Recept på Ljummen rödbetssallad med vaniljpäron och chevré

av Home2Tiny
En matig, enkel och fräsch sallad är bästa sommarmaten
Ni vet när vi var i Örebro och var på Ingeborgs och käkade en varm rödbetssallad med vaniljpäron, chevré och valnötter, som var galet god, tänkte jag direkt att det här måste jag fixa hemma.
Jag gör ofta och gärna en sallad när solen står högt på himlen och värmen ligger som ett dallrande gelétäcke i luften, då när jag inte har lust att svettas i köket vid spisen eller har orken att tända grillen är det den perfekta maten att plocka fram för småhungriga magar.Dessutom var deras päron kokta i sockerlag som min mage inte var så förtjust i, så för att undvika det var jag helt enkelt tvungen att försöka laga det på mitt eget lilla vis.
Och det blev smarrigt värre vill jag lova, de där vaniljkokta päronen är farligt goda och ett tips är om det blir några över att servera dem till en ostbricka, ja jösses så gott.

 

LJUMMEN (ELLER KALL) RÖDBETSSALLAD MED VANILJPÄRON OCH CHEVRÉ

Portioner/st: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser 2 port
2-4 rödbetor
Ruccolasallad
Rödlök
Valnötter
Avokado
Chevré

Vaniljkokta päron
2 päron
1 vaniljstång
3 dl vatten
1 msk honung
1 tsk sötströ (ICA)

 

SÅ HÄR GÖR JAG

Skala päronen
Använd osthyveln till att skiva päronen
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
Häll vatten, vaniljstång, vaniljfrön, honung och sötströ i en kastrull
Koka upp
Lägg i päronen
Koka i ca 3 minuter
Dra av från plattan och låt dem svalna i lagen
Häll upp i en skål och förvara päronen i lagen i kylen

Borsta dina färska rödbetor ordentligt. Skalet ska vara kvar.

Lägg rödbetorna i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter
vatten.
Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka 15-20 minuter beroende på
storleken. Prova med sticka om de är färdiga.
Skölj rödbetorna blixtsnabbt i kallt vatten och tryck sedan av skalet med händerna.
Skär upp dem i klyftor
Rosta valnötterna snabbt i en stekpanna
Lägg upp sallad, päron, rödlök, valnötter, avokado och toppa med chevré
Häll lite av vaniljlagen över och dekorera med lite balsamvinäger.

Äter du kött är ett tips att servera någon god skinka till.

Sååå gott, prova vetja

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Nu ska jag åka och bli lite ompysslad, my God vad jag är i behov av det.
Ha en härlig dag vänner!Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Välkommen Hem! 27 maj, 2015 - 08:09

Du får inte visa sånt´där Tina!! Här sitter jag och det bara vattnas ju i mun på mig!
Får jag beställa en av dig så kan du väl kila hit med en nu strax?…
Kram och ha det fint på ompysslingen!
Judita

Svar
40 och fab 27 maj, 2015 - 09:31

Det ser ju helt underbart gott ut!
Måste testas 🙂

Kram Jonna

Svar
Lingonberrie 27 maj, 2015 - 09:56

Åhhhhhhh vad gott det ser ut. 🙂 Tack för all inspiration och fina bilder.
kram!

Svar
Hem ljuva hem 27 maj, 2015 - 14:55

Det godaste som finns nästan. Kraaaam Pia

Svar
The Place To Be 27 maj, 2015 - 15:27

Mums vad gott det ser ut! Älskar allt på den tallriken!

Tjusiga bilder som vanligt!
Kram och ha det så mysigt!
Malin

Svar
Mamma C 27 maj, 2015 - 20:01

Mums så gott.
Kram Mamma C

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »