Killarna mumsade glatt i sig ett gäng till en kopp te och tända ljus, känns ju helskumt att man får höstvibbar när det snart är midsommar, det här vädret alltså….Lite så har min söndag varit, bak, mys med killarna och egentligen bara skrotat omkring, jag klagar inte…

Ingredients
- Ingredienser ca 14 st
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 12-13 dl mjöl (jag använde ca 8 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl special)
Instructions
Smält smöret i en kastrull
Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
Dela sönder jästen i en bunke
Rör ut med lite av degspadet
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl
Arbeta i hop till en smidig deg (eller gör som latmasken jag, kör allt till exempel i en KitchenAid)
Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter
Knåda degen lätt på mjölat bakbord
Rulla ut två längder
Dela varje längd i ca sju bitar
Forma till runda bullar och platta till dem till tunna runda kakor
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Nagga kakorna med gaffel
Jäs dem under bakduk i ca trettio minuter
Sätt ugnen på 225 grader
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter



Nu ska jag fortsätta min latsöndag med att ha soffhäng.
T

5 comments
Mmm så gott med nybakat. En härlig söndag med andra ord 😉 Jag har också skrotat runt och det är gott det.
Kram Anette
ja, vädret är ju inget att jubla över, men nybakat bröd låter klart bättre!
Så gott!
Det måste provas 🙂
Kram Jonna
Så gott med nybakt bröd. Hit har det kommit värme i alla fall men jag är så trött på den här blåsten. Det har ju blåst konstant i två månader nu….
Mysigt! Tack för receptet, ska nog prova det i morgon:) Jag börjar på allvar undra hur det står till med vädret… Hoppas inte mina nyplanterade sommarblommor blåser sönder.
Kram Maria