Recept på Yoghurtglass med vanilj och lakritssmak lchf och mandelbiskvier

av Home2Tiny
Recept på Yoghurtglass med vanilj och lakritssmak lchf och mandelbiskvier
Idag får vi minsann hitta på något
Känner mig rastlös och vill se något annat än svarta husets väggar. Frågan är bara vart vi ska åka?
Helst skulle jag vilja ta en tur till Göteborg, men en heldags äventyr är inte min kropp riktigt redo för än så det får bli en utflykt på något närmare håll.
I och för sig mumlade Mr C om en jacka han hade sett på nätet och den butiken ligger inte så långt härifrån så hm kanske vi skulle ta en tripp dit.
Japp så får det bli, vet ju att vi passerar flera roligheter på vägen så det kan nog bli några stopp.Och det bästa av allt är att när vi kommer hem väntar de här godsakerna på oss.
Yoghurtglass med en touch av lakrits, vanilj och mandel serverat med små, sega mandelbiskvier till, vansinnigt gott.
Nu är jag ju väldigt svag för lakrits men glassen kan du smaksätta i princip med vad som helst, som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser, så plocka fram din favoritsmak och prova vetja.
YOGHURTGLASS MED VANILJ OCH LAKRITSSMAK LCHF
Ingredienser 4 port
2 st äggulor (spara 1 vita till mandelbiskvierna)
1/2 dl honung
1 dl matyoghurt
3/4 dl rostad och hackad mandel
3 dl vispgräddde
Ca 1 tsk vaniljextrakt
1/2-1 tsk lakritspulver (beroende på hur mycket lakritssmak du vill ha)
Så här gör jag
Rör ihop äggulor, honung, matyoghurt, lakritspulver, vaniljextrakt och mandel
Vispa grädden
Vänd ner grädden i äggsmeten
Häll i portionsformar eller i en stor form och täck med plast
Frys glassen i minst 4 timmar
Låt glassen stå i rumstemperatur för att mjukna ca 20-30 minuter
Rör den ev mjuk med en sked strax före serveringen
Dekorera med till exempel mandelbiskvier och vaniljstång eller servera en fruktsallad till.

MANDELBISKVIER LCHF
Ingredienser ca 80-100 st
100 g mandelmjöl
1 tsk sukrin melis
1 msk honung
1 st äggvita
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda mandelmjöl, sukrin melis, honung och äggvita till en smidig smet
Spritsa, det gick sådär för mig så jag klickade ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 (håll koll så de inte bränns)
Låt svalna
Servera mandelbiskvierna till yoghurtglass eller som de är till en kopp kaffe
Mums!
Nu ska jag sätta fart så vi kommer iväg på ett litet äventyr i alla fall.
Ha en go lördag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

10 kommentarer

Fru Eriksson 28 mars, 2015 - 09:18

Så gottit …
Tack så ♡-ligt för receptet fina/Kram

Svar
House and Garden by Bia 28 mars, 2015 - 10:09

Så gott !….skulle ju göra dina ost ships i går, men glömde det…men ikväll
ska jag försöka komma ihåg att göra dom, verkar gott tycker jag ;)…här skiner solen och det blir en promenad innan nästa snö väder kommer ;(…..hoppas er tripp blir trevlig idag 😉
Kram bia

Svar
Mamma C 28 mars, 2015 - 15:30

Mums så gott. Mandelbiskvierna ska jag göra.
Kram Mamma C

Svar
Villa Freja 28 mars, 2015 - 17:20

Vilken underbar dessert som väntar på er. Kram.

Svar
Gemsofmylife 28 mars, 2015 - 17:30

Men vad gott!!
Vill också ha 🙂
Här blir det champange idag maken ville fira att det har vänt.. att min kropp börjar må bättre 🙂
KRAMISAR Sanna

Svar
Hanna 28 mars, 2015 - 17:57

Åh så gott!

Svar
Hovdamen 28 mars, 2015 - 19:44

Mmm, det låter fantastiskt gott! Vi var i Göteborg idag och hade fantastiskt trevligt, jag, min mamma och en utav mina döttrar.

Kram

Svar
Hemma på Sjuan 28 mars, 2015 - 23:09

Vilken god glass, den ska jag testa. Hoppas ni hade en mysig dag. Kram Suss

Svar
No34 29 mars, 2015 - 06:28

ÄLSKAR glass i stora lass… och mandlar, så detta var helt klart något för mig att testa!
Hoppas Ni kom iväg på en lite utflykt! Själv ska jag försöka locka ut gubben på nåt litet äventyr idag…
Ha det bäst, vännen! Kram Kate

Svar
pillan 30 mars, 2015 - 04:49

Som du vet är jag en big fan av dina recept och det känns som detta kommer att bli en höjdare… Lakrits-älskare som jag är 😉

Kram P

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »