Något jag tycker väldans mycket om

av Home2Tiny
Mmmmm granatäpple
Fantastiskt god och väldans vacker att se på och både jag och killarna äter den ofta, speciellt nu när det är säsong för den.
Bästa mellanmålet, rysk yoghurt, granatäpple och valnötter, precis vad det fick bli idag där mellan en hög stryktvätt och packning.
Sämsta med granatäpple är väl att det ser ut som Stockholms blodbad i köket efter jag försökt få ut alla kärnorna, jag menar den där saften sprutar ju helt okontrollerat runt omkring och helst skulle man väl stå med skyddsdräkt, men jag börjar får grepp om hur jag ska pilla ut kärnorna och på så sätt undvika ett rödsprutat kök, tack och lov.
Och tjejer, se till att era män äter granatäpple (eller dricker granatäpplejuice), det är bevisat att denna frukt hämmar prostatacancer och allt som kan bromsa denna avskyvärda sjukdom är vi ju tacksamma för.
Så idag tummen upp för granatäpple en väldans bra frukt på många sätt.
Nu ska jag fortsätta att packa och sen får jag nog hålla alla tummar och tår att jag får igen eländet.Ha en toppenkväll!

Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

15 kommentarer

Fru Eriksson 15 oktober, 2015 - 16:45

Ja,det är gottit &…waooo vilka vackra foton/Kram finaste!

Svar
Jämtlandshanna 15 oktober, 2015 - 17:22

Ser verkligen supergott ut!
Kramar

Svar
Mamma C 15 oktober, 2015 - 17:53

Jag gillar dessa kärnor också. Men tycker det är så balltit att få ut dom. Gubben avskyr dom.
Kram Mamma C

Svar
Stina I Söder 15 oktober, 2015 - 17:56

Gott!
Det finns frysta på Ica i 250g paket…toppen till sallad och dekoration. Kram

Svar
hemma hos lilla mej 15 oktober, 2015 - 18:00

Ååå så gott med dessa goa kärnorna !Underbara bilder ! Ha en fin kväll .Kram Rita

Svar
anettan 15 oktober, 2015 - 18:43

Granatäpple är gott, nyttigt och väldigt snyggt tycker jag. Kram Anette

Svar
Hem ljuva hem 15 oktober, 2015 - 19:37

Ha Ha! jag gillar också dessa spretande, kletiga kärnor som plötsligt finns överallt. kraaam Pia

Svar
Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar 15 oktober, 2015 - 19:50

Det är ju så gott, men väldigt slabbigt som sagt. Jag har inte lyckats komma på något knep än hur jag ska undvika det. Jätte vackra bilder!

Kram Hanna

Svar
Lena - gott för själen 16 oktober, 2015 - 08:47

Så vackra bilder! Granatäpple är jättegott. Men som sagt, lite bångstyriga!

Kram Lena

Svar
Villa Ell 16 oktober, 2015 - 11:15

Älskar granatäpple!
Det är superlätt att få ut alla kärnor! knappt ngt stänk alls

Börja med att skära av "snoppen/toppen" ta bort hatten, sen är det vitt fruktkött mellan kärnhusen, där skär du med kniven så att det blir klyftor runt om, sen böjer du ut dom eller tar av klyfta för klyfta så får du ut precis ALLA kärnor i hela äpplet

http://mittkok.expressen.se/artikel/tva-frukter-du-atit-pa-fel-satt/

eller googla på "open a pomergranate"

Lätt som en plätt 😉

Ha en trevlig blogghelg
Kram Sandra

Svar
Emma Petzén 16 oktober, 2015 - 15:32

Tina! Brukar titta in här, tycker du skriver så mysigt och dina inlägg om inredning ger massa inspo till min lägenhet här nere i Lund! Hur som helst, har bästa tipset på granatäpple-problemet! Ta en skål och fyll med vatten, dela granatäpplet på mitten med en kniv och sen tar du en halva och liksom "vränger" den under vattnet i skålen så kärnorna kommer fram. Sen är det bara att pilla loss under vattnet, de lossnar mycket lättare då och stänker inget. När alla kärnor är ute är det bara att fiska upp dem på botten! Kram!

Svar
Home2Tiny 19 oktober, 2015 - 08:21

Hej Emma och vad glad jag blir att du kikar in till mig och hittar både tips och inspo till din lägenhet. Lund är ju en fantastiskt mysig stad så jag förstår att du trivs. Tack gulliga dig för tipset om granatäpplekärnorna, ska testa det så jag slipper Stockholms blodbad här i köket, rött är inte heller min färg liksom, he, he…… Stora varma kramen. Tina

Svar
Emmelie 18 oktober, 2015 - 17:33

Å ja det är ju så gott med granatäpple! Har för mig att jag sett färdiga kärnor i frysdisken när man inte vill brottas med frukten 🙂

Svar
Anonym 18 oktober, 2015 - 17:57

Rulla granatäpplet fram och tillbaka på bänken och tryck till samtidigt så är det lättare att få ut kärnorna sen när du delar på det.

Svar
Home2Tiny 19 oktober, 2015 - 08:21

Tack snälla för tipset. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »