De här två kakorna biskvier och dubbla knäckflarn har jag bakat många gånger och alltid med smörkräm emellan, men den är gången bytte jag ut den traditionella chokladsmörkrämen mot en kolasmörkräm och det blev succé.Biskvierna är verkligen superlätta att göra och det är knäckflarna också, kanske något mer tålamodsprövande, men fixar jag det, klarar alla det……
Ingredienser Ca 15 st
150 g mandelmassa
1/2 äggvita
(den här satsen räcker både till biskvierna och knäckflarnen)
1 burk karamelliserad mjölk (den som är färdigkokt)
100 g rumsvarmt smör
Ca 1 1/2 – 2 dl florsockerGarnering
Ca 150 g mörk choklad
1/2 msk olja
Ca 50 g vit chokladSå här gör jag
Sätt ugnen på 160 grader
Klä en plåt med bakplåtspapper
Riv mandelmassan
Blanda med äggvitan till en smidig smet
Klicka ut små runda kakor på bakplåtspappret
Gräddas mitt i ugnen ca 8 minuter
Ta loss kakorna medan de är varma
Låt dem kallna
Ställ burken med karamelliserad mjölk i kylen under natten så den blir kall
Vispa kolakrämen
Ha i smöret i små klickar och fortsätt vispa
Tillsätt florsocker och vispa till en fluffig kräm
Bred kolasmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna
Ställ dem kallt
Smält den mörka chokladen med oljan
Doppa den toppiga sidan av biskvierna i chokladen
Ställ dem kallt
Smält den vita chokladen
Ringla över biskvierna
Ställ kallt
Njuut!
T
12 kommentarer
Mums va gott det såg ut. Hoppas du får en bra onsdag.
Kram Eva
Oj, oj, oj vad gott! : )
Oj, det där ser inte dumt ut! Måste testa.
Åhhh, så gott! Dessa måste jag prova! Kram Camilla
Mmm det där såg ju hur gott ut som helst… måste prova =) Kram kram Mia
Åh underbart gott ser det ut. Knäcken ska jag prova att göra till min dotter student.
Kram
Maria
Supergott! Du har så många goda recept.
Ha en mysig fikastund
Kram Maria
Åh biskvier är ju suoergott! Måste nog försöka ta mig tid att testa ditt recept, det hör jag det… Mums!
Fniss… Nä, jag har inte gröna fingrar, vet inte vad som trivs var och vad som blommar när m.m. När det gäller kungsängsliljan, så hade min svärmor en sådan i sin rabatt, som kom år efter år. Men min är en lök jag satte i höstas och jag är osäker på om den kommer tillbaka nästa år? Måste kolla på etiketten om den var ettårig? Så, nä… Jag är inte heller så kunnig, men det är kul att testa sig fram 😉
Kram/ Maria
Åh va gott med knäckflarn��hoppas ni får en solig helg��
Men så mycket gott. Mums. Kram Anette
Men så mycket gott. Mums. Kram Anette
Mycket gott, nu blev jag fika sugen.
Kram mamma C