
Ingredients
- Ingredienser 2 port
- 2-4 rödbetor
- Ruccolasallad
- Rödlök
- Valnötter
- Avokado
- Chevré
- Vaniljkokta päron
- 2 päron
- 1 vaniljstång
- 3 dl vatten
- 1 msk honung
- 1 tsk sötströ (ICA)
Instructions
Skala päronen
Använd osthyveln till att skiva päronen
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
Häll vatten, vaniljstång, vaniljfrön, honung och sötströ i en kastrull
Koka upp
Lägg i päronen
Koka i ca 3 minuter
Dra av från plattan och låt dem svalna i lagen
Häll upp i en skål och förvara päronen i lagen i kylen
Borsta dina färska rödbetor ordentligt. Skalet ska vara kvar.
Lägg rödbetorna i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter
vatten.
Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka 15-20 minuter beroende på
storleken. Prova med sticka om de är färdiga.
Skölj rödbetorna blixtsnabbt i kallt vatten och tryck sedan av skalet med händerna.
Skär upp dem i klyftor
Rosta valnötterna snabbt i en stekpanna
Lägg upp sallad, päron, rödlök, valnötter, avokado och toppa med chevré
Häll lite av vaniljlagen över och dekorera med lite balsamvinäger.
Äter du kött är ett tips att servera någon god skinka till.
Sååå gott, prova vetja


T

6 comments
Du får inte visa sånt´där Tina!! Här sitter jag och det bara vattnas ju i mun på mig!
Får jag beställa en av dig så kan du väl kila hit med en nu strax?…
Kram och ha det fint på ompysslingen!
Judita
Det ser ju helt underbart gott ut!
Måste testas 🙂
Kram Jonna
Åhhhhhhh vad gott det ser ut. 🙂 Tack för all inspiration och fina bilder.
kram!
Det godaste som finns nästan. Kraaaam Pia
Mums vad gott det ser ut! Älskar allt på den tallriken!
Tjusiga bilder som vanligt!
Kram och ha det så mysigt!
Malin
Mums så gott.
Kram Mamma C