Recept på Kladdkaka med smak av lakrits lchf

av Home2Tiny
Recept på Kladdkaka med smak av lakrits lchf
Jag bakar en hel del till killarna, men också till mig själv
Saken är den att jag testar mig mycket fram när jag bakar enligt lchf, vilket också innebär att allt inte blir sådär jättebra.
Jo visst smakerna sitter oftast där men vad hjälper det när kakan ser ut som kom och hjälp mig och är allt annat än bildskön och kan bjudas på.
Då är det bara att börja om från början och försöka lista ut vad det var som gick fel.Konstigt egentligen att jag i de här situationerna har en ängels tålamod och håller mig relativt lugn och sansad, inte min specialitet i vanliga fall då allt ska gå kvickt, kvickt och helst varit klart igår.
Förmodligen är det just därför jag ofta hamnar i köket, min oas när livet har en tendens att speeda på och min kropp vrålar efter att jag ska dra i handbromsen. I köket har ständig värk, trötthet och andra tråkigheter inte tillträde, det här är min frizon där jag tar kommandot och jag kan fokuserar på sådana saker som att det blir rätt mängd smör, att chokladen håller rätt temperatur och att bullarna jäser ordentligt. Viktiga saker när man bakar och kräver att jag koncentrerar mig till fullo.
Så det kanske inte är så konstigt att det blir mycket kakor och andra godsaker i svarta huset,
för jag tycker om att vara i min lilla bubbla, i alla fall den lilla stunden jag får innan “verkligheten” sticker hål på den och gör sig påmind och återigen kräver min uppmärksamhet till hundra procent.
(Sen att vi älskar att fika i svarta huset är ju en annan historia, blink, blink…….)
Recept på Kladdkaka med smak av lakrits lchf
Recept på Kladdkaka med smak av lakrits lchf

KLADDKAKA MED SMAK AV LAKRITS LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

50 g Marabou mörk choklad med lakrits
50 g smör
1 ägg
1 tsk honung
1/4 dl vispgrädde
1 tsk lakritspulver (kan uteslutas eller ökas beroende på hur kraftig lakritssmak du vill ha)
1/2 tsk vaniljextrakt

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret med chokladen
Blanda ner grädden
Vispa ägget pösigt i en bunke
Tillsätt honung, lakritspulver och vaniljextrakt och vispa ihop
Vispa ner chokladsmeten i äggsmeten
Häll upp i en lite springform
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter
Låt stå kallt gärna över natten.
Serveras med lättvispad grädde och turkisk yoghurt som blandas
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Lillördag, härligt men det var inte därför jag vaknade med ett stort leende på läpparna i morse, utan för att igår fick Store F reda på att han får stanna på sitt jobb som han började på i mars.
Det finns väl ingen bättre känsla som förälder än när det går bra för barnen, att de trivs och mår bra, jag är så vansinnigt stolt över honom och så himla glad för hans skull att jag tror minsann vi får fira lite ikväll.
Ha nu en härlig dag vänner och glöm inte att fika!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

15 kommentarer

Åse 22 april, 2015 - 07:48

Grattis till store F, så härligt med jobbet. Vilken smarrig kaka den ser alldeles ljuvlig ut. Ha en fin dag, hoppas solen skiner även på dig. Kram Åse

Svar
Fru Eriksson 22 april, 2015 - 07:52

Wooo,vilken underbart söt ♡ …
Grattis såklart till store F mé /Kram i go ☼-en!

Svar
40 och fab 22 april, 2015 - 08:30

Det är detsamma för mig! Köket är min oas, min frizon. Fast jag delar det med min man, för han älskar också att laga mat och baka 🙂 Han har jobbat som kock, och jag själv har jobbat inom restaurang i många herrans år. Men jag älskar de stunderna i köket när han och jag hjälps åt med matlagningen. Så det kanske är mer rätt att säga att köket är VÅR oas, VÅR frizon 🙂

Ha en bra dag!
Kram Jonna

Svar
Pia Gustafsson 22 april, 2015 - 08:33

LCHF kakor det kan jag äta, fast jag gillar inte att baka alls, Den ser jättesmarrig ut. Grattis till F som fick jobba kvar, Håller med dig om att den där känslan är guld värd när det går bra för barnen. Kraaam Pia

Svar
Finaste mattan 22 april, 2015 - 10:27

Så roligt för honom, grattis till det! : )

Svar
annorlunda Underbara 22 april, 2015 - 11:59

Men mums så gott det där såg ut 😉
Kram J

Svar
HönaPöna 22 april, 2015 - 15:17

Den där lät ju god… och bilderna, så fina!

Svar
Sabelhagens Olivlund 22 april, 2015 - 15:35

Jag känner likadant för trädgården, jag behöver den frizonen. Där rensar jag hjärnan och släpper alla måsten. Jättefina bilder som alltid hos dig
Kram Maria

Svar
Bella 22 april, 2015 - 15:35

Det där såg ju hur smarrigt ut som helt ju, mums!! Det är samma för mig att köket är en frizon, att försvinna in i "bakdimman" och koncentrera sig på dl och msk av kakao och annat är ett sätt att för en stund komma undan från värk och trötthet. Man får hitta sina egna frizoner 🙂

Så roligt för din stora kille att han fick fortsättning på jobbet, önskar honom fortsatt lycka till!

Ta hand om dig

Kramar Bella

Svar
Mamma C 22 april, 2015 - 17:18

Så kul för grabben med hans jobb. Man blir så megastolt när barnen har det bra. Kakan lät väldigt god i mina öron, jag som gillar lakrits.
Kram mamma C

Svar
Rektorskan 22 april, 2015 - 19:06

Du är fantastisk! Och kakan ser så himla söt ut. Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/04/22/frulichgefuhl/

Svar
Eva`s 22 april, 2015 - 19:31

Mmm mums den måste testas alltså för dina kakor går inte av för hackor mmmm ha det fint du goa kram

Svar
anettan 22 april, 2015 - 20:09

jag tycker du är tuff som vågar testa så mycket….Kram Anette

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 22 april, 2015 - 20:55

Du är så duktig med bakningen, och som vanligt ser det supergott ut, och ja…jag får nog testa detta också. 🙂 Kramizz Laila

Svar
Lena - gott för själen 23 april, 2015 - 18:01

Mums! Verkar hur gott som helst, som vanligt! Vad roligt att han fick stanna på jobbet. Få förunnat. Idag har ungdomarna ju så svårt med jobb generellt.

Kram Lena

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »