Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver……….Nu ska jag inte traggla mer om det, vet hur jädrans nyfiken jag själv blir när någon pratar om A men inte avslöjar B så jag lovar att knipa igen tills allt har fallit på plats.Och det är för 17 lillördag och då tycker jag att vi förtjänar något riktigt förföriskt gott efter maten ikväll eller hur?
Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm.
Eller en läcker marängbakelse med krispigt innehåll och en len smörkräm utanpå.
De här bjöd jag på i lördags när lillebror med familj hälsade på och det var väl den enda stunden det var tyst i alla fall någon sekund under den kvällen.
Jag tar det som ett gott betyg och visst njöt vi alla av de här himmelskt goda desserterna.
JORDGUBBAR MED VANILJKRÄM A LA LCHF
Ingredienser 2 port
Ca 1/2 liter jordgubbar
Ca 1/2 dl valnötter (eller andra nötter)
Ca 1-2 dl vispgrädde
Ca 1- 2 dl grekisk yoghurt
Vaniljextrakt
Flytande honung
Mörk choklad
Så här gör jag
Skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar
Fördela ut dem i 2 glas eller skålar
Hacka nötterna och strössla dem över jordgubbarna
Vispa grädden (inte för hårt)
Blanda grädden med grekisk yoghurt och vaniljextrakt
Lägg en klick över jordgubbarna
Ringla honung över
Dekorera med riven mörk choklad och en jordgubbe
Njuuut!
Ingredienser 4 port
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Smörkräm
1 tsk vaniljsocker
60 g smör
Vispa äggvitorna. Tillsätt socker under tiden och vispa smeten fast
Blanda grädden med grekisk yoghurt och florsockerBered smörkrämen på rice krispiesbakelserna
Klicka ut vaniljkrämen ovanpå smörkrämen
Du kan förbereda bakelserna innan gästerna kommer, jag la ihop mina redan på eftermiddagen och lät dem stå i kylen
Ingredienser
En starkare ost typ Västerbotten
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Riv osten
Fördela osten i högar på en bakplåtsklädd plåt
Sätt in i ugnen i några minuter till osten fått färg
Låt svalna
Själv ska jag beta av en gedigen to-do lista, maila, redigera bilder, beställa hem hudvårdsprodukter som av någon konstig anledning har tagit slut på en och samma gång (usch det kommer kännas i plånboken) och förhoppningsvis räcker energin till ett litet onsdagsbak också.
T
10 kommentarer
Tack för tips om underbara efterrätter. De där ostchipsen har jag gjort flera gånger och de är såååå goda. Hoppas du får en kanonfin lill-lördag!
Stor kram
Maria
Tack för massa fina recept och bilder och framför allt inspiration
Stor Kram till dig vännen !!
Sanna
Åh så mycket gott…dom där ostchipsen ska jag göra i helgen…tack för det lätta tipset ;))
Ha en fin lill lördag…själv ska jag förbereda lite saker som jag ska stå och sälja på loppisen som är i Folkets park på söndag…brukar vara kul, och mycket folk brukar komma ;).
Kram kram
Ser fantastiskt gott ut! Och så underbara bilder!!
Kram Pernilla
Ser fantastiskt gott ut! Och så underbara bilder!!
Kram Pernilla
Vad nyfiken jag blir nu. Förstår att det ploppar upp mycket idéer hos dig som är så kreativ. Spännande! Supergott recept det där och fina bilder. Kramis Suss
Mums vilka underbara efterrätter och vackra bilder 🙂
Hoppas du har en härlig Onsdag.
Kram Eva
Tack för fina bilder och bra recept. Kraaam Pia
Så mycket smarrigt! Roligt med dina recept, tack:)
Kram
Allting ser vansinnigt gott ut! Du är så duktig.
Kram