Recept på Jordgubbar med vaniljkräm lchf m.m

av Home2Tiny
Recept på Jordgubbar med vaniljkräm lchf
Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret

Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver……….Nu ska jag inte traggla mer om det, vet hur jädrans nyfiken jag själv blir när någon pratar om A men inte avslöjar B så jag lovar att knipa igen tills allt har fallit på plats.Och det är för 17 lillördag och då tycker jag att vi förtjänar något riktigt förföriskt gott efter maten ikväll eller hur?

Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm.
Eller en läcker marängbakelse med krispigt innehåll och en len smörkräm utanpå.

De här bjöd jag på i lördags när lillebror med familj hälsade på och det var väl den enda stunden det var tyst i alla fall någon sekund under den kvällen.
Jag tar det som ett gott betyg och visst njöt vi alla av de här himmelskt goda desserterna.

JORDGUBBAR MED VANILJKRÄM A LA LCHF
Ingredienser 2 port
Ca 1/2 liter jordgubbar
Ca 1/2 dl valnötter (eller andra nötter)
Ca 1-2 dl vispgrädde
Ca 1- 2 dl grekisk yoghurt
Vaniljextrakt
Flytande honung
Mörk choklad
Så här gör jag
Skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar
Fördela ut dem i 2 glas eller skålar
Hacka nötterna och strössla dem över jordgubbarna
Vispa grädden (inte för hårt)
Blanda grädden med grekisk yoghurt och vaniljextrakt
Lägg en klick över jordgubbarna
Ringla honung över
Dekorera med riven mörk choklad och en jordgubbe

Njuuut!

RICE KRISPIES BAKELSE MED SMÖRKRÄM
Ingredienser 4 port
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Smörkräm

2 äggulor
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
60 g smör
Vaniljkräm
Ca 3 dl vispgrädde 
Ca 3 dl grekisk yoghurt
Ca 2-3 msk florsocker
Bär och frukt till garnering
Så här gör jag

 Vispa äggvitorna. Tillsätt socker under tiden och vispa smeten fast

Vänd försiktigt ner Rice Krispies i smeten
Klicka ut fyra runda bakelser
Grädda mitt i ugnen i 140 grader i ca 1 timme och 15 minuter (håll koll)
Låt svalna
Smörkräm
Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker och grädde i en rostfri kastrull
Värm försiktigt under omrörning
Ta från värmen när krämen börjar tjockna, den behöver inte koka
Tillsätt smöret klickvis
Låt smörkrämen svalna helt
Vaniljkräm
Vispa grädden (inte för hårt)
Blanda grädden med grekisk yoghurt och florsockerBered smörkrämen på rice krispiesbakelserna
Klicka ut vaniljkrämen ovanpå smörkrämen
Dekorera med frukt och bär

Du kan förbereda bakelserna innan gästerna kommer, jag la ihop mina redan på eftermiddagen och lät dem stå i kylen

Och är du inte sugen på något sött utan hellre vill ha något salt då är de här ostchipsen som gjorda för dig.
OSTCHIPS
Ingredienser
En starkare ost typ Västerbotten
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Riv osten
Fördela osten i  högar på en bakplåtsklädd plåt
Sätt in i ugnen i några minuter till osten fått färg
Låt svalna

Och vad hittar ni på en onsdag som denna vänner?
Själv ska jag beta av en gedigen to-do lista, maila, redigera bilder, beställa hem hudvårdsprodukter som av någon konstig anledning har tagit slut på en och samma gång (usch det kommer kännas i plånboken) och förhoppningsvis räcker energin till ett litet onsdagsbak också.
Ha en förträfflig lillördag vänner!Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

10 kommentarer

Maria Kontorsråttan 25 mars, 2015 - 08:43

Tack för tips om underbara efterrätter. De där ostchipsen har jag gjort flera gånger och de är såååå goda. Hoppas du får en kanonfin lill-lördag!
Stor kram
Maria

Svar
Gemsofmylife 25 mars, 2015 - 09:02

Tack för massa fina recept och bilder och framför allt inspiration
Stor Kram till dig vännen !!
Sanna

Svar
House and Garden by Bia 25 mars, 2015 - 09:53

Åh så mycket gott…dom där ostchipsen ska jag göra i helgen…tack för det lätta tipset ;))
Ha en fin lill lördag…själv ska jag förbereda lite saker som jag ska stå och sälja på loppisen som är i Folkets park på söndag…brukar vara kul, och mycket folk brukar komma ;).
Kram kram

Svar
Nilla Q 25 mars, 2015 - 10:28

Ser fantastiskt gott ut! Och så underbara bilder!!

Kram Pernilla

Svar
Nilla Q 25 mars, 2015 - 10:28

Ser fantastiskt gott ut! Och så underbara bilder!!

Kram Pernilla

Svar
Hemma på Sjuan 25 mars, 2015 - 12:00

Vad nyfiken jag blir nu. Förstår att det ploppar upp mycket idéer hos dig som är så kreativ. Spännande! Supergott recept det där och fina bilder. Kramis Suss

Svar
Razzy 25 mars, 2015 - 12:47

Mums vilka underbara efterrätter och vackra bilder 🙂

Hoppas du har en härlig Onsdag.

Kram Eva

Svar
Pia Gustafsson 25 mars, 2015 - 16:22

Tack för fina bilder och bra recept. Kraaam Pia

Svar
Gabriella 25 mars, 2015 - 20:00

Så mycket smarrigt! Roligt med dina recept, tack:)
Kram

Svar
Malin 25 mars, 2015 - 21:00

Allting ser vansinnigt gott ut! Du är så duktig.
Kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »