Recept på Vaniljbullar

av Home2Tiny
Recept på Vaniljbullar
Jag som har bakat så mycket genom åren
har aldrig knådat ihop några vaniljbullar….
Men bättre sent än aldrig och det tyckte minsann lille F också som gladeligen hjälpte till med att bära godsakerna och till och med kunde tänka sig att ställa upp på bild utan att jag behövde be snällt, händer aldrig annars liksom.

Ja nu kunde han trycka i sig både en och två och kanske till och med tre bullar under tiden så jag misstänker att han hade en baktanke med hela grejen…… Nu värmer det otroligt gott i mitt bakahjärta när killarna frågar efter mer av det jag ha vispat ihop i köket, bättre betyg än så kan jag inte få och det är ju faktiskt för deras skull jag bakar (ja för min egen del med, terapi kallas det) och med tanke på lille F:s kommentar -Varför har du aldrig bakat de här innan? så lär det blir en hel del vaniljbullar i svarta huset den här sommaren.

Recept på Vaniljbullar

VANILJBULLAR

Portioner/st: 18
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 18 st
50 g jäst
3 dl mjölk
1 msk malen kardemumma
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
10-12 dl mjöl special
Smält smör till pensling
Strösocker att rulla bullarna i

Vaniljkräm
Recept hittar du HÄR (eller färdigköpt Marsánsås)

 

SÅ HÄR GÖR JAG

Gör vaniljkrämen enligt receptet eller vispa ihop färdigköpt Marsánsås
Värm mjölken tillsammans med kardemumman tills den är fingervarm, 37 grader
Smula ner jästen i en bunke
Lös jästen med mjölken, socker, salt smör och ägg
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg (jag kör min i Kitchen Aid)
Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk ca 45-60 minuter
Stjälp upp degen på mjölat bord
Dela degen i ca 18 bitar
Forma dessa till runda bullar
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Platta till dem lite och låt dem jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 45-60 minuter
Sätt ugnen på 200 grader
Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll
Stick spritsen i varje bulle och fyll med vaniljkräm
Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen ca 7-10 minuter
Låt dem svalna något
Pensla bullarna med smält smör
Rulla dem i socker utan att det hamnar på vaniljkrämen.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Nu ska jag fixa till mig för jag ska på lunchdate med en nära och kär bloggvän.

Ha en trevlig dag vänner!

Kramisar

LIKNANDE INLÄGG

14 kommentarer

Fru Eriksson 27 juni, 2015 - 07:45

Så gottit & vilka fina Vaniljbullar ♡ …
/Varm & solig sommarkram

Svar
Eva`s 27 juni, 2015 - 07:58

Åh va gott det ser ut o säkert magiskt goda 🙂 önskar dig en fin dag kramen

Svar
Villa Freja 27 juni, 2015 - 08:15

Så skönt med en syssla som är som ren terapi. Kram.

Svar
Cat 27 juni, 2015 - 08:50

Bakning är den absolut bästa terapin 🙂 Används även här.
Vaniljbullarna ser väldigt smarriga ut.
Ha de gott. Kram, Catarina

Svar
Lena - gott för själen 27 juni, 2015 - 10:31

Så gott! Jag hade en period då jag alltid bakade vaniljbullar då det skulle bakas bullar. Vet inte vad som hände sen. Måste tas upp igen!

Mysigt med bloggdejt!

Kram Lena

Svar
Kia 27 juni, 2015 - 18:20

Såna har jag provat en gång men har för mig att de blev degiga i mitten så jag undra om jag gjorde fel när jag fyllde dom innan jag grädda dom. Men du gjorde lika. Inte degiga??

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Svar
Gabriella 27 juni, 2015 - 18:40

Oj så smarriga de ser ut! Jag har inte bakat vaniljbullar, men tänkt på det många gånger, har bara inte kommit mig för ännu:)
Kram

Svar
Junitjej 27 juni, 2015 - 19:31

vilka fina vaniljbullar! Jag vill smaka!

Svar
Channal 27 juni, 2015 - 21:08

Älskar vaniljbullar!! Favorit på kondisbesök. Vågar jag baka dem… blev sugen på det!

KRAM Anna

Svar
Rektorskan 28 juni, 2015 - 05:34

Mums, ser ljuvliga ut. Kan tro att det doftar underbart dessutom. Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/06/27/soccermum-goes-caddie/

Svar
No34 28 juni, 2015 - 06:07

Ser alldeles fantastiskt goda ut, och skulle förmodligen ätas upp på direkten!
Söndagskram från Kate

Svar
åse 28 juni, 2015 - 07:38

Men åh vilken härlig go fika, ser ljuvligt smarrigt ut. Kram Åse

Svar
Carola roomofkarma 28 juni, 2015 - 09:31

Jag dööööör så gott det ser ut. Hur kan du vara så smal som du är när du bakar så mycket gott?? Jag skulle var stor som ett hus då jag älskar sötsaker!

Kram Carola

Svar
Ulrica 28 juni, 2015 - 19:52

Himmel.. bilderna är som alltid helt outstanding, och bullarna ser så galet goda ut :).
Kram på dig

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »