Adventsgranen är klädd

av Home2Tiny
1:a advent
Och jag har varit vaken lääänge.
Suttit i soffan, under pläden med en varm kopp kaffe och bara njutit av tystnaden och allt det juliga omkring mig.
Det ger mig ett lugn inombords att sitta där i min ensamhet, med Jöbacks lena stämma i bakgrunden och låta tankarna fara, se tillbaka på året som gått och känna en tacksamhet över att vi får fira en jul med alla våra nära och kära.
Ett år försvinner så snabbt och mycket hinner hända, för min egen del vill jag helst låta 2015 försvinna i en dimma och bara blicka framåt, men samtidigt är jag glad för alla de små glädjestunder som 2015 har varit strösslade med, för även om livet är tufft finns det alltid händelser att uppskatta och ljuspunkter som skiner upp i tillvaron när allt känns som mörkast.
Så idag tänder jag första ljuset med mina älskade killar, se fram emot att få fira en mysig och fin jul med allt som hör till och bara få njuta av livets goda.
HÄR hittar du Elsa Beskows julgranskulor
En liten adventsgran har minsann fått flytta in i svarta huset och blivit placerad på ovanvåningen.
Så söt och i den har jag hängt de Elsa Beskowkulorna som jag hittade i någon av mina jullådor. Förmodligen köpte jag dem förra året som jag såklart helt glömt av, men de är ju hur fina som helst och passar perfekt i minigranen.
Letade också upp en gammal halmstjärna som jag någonstans i bakhuvudet kommer ihåg att jag sparat från förr.
Och såhär kan man se ut när man pysslar runt bland juleljus, julgranskulor och julstjärnor.
Är glad över att jag faktiskt har sparat den här gamla halmstjärnan, ett riktigt vackert och fint hantverk.
De är helt ljuvliga de där Elsa Beskowkulorna, dessutom inte i glas, vilket jag är glad över, eftersom jag i vanlig ordning lyckades tappa både en och två när jag skulle klä granen….
Granen står så grön och grann i stugan……. jamen det är något alldeles särskilt när man kommer upp på morgonen och möts av alla de där juleljusen.
Ha nu en riktig fin 1:a advent vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

14 kommentarer

Svägerskan 29 november, 2015 - 09:26

Ha en underbar advent min fina, tappra o omtänksamma svägerska. Sitter också o njuter av lugnet, de tända ljusen o sällskapet av L. Stor kram till dig för att du är den du är!!

Svar
Sabelhagens Olivlund 29 november, 2015 - 09:52

Det är alltid lika mysigt att kika in hos dig, gillar att se hur din "stil" utvecklas hela tiden, jättefina bilder.
Så söta kulor, jag köper lite på rean efter jul och håller med dig om känslan när man hittar de där kulorna som man glömt bort att man köpt:)
Ha en skön 1:a advent
Kram Maria

Svar
Maszka 29 november, 2015 - 10:31

Niezwykle klimatyczne zdjęcia, wspaniałe ozdoby – cudnie ! … Pozdrawiam – M.

Svar
Fru Eriksson 29 november, 2015 - 12:37

Så sött ♡ …
/Adventskram finaste!

Svar
Ekenäsliv 29 november, 2015 - 16:15

Hej fina Tina <3
Så mysigt du har pyntat till det!
I år ligger vi verkligen efter med allt… Ingen belysning uppe ute, inget ris inne.. Nätt o jämnt så stjärnor o adventsljusstakar kommit på plats…
Längtar såååå efter ledigt nu. Att inte ha något på listan utan kunna sitta ner och bara läsa en bok några timmar.
Så jag känner lite så jag med, framåt, hoppas där finns lite mer luft emellan…
Va rädd om dig!
Kramar Anna

Svar
Mamma C 29 november, 2015 - 16:43

Så fin din adventsgran var och vilka fina kulor du pyntat den med. Själv har jag ett adventsträd som står i hallen.
Kram Mamma C

Svar
Sallys hus 29 november, 2015 - 17:10

Heeeej vännen!
Sitter just o pustar ut efter en intensiv helg…Har åkt på bihåleinflammation tror jag så frisk det blir jag nog aldrig..

Du gör så så fint överallt och vila otroligt fina kulor…stort gilla på dem!
Vilken härlig dag ni hade i Gtb och himmel vad kul med ny fåtölj…det kommer bli hur bra som helst ju.

Hoppas du får en bra vecka nu gumman!
Kram Katarina

Svar
Villa Ell 29 november, 2015 - 17:32

Så fint med en lien gran inomhus… här åker förra årets kulor upp och jag tror tom jag hade dom för förra men struntsamma för det viktigaste är ju att få vara med dom som betyder mest <3 och hoppas att 2016 blir ett bättre år.. mitt 2015 har ockås gått upp o ner upp o ner

Hoppas att du haft en fin första advent
Kramar Sandra

Svar
Razzy 29 november, 2015 - 19:03

Vilken söt liten gran, önskar ibland att jag hade större så att man kunde ha en inne men jag får njuta av den ute istället. Ja nu börjar den delen av hösten som jag också gillar mest även om det finns en och annan guldklimp med hösten också. Förstår att du ser fram emot ett bättre 2016. det önskar jag med ett år där vi förhoppningsvis får må bättre och slipper förlora vänner förtidigt i livet. Massor av varma kramar och en förhoppning på en bra söndag för dig. Eva

Svar
Rektorskan 29 november, 2015 - 21:17

Alltså, jag tror du tipsade om de kulorna förra året, för jag minns dem. Och här inne är ju ett favvohäng för mig så….
Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/11/29/i-adventsskrud/

Svar
anettan 29 november, 2015 - 21:52

Så fin!!! Kram Anette

Svar
Plommonhuset 29 november, 2015 - 22:13

Åh mysigt med en adventsgran. Här har vi tänt ljusbelysningen och pyntat med blommor. Ske bege mig upp på vinden och plocka fram lite mer. Baka ditt recept på lussebullar idag och del blev väl mottaget i denna familj så tack för att du delar med dig :-). Kram Sofia

Svar
Gabriella 29 november, 2015 - 22:18

Vilken underbar halmstjärna! Så mysigt att få adventspiffa, tycker till och med jag som inte är så mycket för att pynta:)
Kram

Svar
Flower of Fame 30 november, 2015 - 05:10

Så fint med en adventsgran. Kulorna är så söta. Ha en fin dag Kram Pernilla

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »