662
Jisses vad jag har sovit i natt, som klubbad
Vaknade först vid halvsex-snåret när Mr C smög ner för att tända pannan, (japp just nu är det vedeldning som gäller och det sköter ju inte sig själv om man säger så…..) och det händer typ aldrig att han studsar upp före mig så jag antar att den här kroppen var i stort behov av sömn.
Jisses vad jag har sovit i natt, som klubbad
Vaknade först vid halvsex-snåret när Mr C smög ner för att tända pannan, (japp just nu är det vedeldning som gäller och det sköter ju inte sig själv om man säger så…..) och det händer typ aldrig att han studsar upp före mig så jag antar att den här kroppen var i stort behov av sömn.
Misstänker också att den nya medicinen har ett finger med i spelet, håller på att trappa upp och ofta är en biverkning just en enorm och förlamande trötthet, frustrerande men inget jag kan påverka, så det är bara att gilla läget och ta en dag i taget.
Men nu har jag fått sova och känner mig betydligt piggare sen är det ju lillördag och allt och det måste såklart firas med något smarrigt till fikat.Varför inte testa mina rombollar som är förföriskt goda.
Resultatet efter mina kraschlandade brownies, ja jag lyckades ju schabbla till det och tappa hela formen, vilket gjorde att kakan for iväg och spred sig som ett vulkanutbrott lite här och var i köket.
Ungefär halva lyckades jag rädda och efter några svordomar och dammsugning kom jag på att jag kunde göra några slags cake pops utan pinnar av det som fanns kvar.
De blev supergoda, jag smaksatte degen med rom, givetvis kan man utesluta det eller kanske smaksätta bollarna med något annat, som alltid är det bara att testa.
ROMBOLLAR LCHF
Ingredienser
Brownies
Brownies
175 g smör
3 msk honung eller annat sötningsmedel
4 ägg
25 g kokosnötsmjöl
25 g kakao
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
Rombollar
1/2 kaka av färdig brownie
1/2 kaka av färdig brownie
1 msk rom (kan uteslutas)
100 g Philadelphiaost
150 g mörk choklad
Flagad mandel och lakritspulver
100 g Philadelphiaost
150 g mörk choklad
Flagad mandel och lakritspulver
Så här gör jag
Börja med brownien
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret tillsammans med choklad i vattenbad
Vispa ägg, vaniljextrakt och honung vitt och pösigt
Häll smör och choklad i äggsmeten under omrörning
Blanda kokosnötsmjöl, salt och kakao väl
Rör ner i smeten
Lägg bakplåtspapper i en form och smöra
Häll i smeten
Börja med brownien
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret tillsammans med choklad i vattenbad
Vispa ägg, vaniljextrakt och honung vitt och pösigt
Häll smör och choklad i äggsmeten under omrörning
Blanda kokosnötsmjöl, salt och kakao väl
Rör ner i smeten
Lägg bakplåtspapper i en form och smöra
Häll i smeten
Gräddas i ugnen ca 20 minuter
Låt svalna
Låt svalna
OBS! Jag använde cirka halva kakan till Rombollar
Smula ner halva kakan i en bunke
Tillsätt Philadelphiaost och rom
Blanda väl
Rulla små bollar av smeten
Sätt in i kylen
Smält den mörka chokladen
Doppa bollarna i chokladen
Strö flagad mandel eller lakritspulver över
Sätt in i kylen
Tillsätt Philadelphiaost och rom
Blanda väl
Rulla små bollar av smeten
Sätt in i kylen
Smält den mörka chokladen
Doppa bollarna i chokladen
Strö flagad mandel eller lakritspulver över
Sätt in i kylen
Njuut!
Nu ska jag fixa till mig och åka för att bli lite ompysslad.
Ha en fin dag vänner!
Kramisar
T
7 kommentarer
Skönt att sova ordentligt 🙂
Så gott det ser ut. Hoppas att du snart blir piggare.
Låter gottit <3
/Kram finaste!
Ser supergott ut, de måste jag testa. Hoppas du har en bra lill-lördag. Kram Eva
Så gott det ser ut. Hoppas du är piggare idag nu när du fick sova bättre. Fin header du har gjort (vet inte om jag skrivit det innan 😉 Kram
Rombollar lät ju toppen!
Hoppas du är piggare nu.
Kram/ maria
Fantastiska bilder på dina skapelser som vanligt! Love it!
Kram Lena