Med en smak av sommar

av Home2Tiny
Home2tiny besöker Kiviks Musteri
Vi åkte ju på äventyr i förra veckan

Närmare bestämt till ljuvliga Skåneland.
Vet inte vad det är som gör att vi ständigt återkommer hit, miljön, människorna, stämningen, naturen, förmodligen är det alltihopa för det är något speciellt med Skåne, något som gör mig varm enda in i hjärteroten.
I alla fall började vårt äventyr här i Kivik och i musteriet. Alltid lika roligt att botanisera bland hyllorna och köpa med sig äppeldryck och must som ger smak av svensk sommar.

HÄR hittar du mer info och vägbeskrivning till Kiviks Musteri

 


Efter vi lastat in all den där goda drycken drog vi oss ner mot Kiviks hamn för kurret i magarna hade gjort oss observanta på att det närmade sig lunchtid. Vi visste sen tidigare att det ligger en restaurang precis nere vid vattnet och eftersom solen precis började leta sig fram bakom de där tussarna så kändes det som ett perfekt ställe för att njuta av en god lunch.

 

Som sagt utsikten är inte fel på den här restaurangen.

Eftersom jag alltid är på jakt efter den godaste räkmackan ever (utan bröd då, jag vet det blir något knepigt….) och har en topp fem lista så var valet enkelt, en räckmacka XL fick det bli såklart. Hm…..när det kommer till räkmackor är jag petig och jag har ätit mååååånga i mina dar.
Man kan ju tycka att en räkmacka är en räkmacka och det går liksom inte att misslyckas med, men jodå det finns räkmackor och det finns räkmackor…..Därför såg jag fram emot att få sätta tänderna i den här size XL och jag måste erkänna att jag förväntade mig något utöver det vanliga, men……. nope.
Restaurang Kajplatsens räkmacka XL hamnar inte på min topp fem lista, sorry, men jag måste vara ärlig.
Men utsikten var fantastisk och servicen utmärkt så jag dissar inte stället, men jag kanske skulle valt något annat än räkmackan på menyn…..
Sen blev det minsann ett superladuperfynd.
En Maison Scotch kofta för 99 spänn, måste väl ändå betraktas som ett av sommarens kap.

Vi strosade sakta igenom Kiviks alla gränder och vrå och överallt möts man av de här mysiga husen, inbäddade i prunkande grönska och ljuvliga små trädgårdar.

 


Alltså här skulle jag vilja bo

Efter en skön promenad packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot en annan idyll, där den här charmiga skylten mötte oss.
Vad för ställe det är kan du läsa om HÄR


Ha en bra start på veckan vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

12 kommentarer

Finaste mattan 10 augusti, 2015 - 12:52

Åh, där är underbart! : ) Man kan hitta en höna i disken t o m… : )

Svar
HönaPöna 10 augusti, 2015 - 13:37

Kivik är så vackert… helt underbart med små turer sådär!

Svar
House and Garden by Bia 10 augusti, 2015 - 13:50

har aldrig varit till Skåne…det kanske är på tiden ;))….fast det är ju en bit dit från oss här uppe i södra Norrland….ser somrigt och fint ut där på bilderna 😉
Kram bia

Svar
Carola roomofkarma 10 augusti, 2015 - 16:15

Härliga bilder från Skåne du bjuder på här. Vi har bokat en resa till just Kivik. Vi åker dit om några helger på äppelfestivalen;) Kan aldrig få för mycket utav skåne!

Nu skall jag läsa i kapp mig då jag har haft ett litet blogguppehåll då jag var ute och reste. Försöker blogga ikapp allt jag gjort och sett nu men det är så mycket så det går inte få ner i en blogg så här efteråt:)!

Stor kram Carola

Svar
Lena - gott för själen 10 augusti, 2015 - 17:02

Vilken härlig utflykt och kanonkap med koftan!

Och du, jag har hämtat ut bilden nu! Shiiiiit vad snygg den var! Nu vill jag ju inte ge bort den!

Kram Lena

Svar
Fru Eriksson 10 augusti, 2015 - 17:56

Älskar't ♡ …
/Kram fina du!

Svar
anettan 10 augusti, 2015 - 18:34

Men visst är det vackert i Kivik….Kram Anette

Svar
Channal 10 augusti, 2015 - 19:21

Kivik… och trakterna runtomkring är så vackert! Och vilken sommar vi har fått!

Kram Anna

Svar
Sabelhagens Olivlund 10 augusti, 2015 - 19:40

Underbart, jag blir sugen på att åka dit. Synd att räkorna inte uppfyllde dina förväntningar.
Ha det gott vännen
Kram Maria

Svar
LÁrt de Vivre 10 augusti, 2015 - 20:45

Ja nu är ju jag från Skåne och älskar mitt landskap och speciellt Österlen. Annars är Bohuslän mitt andra hem som jag gärna återkommer till så ofta jag kan…kanske har det för mina barndomsminnen är just därifrån.

Kivik är charmigt, men jag har aldrig besökt musteriet. Drack dock en utmärkt must därifrån idag, så en dag ska jag…

Fin kofta och verkligen ett fynd

Kram Kajsa

Svar
Rektorskan 10 augusti, 2015 - 20:58

Älskar Skåneland och så somrit fin du är på bilderna. Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/08/10/an-finns-det-sommar-att-njuta/

Svar
Suz 11 augusti, 2015 - 22:01

Fisksoppan, den var i varje fall superb i september förra året. Musteriet har vi övergett, vi har ju gångavstånd hemma till ett som vi varmt rekommenderar ?
Kram Suz

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »