Det där med sömnproblem och ett litet tips

av Home2Tiny
Godmorgon vänner, sovit gott?
Det där med sömn är ju väldans viktigt, en hel dag kan ju bli helt upp och nervänd om man inte har fått sova ordentligt.
Jag har ju själv under många år haft sömnproblem, så jag vet vad jag pratar om.
Jag vet hur det känns att vrida och vända på sig, testa att dricka varm mjölk, räkna får….. och vara uppe och vanka fram och tillbaka, sådant som kan driva en till halvt vansinne, när det enda man vill är att få sova.
Jag har aldrig haft insomningsproblem utan jag vaknar däremot efter några timmar, oftast av värk och sen har det liksom varit kört, inte bara av att jag har jädrans smärta utan också av att oro, rädsla och tankar har en tendens att växa till enorma proportioner under natten.
Känner ni igen det, där under nattens, mörka, tysta timmar, när man känner sig som mest ensam och liten, att egentligen ganska små bekymmer, blir så mycket större och får det att surra ordentligt i huvudet och morra envist i magen.
Det är förfärligt och speciellt om det händer natt efter natt…
Jag har själv hittat små knep för att min sömn ska bli bättre, jag ser alltid till att ha ett svalt sovrum, jag har provat mig fram till bra sängkläder och det som funkar absolut bäst, avslappningsövningar.
Övningar som gör att andningen blir lättare, oroliga tankar styrs bort och som får min kropp att  kännas avslappnad och sömntung.
Det har inte varit lätt och jag har varit nära att ge upp många gånger, sådant jädrans trams…..men för mig har det efter övning gett resultat.
Inte så att jag snarkar mig genom hela natten (det gör ju andra i den här familjen…..) jag vaknar ju fortfarande, men idag stressar jag inte upp mig, utan försöker använda de “verktygen” jag har för att förhoppningsvis glida in i en het…. förlåt…. bra dröm igen…

Jisses det här blev ett längre och mer personligt inlägg än jag tänkt mig, jag skulle egentligen bara tipsa om det här tvätt och mjukmedlet.
Inte för att de får mig att sova bättre, men visst är det ljuvligt att ligga och sniffa på ett väldoftande täcke.

Jag köpte mina HÄR där du också kan läsa mer om produkterna


Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

9 kommentarer

Ekenäsliv 1 oktober, 2015 - 08:05

Sömn är verkligen A och O.
Jag sover oftast ganska bra, men ibland snurrar ju tankarna mer och då är det svårt att sova.
Just nu är dt en oro för lillfia <3 Kom hem igår då hon kräkts och hade sån huvudvärk… Vi ska till läkaren i em, för så här kan det inte fortgå.
Det har varit en väldigt orolig start den här höstterminen…

Du ser verkligen alltid möjligheter i all vännen. Jag beundrar dig verkligen.
Jag försöker göra det så gott jag kan med, men ibland blir man ju lite uppgiven.. För att ladda om och ta nya tag, eller hur..?

Ha en fin dag!
Kramar Anna

Svar
anettan 1 oktober, 2015 - 08:10

Det måste vara skitjobbigt att inte kunna sova…..det har jag inga problem med peppar peppar…..Kram Anette

Svar
anettan 1 oktober, 2015 - 08:11

Det måste vara skitjobbigt att inte kunna sova…..det har jag inga problem med peppar peppar…..Kram Anette

Svar
Kakaobönan 1 oktober, 2015 - 09:00

Du är alltid så härligt positiv även om du har miljoners anledningar till att inte vara det, det beundrar jag dig för!
Jag är nog väldigt bortskämd när det kommer till sömn. Sover nästan alltid som en stock natten igenom. Om jag någon gång (när jag har en massa att tänka på tex) sover dåligt tycker jag det är skitjobbigt.
Lider med er som inte kan eller av någon anledning inte får sova.
Måste också säga att jag älskar dina bilder. Så fina och de förmedlar så mycket känslor eller så är de bara otroligt vackra.
Kram och hoppas du får en fin dag / Pia

Svar
Malin 1 oktober, 2015 - 10:05

Så intressant inlägg Tina! Jag har själv inte sådana problem men jag vet många andra som har det!
Önskar dig en bra torsdag!
Kram

Svar
Fru Sederblad 1 oktober, 2015 - 18:01

Hmm. Alltså, jag somnar inom loppet av några sekunder och sover som om jag vore medvetslös, men vaknar ibland tidigt med migrän och då måste jag gå upp. Men några sömnproblem, det lider jag ju inte direkt av :-)…

Svar
Rektorskan 1 oktober, 2015 - 19:36

Rekommenderar en portabel AC till sovrummet. Vårt bästa köp ever. Ful, javisst. Brummar, men meditativt. Temp, perfekt!
Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/10/01/underskatta-aldrig-gladjen-i-att-hjalpa-andra/

Svar
Lena - gott för själen 2 oktober, 2015 - 17:26

Det där verkar hur jobbigt som helst. Jag är så glad över att jag oftast sover jättebra. Skönt att du hittat tekniker för att det ska funka bättre för dig!

Kram Lena

Svar
Jeanette 5 oktober, 2015 - 17:55

Sömnen är ett kapitel för sig… Jag har alltid sovit som en sten hela nätterna, men nu i sommar har det förändrats… Jä..a klimakteriet….
Kram J

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »