Ett hallelujamoment – Blossa 1895

av Home2Tiny
Ett hallelujamoment - Blossa 1895
Ännu mer julfeeling
Och det kan allt behövas en dag som denna när vädergudarna verkligen har bestämt sig för att visa hur en riktig höstdag ska se ut.
Regnet smattrar envist på fönsterrutorna, vinden ser ilsket till att de sista löven som tjurskalligt har klamrat sig fast, inte har en chans utan singlar ner mot marken i en sista dans och över hela himlen ligger det liksom en grå hinna som signalerar med stora bokstäver SITTA-INNE-DAG…..
Och gärna för mig…….då passar jag på att fortsätta med att flytta runt saker och ting i mitt ommöbleringsprojekt, öser på med ved i kaminen så nästan hela svarta huset glöder och si sådär framåt eftermiddagen kommer jag med all säkerhet sitta med en liten värmande glögg i handen, en riktig myspyslördag med andra ord.Och något jag vet med all säkerhet är att Mr C inte bara kommer att nöja sig med att sniffa på Blossas glögg 1895, nope den vill han bra gärna smutta på också. -Där satt den, typ eller någonting i den stilen sa han “glöggkungen” när han provsmakade 1895.
En glögg baserad på ett recept från Grönstedts med tre olika viner, portvin, tarragonavin och muscatvin, får tydligen även den mest petiga glöggkännaren att stämma upp i riktigt halleluja-moment….Med dofter som påminner om barndomens jular, choklad, nötter och torkade frukter blandade tillsammans med smaker av klassiska glöggkryddor blir denna glöggen en riktig julhit.
Ja allt enligt Mr C då och jag är benägen att hålla med honom, för av den lilla testen jag tog så smakade 1895 jul, riktig jul.

Så helt eniga ger vi tillsammans Blossa 1895
TTTTT
CCCCC

HÄRhittar du Blossa 1895
Ha en skön lördag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

16 kommentarer

Mittgodastefinaste 7 november, 2015 - 08:54

Mycket glögg nu på alla bloggar! Jag ligger lite efter, känns som om jag insåg att sommaren är slut nu i veckan… Och köpte faktiskt mina två första julklappar också under veckan. Men jag är alls inte redo, men det är jag aldrig den här årstiden!

Önskar dig en underbar helg Tina!

Kram Jenny

Svar
Stina I Söder 7 november, 2015 - 09:05

Måste testas!
Ha en riktigt härlig helg'
Kram Stina

Svar
A House With A View 7 november, 2015 - 09:10

Åh vilka stämningsfulla bilder!! Börjar få lite julfeelings 🙂 Tack för glöggtipset, vad spännande, det måste jag prova!!

Önskar dig en trevlig helg!

Kramar aka

Svar
Channal 7 november, 2015 - 09:20

Vackert! Har inte smakat någon glögg än… håller mig till första advent!

KRAM Anna

Svar
Fru Eriksson 7 november, 2015 - 09:23

Woooo,underbart ♡ …
/Kram till dig!

Svar
Lena - gott för själen 7 november, 2015 - 10:49

Den fick full pott av oss också! Så himla god!

Ha en skön lördag!

Kram Lena

Svar
Ekenäsliv 7 november, 2015 - 11:20

Hej vännen!
Då kanske den kan passa mig med:)
Som är lite kräsen av mig;-) Gillade inte årets så värst måste jag säga..
Har varit ute på en morgonpromenad, men det var ganska skönt bara att få luft.
Men nu håller jag mig allt inne 🙂
Ha en fin lördag nu!
Kram kram Anna

Svar
HönaPöna 7 november, 2015 - 12:10

usch ja… idag är verkligen en grå dag!
Då får man göra det bästa för att mysa till det. Själv har jag landat i soffan bredvid katten efter att ha målat innedörrar. Rätt tråkigt, men fint nu när det är klart!
Ha en skön fortsättning på dagen!

Svar
Villa Freja 7 november, 2015 - 12:32

Skönt med en kamin!
Idag har vi en riktigt grå höstdag här. Kram.

Svar
Ninafashion 7 november, 2015 - 14:19

Hoppas att du har en helt underbar lördag 🙂 http://www.carinaholst.blogg.se

Svar
Hem ljuva hem 7 november, 2015 - 14:29

Glögg både här och där.. Den där har jag aldrig testat men eftersom vi är ena riktiga glöggomaner så, vi får se. Kraaam Pia

Svar
Villa Ell 7 november, 2015 - 15:28

Halv fem och typ kolsvart… Kvällen har ju knappt börjat!
Jag är också en glögg älskare

Ha en fin kväll
Kram Sandra

Svar
Annorlunda 7 november, 2015 - 17:14

Mitt namn är Mia, och jag är född 1970, bor i ett hus på landet tillsammans med min man, våra barn, våra hundar m.m. Jag driver en blogg om psykisk ohälsa.

Min blogg skiljer sig från andra bloggar inom ämnet genom att jag på ett öppet och ärligt sätt berättar om psykiska svårigheter utan att läsningen blir allt för tung och ledsam.

Vill gärna blogga om det här!

Jag med Aspergers syndrom, Autism, utvecklingstöning osv.

Jag har kämpat med mitt dåliga mående i hela livet och kommer förmodligen tampas med det så länge jag lever. Men i dag hanterar jag det på ett bättre sätt än jag någonsin gjort tidigare.

Tyvärr tar inte mina motgångar slut där. Utan 2003 dog min mamma.

Mammas död kom väldigt plötsligt och helt utan förvarning vilket försatte hela vår familj i chock och sorg som är väldigt svår att hantera. Jag har fortsatt att kämpa på så gått det går. Jag har svackor som kommer och går i bland mer och i bland mindre.

Men jag kämpar fortfarande på. För jag har trots allt detta fortfarande livskraft kvar. Jag tänker inte ge upp!

Jag försöker hålla en trivsam och positiv ton i livet trots att det är svårt.

Men jag har mina guldkorn i min familj, mina hundar och mina intressen m.m.

Bloggen handlar ju främst om mig och vad som händer i mitt liv, både positivt och negativt. Jag är alltid öppen och ärlig i bloggen.

Jag skulle aldrig medvetet skriva någonting för att skada någon!

Jag tjänar inte heller pengar på min blogg så allt ni läser är mina personliga åsikter.

I min blogg skriver jag också mycket om attityder gentemot psykisk ohälsa och jag bloggar om psykiska olikheter för att minska tabun och sprida vetskapen om hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Jag vill att skammen som ligger i att vara psykiskt sjuk ska försvinna och det samma gäller alla fördomar som finns kring psykiska olikheter.

För kontakt:

// mia2@home.se

Svar
House and Garden by Bia 7 november, 2015 - 17:35

tack för tipset !!…har dock inte smakat någon glögg ännu…men det blir ;)…jaa vi har haft regn idag också….det märktes även på loppisen…såå dåligt med folk och inte sålde jag mycket heller…nä det var den mest dåliga loppisdagen någonsin !!!…hoppas på bättre tur nästa gång ;))….men vilket fynd jag gjorde av en annan loppis säljare….bild kommer senare…ett riktigt fynd från 40 talet tror jag ;))…ha en fortsatt trevlig helg nu 😉
Kram

Svar
anettan 7 november, 2015 - 22:20

Än har jag inte smakat någon glögg men snart nog….. Kram Anette

Svar
Mamma C 8 november, 2015 - 08:03

Den måste provas när vi kommer hem.
Kram Mamma C

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »