HJÄRNTRÖTTHET

av Home2Tiny
Idag har jag tröstshoppat!
Efter en tur på sjukhuset behövde jag det, inte för att det gör mig lyckligare eller tar bort det onda, men det liksom gav den där lilla uppmuntran jag behövde efter att jag fick bekräftat det jag egentligen redan visste, men inte riktigt ha velat erkänna.
Jag fick ett ord på allt det som händer med mig och som inte alls är mitt “normala” jag.
Jag glömmer saker precis hela tiden, kommer inte ihåg någonting om jag inte skriver ner det med en gång, jag är ytterst ljuskänslig och vill helst gå med solglasögon hela tiden, jag kan inte koncentrera mig på någonting, läsa böcker är totalt meningslöst eftersom jag redan har tappat tråden efter en sida, jag går helst inte i butiker  eftersom ljud och mycket folk gör mig precis matt, jag är konstant trött och jag har knappt någon matlust.
HJÄRNTRÖTTHET
Efter åratal med ständig smärta nonstop 24/7, har min hjärna signalerat stopp, jag kan inte köra på som om jag vore fullt frisk, speciellt inte när jag max sover runt 4 timmar per dygn, det finns en gräns för vad kroppen klarar av och tydligen lever jag på en väldig skör gräns mot kollaps.
Så från och med nu är det är dags att börja att ta hand om mig själv, acceptera att jag inte klarar precis allt jag vill, men försöka göra det som är roligt och faktiskt ger energi.
För jag tänker fortsätta att blogga, fortsätta att fota och fortsätta att skriva, det är mitt sätt att ta hand om mig själv, den där timmen jag ger mig varje dag för att göra detta ger mig faktiskt tillräckligt med kraft för att orka resten av dygnets 23 timmar och en sak är säker jag tänker aldrig ge upp hoppet om att min smärta en dag försvinner.
Ta hand om er vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

30 kommentarer

Cat 20 maj, 2015 - 16:37

Du måste vara rädd om och ta hand om dig. Kram, Catarina

Svar
Stina I Söder 20 maj, 2015 - 16:44

Sköt om dig fina Tina! Kram Stina

Svar
Finaste mattan 20 maj, 2015 - 16:45

Finns det något man som medmänniska kan hjälpa till med…?

Svar
Hem ljuva hem 20 maj, 2015 - 16:46

Låter inte alls bra. var rädd om dig och ta vara på det ljusa och fina när smärtan är som lägst. Kraaaam Pia

Svar
40 och fab 20 maj, 2015 - 16:50

Kära fina du… Sköt om dig!
Jag vet också hur det är att ha ständigt ont.

Kram Jonna

Svar
Sabelhagens Olivlund 20 maj, 2015 - 18:28

Åh vännen jag hoppas hoppas att din smärta försvinner, att du en dag, snart, vaknar upp på morgonen och smärtan är puts väck borta. Du får fokusera på dig själv och göra det du mår bra av och det vet jag att du gör.
Stor kram från Maria

Svar
Bakom dörr nr. 11 20 maj, 2015 - 18:36

Ta hand om dig fina Tina !
Jag hoppas verkligen att din smärta kommer att försvinna.
Kram Pia

Svar
Gabriella 20 maj, 2015 - 18:44

Lyssna på kroppen och ta hand om dig nu!
Många styrkekramar

Svar
ime 20 maj, 2015 - 18:54

Ta hand om dig riktigt mycket och var rädd om dig. Glad om du orkar blogga för det är alltid lika roligt att läsa dig!
Kram

Svar
Rektorskan 20 maj, 2015 - 18:57

Åh du fina människa! Det är inte lätt att balansera det man vill göra mot vad man bör göra för att må bra…..Hoppas innerligt att du tar hand om dig nu. Och jag är så glad över att du tänker fortsätta blogga. Att kika in här hos dig får mig att må bra. tack! Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/05/20/barbent-premiar/

Svar
PIAZZAN 20 maj, 2015 - 18:57

åh stor kram til dig och tryck på pausknappen riktigt ordentligt nu och ta hand om dig …Kram Pernilla…

Svar
Lindblomman 20 maj, 2015 - 19:01

Lyssna på kroppen och ta hand om dej!
Alltid lika kul att ditta in på din blogg

Kram Lena

Svar
Anna 20 maj, 2015 - 19:08

Jag beundrar dig och din positiva inställning till livet och vad det innebär trots din dagliga smärta. Skönt att du har en given energikälla som även ger oss andra en dos glädje 🙂
Stor kram till dig!!
Anna

Svar
Ekenäsliv 20 maj, 2015 - 19:47

Hej söta Tina <3
Som jag känner igen mig i det du skriver… Har ju varit precis där.
Trött, och kunde inte läsa eller koncentrera mig. Handla på Maxi var en mardröm.
Men jag fick en bra terapeut som hjälpte mig.
Begränsa – Prioritera – Acceptera
Det är numer mitt mantra.
O idag kom jag fram till att det är bättre med några hela dagar och ledig några istället för lite hattigt varje dag. Jag blir bara jättestressad och så blir det slarv med maten som är viktig för mig.
Så var rädd om dig hjärtat, lyssan inåt när kroppen skriker. Släpp och gå o vila.
Som min terapeut sa: "öva på att göra saker halvdant, gör bara halva duschväggen o spara resten till nästa dag" … Svårt men vi får nog öva på det både du o jag tror jag.
Jag tänker mycket på dig och hur du mår ska du veta. Känner så för dig och känner att vi går igenom lika saker…
Jag älskar dina vackra bilder och de får mig att drömma mig bort…
Va rädd om dig vännen!
Massa varma kramar Anna

Svar
Hemma på Sjuan 20 maj, 2015 - 20:08

Blir alltid lika ledsen när jag läser om hur du mår. Glömmer ju bort det ibland när jag ser bilderna på vackra dig. Jag hoppas verkligen att du snart får slippa smärtan och att du får göra det som du trivs med och tycker är roligt när du mår lite bättre. Och alla vi som följer dig hoppas att du orkar fortsätta med denna inspirerande blogg. Stor kram till dig vännen, Suss

Svar
anettan 20 maj, 2015 - 20:15

Ta hand om dig! Heja dig och din positiva ådra……Kram Anette

Svar
IngelaMolly 20 maj, 2015 - 20:34

Fina Tina, det är du som ska ta hand om dig <3
Kram Ingela

Svar
Hanna 20 maj, 2015 - 21:04

Ta hand om dig!

Svar
Titti08 20 maj, 2015 - 21:20

Många kramar från Titti.

Svar
Junitjej 21 maj, 2015 - 03:48

Sköt om dig!

Svar
Maria 21 maj, 2015 - 03:49

Men vännen… vad jobbigt…. Stor styrkekram! Och vet du, jag tror inte heller att du ska sluta blogga, det ger dig ju sådan energi, som du säger, och det är viktigt! Din blogg är underbar, så fina bilder alltid och en härlig blandning av det mesta! En av mina favoriter!
Du gjorde helt rätt som unnade dig lite tröstshopping. Galet snygga muggar, bland annat!
Tack fina för orden om dotterns plansch! Och så har jag nog missat att svara dig ang mina tulpaner. Ja, de går mot svart. Lila/vinröd/svart…typ… Riktigt vackra faktiskt! Ska försöka hinna fota på nytt innan de blommat över 😉
Kram och ha en fin dag fina du!
/Maria

Svar
Melody and M.E 21 maj, 2015 - 04:52

Hjärntrötthet är ett ord som jag tar åt mig direkt! Här är det inte värk som som har tagit mina krafter, utan oro och bekymmer som jag försökt hålla tillbaka så hårt att det blivit sömnlöshet och värk av det. Det gäller att ta hand om sig själv på bästa sättet och göra det som ger kraft och glädje. Vilken tur att din blogg ger dig så mycket positiv energi, så vi som följer dig får fortsätta att ta del av dina vackra foton och dina texter.
Själv gör jag en paus i min blogg några dagar eller veckor för att använda den tiden till att sitta på en sten vid havet eller under äppelträdet i min trädgård i stan och hoppas på att min hjärna vilar upp sig under tiden.
Stor kram och massa nospussar från oss!

Svar
Mamma C 21 maj, 2015 - 05:26

Många kramar till dig och ta det lugnt och lyssna till din kropp.
Kram Mamma C

Svar
Ljuva Magnolia 21 maj, 2015 - 05:51

Men åh Tina, som jag tänker på dig emellanåt och hur tufft du har det. Din kämpe! Önskar det fanns något jag kunde göra för dig..
Du MÅSTE ta hand om dig själv på bästa sätt, du är värdefull förstår du väl. Bloggen tror jag bara är positiv för dig, så länge man inte sitter för länge med den heller förstås. Spända axlar (från allt klinkande och klonkande på tangenterna) kan ju leda till mer värk tex.

Jag lever ju själv med smärta som du vet och håller just nu på med nya utredningar, sköldkörteln krånglar och jag mår skit ofta, sen har min IBS utvecklats till IBD, vet inte om det är Ulcerös kolit eller Chrons, men det ska jag som sagt utreda.. Fan att det aldrig kan vara nog.. Så nu blir det stenhård kost-ändring, inget mera slarv.
Vet du vad det jobbigaste är, det är att folk så ofta och gärna ifrågasätter varför någon som är så smal som jag äter LCHF-liknande kost. Jag behöver tydligen trycka i mig all möjlig skit enligt en del, min magra stackare. Hur man ser ut och mår på insidan verkar en del ha svårt att förstå, och hur viktig kosten är även för oss små.

Nu ska jag inte babbla på mer om mig själv 😉

Hoppas du får en underbar dag, vårda dig själv, lova det.
Stor kram!
Catta

Svar
hemma hos lilla mej 21 maj, 2015 - 06:07

Många styrkekramar till dej .Ta hand om dej och lyssna på kroppen .Men det som är så himla positivt med dej är din positiva ådra som finns inom dej och den kommer man långt med .Kramar Rita

Svar
Therése 21 maj, 2015 - 08:31

Puh, ibland finns inga bra ord… Men jag känner verkligen med dig, vet hur det känns när världen rasar samman (även om det i mitt fall har hänt av helt andra skäl). Det finns ingen viktigare än DU och det måste vara din första prioritet i alla lägen. Gör det som känns bra för att ta hand om dig själv, det är det enda som räknas!

Svar
Therése 21 maj, 2015 - 08:36

… och en sak till som jag vill tillägga efter att själv ha sett min kropp som ett minfält nästan i många, många år: jag har börjat ge mig själv affirmationer för att försöka tycka lite mer om mig själv. Jag säger riktigt positiva, kraftfulla saker som att "min kropp är stark, kraftfull, modig, oövervinnerlig, vacker, oändlig, underbar, frisk…." – allt jag kan komma på som känns bra att uttrycka. Och jag vilar min hjärna genom lugn träning som yoga, pilates, meditation etc, vilket har gjort underverk för mig. Jag hoppas att även du kan hitta något bra som kan fungera!

Svar
Anonym 21 maj, 2015 - 09:42

Stackars dig. Tänk att du ändå orkar fixa dig själv. Du ser ju ALLTID så pigg och fräsch ut. Ta hand om dig. Visst hjälper det att tröstshoppa. Ha ha. Så sitter jag här och gnäller över en förkylning, jag som är förkyld ungefär vad 3:e år. Fy på mig. Ha det underbart. Kram Inger

Svar
Inredning och Guldkanter 21 maj, 2015 - 16:52

Stor kram vännen!

Svar
Lena - gott för själen 22 maj, 2015 - 18:42

Har just kommit hem från vår resa och såg detta. Jag finner inga ord för att stötta dig! Kan ju så klart inte heller föreställa mig hur din tillvaro ser ut. Du verkar vara en fighter, så jag hoppas det hjälper dig.

Varma kramar/Lena

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »