Recept på Tekakor

av Home2Tiny
Recept på Tekakor
Det fanns en önskan om hembakta tekakor
Och eftersom vädret inte lockade till någon uteaktivitet stannade jag inne och bakade till killarnas stora glädje.
Nu går de här tekakorna ganska fort att fixa och ärligt talat gör KitchenAiden det mesta, så någon större arbetsinsats behövs inte.
Men de blir goda och doften som sprider sig i huset av nybakat får ju doftsensorerna att göra high five och jubla.

Killarna mumsade glatt i sig ett gäng till en kopp te och tända ljus, känns ju helskumt att man får höstvibbar när det snart är midsommar, det här vädret alltså….Lite så har min söndag varit, bak, mys med killarna och egentligen bara skrotat omkring, jag klagar inte…


Recept på Tekakor

TEKAKOR

Portioner/st: 14
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 14 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl mjöl (jag använde ca 8 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl special)

SÅ HÄR GÖR JAG

Smält smöret  i en kastrull
Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Dela sönder jästen i en bunke
Rör ut med lite av degspadet
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl
Arbeta i hop till en smidig deg (eller gör som latmasken jag, kör allt till exempel i en KitchenAid)
Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter
Knåda degen lätt på mjölat bakbord
Rulla ut två längder
Dela varje längd i ca sju bitar
Forma till runda bullar och platta till dem till tunna runda kakor
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Nagga kakorna med gaffel
Jäs dem under bakduk i ca trettio minuter
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Nu ska jag fortsätta min latsöndag med att ha soffhäng.
Ha en skön kväll vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

5 kommentarer

anettan 7 juni, 2015 - 17:18

Mmm så gott med nybakat. En härlig söndag med andra ord 😉 Jag har också skrotat runt och det är gott det.
Kram Anette

Svar
HönaPöna 7 juni, 2015 - 17:46

ja, vädret är ju inget att jubla över, men nybakat bröd låter klart bättre!

Svar
40 och fab 7 juni, 2015 - 18:03

Så gott!
Det måste provas 🙂

Kram Jonna

Svar
Hanna 7 juni, 2015 - 19:01

Så gott med nybakt bröd. Hit har det kommit värme i alla fall men jag är så trött på den här blåsten. Det har ju blåst konstant i två månader nu….

Svar
Sabelhagens Olivlund 7 juni, 2015 - 20:00

Mysigt! Tack för receptet, ska nog prova det i morgon:) Jag börjar på allvar undra hur det står till med vädret… Hoppas inte mina nyplanterade sommarblommor blåser sönder.
Kram Maria

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »