Det bästa med en trädgård

av Home2Tiny
Home2tiny plockar vinbär
Det här är bland det bästa med trädgård
Att kunna gå ut och plocka egna bär som fått växa helt krav-odlade enligt moder natur.
I år tror jag det till och med slår rekord i mängden av bär, det finns hur mycket som helst och buskarna dignar av diverse nyttigheter.
Eftersom vi i den här familjen inte är några större fan av saft, sylt och marmelader så gör jag det väldans enkelt för mig, jag fryser helt enkelt in bären precis som de är.
Då blir de perfekta att strössla på fruktsalladen, köra ner i höstens och vinterns smoothies eller så värmer jag dem något och låter de ljumna, krossade bären ringla ner över ett berg av pannkakor, mums.Men, förstås, det allra godaste är att plocka godsakerna direkt från landet, busken eller trädet.
Att få stoppa det där solmogna godiset direkt i munnen, det är som en explosion av sommar, sol och smaker i en enda tugga, så japp jag tassar mest omkring här hemma som typ “mors-lilla-Olle”, med läppar som är blå och solsken i blick, men jag, jag delar inte med mig, he, he…..
Home2tiny plockar vinbär
Home2tiny plockar vinbär
Home2tiny plockar vinbär
Idag blir det en att-göra-så-lite-som-möjligt-dag. Det tar på krafterna att vara på äventyr en hel dag och kroppen signalerar vila, bäst att göra det, för till helgen väntar roligheter som jag under inga omständigheter vill missa.
Så idag hittar ni mig i en solstol, med sommarpratarna i öronen och en frappe i handen.
Ha en fängslande dag vänner!Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

15 kommentarer

Fru Eriksson 6 augusti, 2015 - 07:34

Wooooo,fantastiskt underbart & vackert ♡ …
Ha en alldeles ljuvlig dag/Kram finaste!

Svar
Maria Kontorsråttan 6 augusti, 2015 - 07:50

Bär är fantastiskt. Dina foton får det att vattnas i munnen.
Ha en bra dag.
Kram
Maria

Svar
Hem ljuva hem 6 augusti, 2015 - 08:17

Bär är sååå nyttiga och goda. jag borde plocka lite men är väldigt lat när det gäller det. Kraaam Pia

Svar
HönaPöna 6 augusti, 2015 - 08:39

Just svarta vinbär har vi hur mycket som helst… och Hilma har tjänat lite pengar på att plocka av allihop. Idag ska vi koka saft för imorgon ska vi ha festligheter och jag tänkte att det skulle bli svart-vinbärs-bål…!
Ha en finfin dag!

Svar
LÁrt de Vivre 6 augusti, 2015 - 10:25

Helt underbart att ha tillgång till, speciellt när man kan frysa in och njuta av det länge

Kram Kajsa

Svar
♥Linda♥ 6 augusti, 2015 - 16:37

Oh, så gott det där såg ut! Verkligen lyx att ha i frysen i vinter sedan. Ska nog bege mig till mamsen och plocka lite jag med, själv har jag inga trots stor trädgård. I morgon ska jag dessutom hämta ut fotot jag köpte av dig, hann inte idag. Detta ser jag fram emot, ska bli kul att hänga upp. Risken är bara att det blir en total ommöblering på väggarna samtidigt, det blir lätt så…
Ha det fint! Kram!

Svar
Finaste mattan 6 augusti, 2015 - 18:17

Vi instämmer! Vi smaskar vinbär! Och bigarråer!

Svar
Melody and M.E 6 augusti, 2015 - 18:18

Vilken härlig skörd! Nog saknar jag mina bärbuskar som jag hade ute på landet, men
så småningom ska det bli några vinbärsbuskar även i stadsträdgården.
Idag har jag faktiskt tagit det lugnt suttit en stund i solstolen! Tack för den
rara kommentaren hos oss, jag ska försöka lyssna mera på min kropp!
Kram och nospussar från oss!

Svar
Susjos 6 augusti, 2015 - 19:42

Mums för färska bär, det ser gudomligt gott ut!

Svar
anettan 6 augusti, 2015 - 19:51

Mmm visst är det härligt med egenodlat. Kram Anette

Svar
Maria 6 augusti, 2015 - 20:02

Härligt! Ja, det ska visst vara otroligt mycket blåbär i år! Kanske man skulle orka sig på att plocka? 😉 Får nog kolla i skogen här intill.
Vad kul att du också fick fynda stolar!
Kram/Maria

Svar
Kia 6 augusti, 2015 - 20:05

Mumsigt! Blåbär har vi i slänten men vinbär väntar jag på. Har köpt mig små buskar som jag hoppas ska ge bär någon gång!

Vilken härlig shoppingrunda ni fick.
Ha det toppen.
Kram Kia

Svar
Villa Ell 6 augusti, 2015 - 20:06

Det är så gott att bara kunna gå ut och plocka… Jag väntar på björnbären

Kram Sandra

Svar
Sabelhagens Olivlund 6 augusti, 2015 - 20:11

Javisst är det mycket bär i år. Jag plockar och äter direkt medan jag klipper överblommat på rosorna:)
I morgon är det fredag
Kram Maria

Svar
Stina I Söder 6 augusti, 2015 - 20:25

Så gott med goda bär! Kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »