bort, men på skålar och dylikt sitter de nog kvar… tror jag!Framför allt prislappar, dom är jag svår allergiker mot!!!
Kram Kate

Svar
Fru Eriksson 7 januari, 2016 - 09:52

Hihi Här låter jag de sitta kvar så länge det går …
/Kram i Vinterkylan fina du ♡

Svar
Linda 7 januari, 2016 - 10:33

Jag låter alltid märkena sitta kvar, men vet egentligen inte varför
Ha en fin dag
Kram Linda

Svar
Eva 7 januari, 2016 - 10:39

Även jag har samma serie glas från Iittala och jag tar också bort de små klisterlapparna.
Jag tar även bort på alla andra glas typ Kosta Boda och Orrefors.
Kan tycka det är mer ok att ha kvar en liten lapp på en vas, men inte på sånt man äter eller dricker. Inte så fint när man dukar. 🙂
Ha en fin dag i kylan!
Kram Eva

Svar
Anonym 7 januari, 2016 - 10:57

Jag tar bort alla sådana klistermärken på glas eller om det sitter lösa lappar på någon mindre inredningsdetalj. Däremot tycker jag det är kul att några av våra möbler är märkta, men där sitter ju märkena fast och det känns kul att ha som äkthetsbevis. Jag kom att tänka på min syster, som förvånade många när hon var yngre och satt och sprättade bort märken på kläder! Hon menade att hon hade betalat för kvaliten, inte för märket – och det ligger väl lite i det!

Kramar
Ann-Britt

Svar
Anonym 9 januari, 2017 - 12:33

Hej,
Jag gör ett inslag till nyheterna i TV4 om att sprätta bort märken på kläder och skulle vilja komma i kontakt med din syster. Kan du hjälpa mig?
/Jonas Partheen
TV4Nyheterna
0709 52 88 57

Svar
Hem ljuva hem 7 januari, 2016 - 11:27

Roligt inlägg. jag minns att jag blev arg en gång på en gäst som pillade bort märket från våra Orreforsglas. Fast nog skulle jag ta bort dem idag detta var innan jag var 25..Fniss. Snygga glas är det i alla fall oavsett märke och de är säkert goda att dricka ur. Kraaam Pia

Svar
Villa Ell 7 januari, 2016 - 11:58

Jag tror garanterat att vissa låter det sitta kvar för att det är ett mer känt märke och lite kanske "visa"! är man intresserad så kanske man vet vad det är för speciella glas man dricker ur för andra är det en vinglas… hur som så är dom riktigt snygga i alla fall!
Jag har inga Ittala men andra märken åker av

Ha en fin dag
Kram Sandra

Svar
House and Garden by Bia 7 januari, 2016 - 13:26

Jag började med att pilla bort märkena, men tyckte inte det såg så bra ut, utan märkena…tycker det är ett fint märke som inte stör, så jag har dom kvar…och dom sitter bra också, hihi…vet inte om jag har rätt (inte enl. vissa ovan) men jag tror nog att märkena skall sitta kvar…men det är ju helt enkelt upp till var och en…man gör precis som man vill ;))…glasen var fina och om jag skall vara ärlig, så tycker jag de är finare med märket…och det kan jag inte förklara varför ;))…ha en fin dag i kylan !!
Kram

Svar
Sallys hus 7 januari, 2016 - 15:24

Hahaaaaa jag döööör…soulmate…
vet du jag har skrivit texten till ett liknande inlägg för ett tag sedan men inte knäppt bilderna…..hahhaaa..
Nu får jag nog radera det…;)

DE SKA BOOOOORT!!!
Helt ärligt så kryper det i mig när jag kommer hem till någon som har dem kvar..
Det är ungefär som när män inte tar bort märket på kavajärmen….
Jag får behärska mig för att inte säga nåt eller börja pilla bort dem…

Jag tänker att om man nu vill visa att man har ett visst märke på ett glas….om ens vänner inte ser vilka glas det är och inte frågar…då har de nog ändå ingen aning oavsett om de sitter där eller ej….å sen så tycker jag nog att det är lit hemskt om man behåller märkena bara för att visa omvärlden att man har ett visst märke…. lite dålig självkänsla då tror jag…

Så pilla bort dem du med gott samvete….hahahaaa…
Kraaaam Katarina

Svar
Ankan 7 januari, 2016 - 15:29

Jag brukar också pilla bort märkerna. Men stör mig inte på om de sitter kvar hos vänner. Ha en fin kväll. kram Annika

Svar
Channal 7 januari, 2016 - 17:30

Vilka vackra glas! Det är klart att man tar bort märket!

KRAM Anna

Svar
Lena Gustavsson 7 januari, 2016 - 17:50

Självklart ska man ta bort märket! Jag har själv Iittala Essence och tycker att de är grymt snygga.

Svar
Lena - gott för själen 7 januari, 2016 - 19:15

Haha, vilket roligt inlägg! Jaa du vad ska man säga. Att döma av ovanstående kommentarer så är det ju klart hur man "ska" göra. Sen är det frågan om hur många som vågar skriva att de ska vara kvar när så många skriver att de ska bort. Haha. För mig beror det nog på vad det är för sak och hur märket ser ut och var det sitter. Hade jag haft glas med märket högt upp så där som på dina glas, så hade jag nog tagit bort det. Inte jättekul att få i munnen, tänker jag. Men egentligen tycker jag att just de där märkena är rätt snygga. Vi har ett gäng vinglas med ett diskret märke på foten. Det tar jag inte bort. Det är nog mest för att jag inte orkar hålla på att pilla bort det och släpa fram borttagningsmedel och hålla på för att få bort allt. Jag har en fin ljuslykta från Paradisverkstan. Det märket sitter kvar mest för att jag tycker det är snyggt.

Ett argument för att behålla dem skulle kunna vara att man oftast inte sprättar bort märken från kläder och bilar så varför ta bort dem från glas och liknande?

Men du får väl fråga märkespolisen om hur man ska göra så du inte riskerar att begå lagbrott, haha.

Kram Lena

Svar
Susanne 7 januari, 2016 - 19:20

Jag tar alltid bort märken.

Svar
Mamma C 7 januari, 2016 - 19:37

Dom får sitta kvar tills dom ramlar bort av sig självt.
Kram Mamma C

Svar
anettan 7 januari, 2016 - 20:00

Jag tänker nog att de ska vara kvar. Jag har mina kvar haha. Kram Anette

Svar
Flower of Fame 7 januari, 2016 - 20:22

Vi brukar ta av de flesta etiketter. Men faktiskt på våra chateu glas är där en liten genomskinlig lapp med en tunn svart text. Så de har faktiskt suttit kvar. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Gabriella 7 januari, 2016 - 20:35

Haha så härligt inlägg! Drog på mungipan här:)
För det mesta brukar jag ta bort etiketterna. Men på glas brukar jag nog faktiskt låta de vara kvar haha;)
Kram

Svar
Sussi 7 januari, 2016 - 20:45

Jag hade nog låtit dom sitta kvar tills dom försvinner av sig själva. Fina glas ni fick 🙂

Svar
Plommonhuset 7 januari, 2016 - 22:12

Roligt inlägg :-)! Tycker nog att man ska göra som man känner för. Själv tar jag I alla fall bort dom :-). Kram

Svar
Maria Kontorsråttan 8 januari, 2016 - 06:10

Härligt att höra att även andra par drar igång "tokdiskussioner". Brukar ta bort märken från det mesta men på glas kan de sitta kvar till de trillar bort av sig själv. Varför? Jag vet faktiskt inte.
Trevlig helg!
Maria

Svar
Kakaobönan 8 januari, 2016 - 07:23

Jag har också Ittalaglas. Rödvinsglas och champagneskålar och märkena ska bort! Tänk att dricka en god champagne i de fina skålarna och ha det där lilla irriterande märket kvar på glaset. Nej, bort säger jag!
Nu är jag på bloggbanan igen (tror jag). Har varit så dålig på att blogga och kommentera fast jag alltid läser alla inlägg och njuter av dem!
Sköt om dig!
Kram Pia

Svar
ann-catrin crona 8 januari, 2016 - 16:55

Blev lite full i skratt när jag såg detta inlägg;) inte för att det är ett dumt inlägg utan mycket bra;)
Jag kan nog undra om andra tänker som jag eller nej , kanske inte…..
Svaret på denna fråga är att jag låter dem sitta om det är inredningsdetaljer eftersom jag köper och säljer en del av det jag tröttnat på. Har fått frågan av många köpare och det verkar som att märkes etiketten är en viktig detalj som står för vilken sortering det är om det inte är ingraverat eller stämplat. Vilket inte alla glas är som ex. mina Orrefors. Tycker vinglasen som du har är så enkla och stilrena och funderar vilka har ni? vitvinsglasen eller rödvin?

Svar
Home2Tiny 10 januari, 2016 - 11:16

hej Ann-Catrin. Förstår att du behåller etiketten på om dina köpare fråga efter det så det vet vilken sortering det är. Det är vitvinsglasen vi har fått, önskade mig den storleken eftersom jag tycker rödvinsglasen är något för rymliga. Jag är supernöjd med dem. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »