Recept på Salta mandelkex lchf

av Home2Tiny
Recept på Salta mandelkex lchf

Tjohooo fredag, du är alltid lika efterlängtad!

Helg innebär oftast något gudagott på tallrikarna och kanske ni ska duka fram en smarrig ostbricka ikväll eller i helgen.
Som ni vet är jag en ostaholic och skulle gärna vräka i mig det typ varje dag i veckan, men då kanske jag till slut skulle tröttna på att inmundiga denna godsak och det får ju bara inte hända, så en eller högst två dagar i veckan får jag begränsa mitt intag av livets goda.

Men hörrni, det där med kex till ostarna är inte alltid lätt när man som jag äter lchf. Jag har några olika varianter på det såklart ( som du hittar recept på  HÄR , HÄR och HÄR ) men blev sugen att testa något nytt och av en händelse låg där en bit lchf-marsipan i kylskåpet och bara väntade på att bli uppäten.

 

Recept på Salta mandelkex lchf
Så jag grävde runt i min receptsamling för att se om jag kunde hitta något som jag kunde förvandla till lite mer lchf-vänligt och minsann nosade jag upp något.Det blev det här, som jag döpt till Salta mandelkex, alltså sååå goda, nästan för goda, det sa bara sluuurp så var de borta.
Den söta mandelmassan, havssalt och ett stänk chili gifter sig perfekt till osten, nu hade jag tyvärr ingen ädelost hemma, för det tror jag blir en riktig smaksensation ihop med de här kexen, prova vetja du kommer inte bli besviken.
SALTA MANDELKEX LCHF
Recept på mandelmassa lchf hittar du HÄR men jag skippade stevian och la mandelmassan i frysen så den blev lättare att skiva med osthyveln.
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Hyvla mandelmassan i tunna skivor med en osthyvel
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper
Pensla med äggvita och strö på salt och chilikrydda eller chiliflakes
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter
Låt svalnaOm du inte äter enligt lchf köper eller gör du “vanlig” mandelmassa och gör exakt likadant. 

Recept på Salta mandelkex lchf
Här är ser ni ytterligare ett fynd som jag gjorde i källaren för några dagar sedan.
Hade precis glömt av att jag har sådana här glaslådor (?) efter alla de tre kryddhyllor vi en gång i tiden slängde ut när vi flyttade in i svarta huset.
Japp här fanns tre 40-talskök som revs ut och allt som finns kvar av dem är de här glaslådorna i olika storlekar.
Tyckte de var lite käckt att servera de salta mandelkexen och andra tillbehör i de små lådorna.

Recept på Salta mandelkex lchf

Nu ska jag ta en kopp kaffe, sätta mig och redigera bilder och sen ska jag bara njuta av att det är helg.
Ha en mysig fredag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

13 kommentarer

Eva`s 6 mars, 2015 - 09:18

Oj va gott det ser ut 🙂 får nog testas ja här inne är alltid lika kul att besöka fina bilder goda recept o en trevlig bloggerska 🙂 stor kram njut av fredagen

Svar
Jennys Vita Villervalla 6 mars, 2015 - 11:22

Glad att ha hittat hit, till din fina och inspirerande blogg!!
Ha en härlig helg!
Kram
Jenny

Svar
Lena - gott för själen 6 mars, 2015 - 11:53

Vad fiffigt att göra kex av mandelmassa. Hur kan du ens komma på sånt där. Jag är så impad! Gott med ost och kex. Det var inte länge sen jag inte gillade sån där krångel-ost (som jag kallade det). Jag gillade bara hushållsost. Ja, jag veeeeet! Jag hävdade bestämt att det säger sig självt att man inte ska äta möglig ost. Meeeen nu har även jag blivit vuxen och älskar sån där krångel-ost.

Ha en skön fredag!

Kram Lena

Svar
Ninelin 6 mars, 2015 - 12:13

Gott!

Ser fram emot helg. Välbehövligt.

Kram N

Svar
Anonym 6 mars, 2015 - 13:42

Vad gott det ser ut! Jättefina bilder och så passande med glaslådorna att servera i. Tre kök, blir nyfiken på ert hus, hur användes de innan ni flyttade in? Tack för en fantastiskt blogg, ha en trevlig helg!
Kram M

Svar
Villa Ell 6 mars, 2015 - 14:16

Jag är också en ost-oholic! Galet gott är det! Toppen att göra hemma fynd 😉

Ha en fin fredag och hoppas solen skiner söder ut
Kram Sandra

Svar
Kia 6 mars, 2015 - 14:22

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Svar
Anonym 6 mars, 2015 - 20:56

Så fina glaslådor – minns att min mormor hade sådana. Jag älskar också ost men efter många års magtrubbel har jag ju äntligen tagit tag i det där på allvar. Min nuvarande kosthållning (efter konsultation hos dietist) innefattar enbart hårdost och absolut nada mejeriprodukter. Buhuhuhu, sorgligt men sant. Dock vägs detta upp av en helt normal mage efter dryag 3 veckors intag av denna "diet". På något sätt är det värt det, även om jag längtar galet efter en krämig brie……
Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/03/06/hall-lagan-levande/

Svar
IngelaMolly 6 mars, 2015 - 21:14

Låter och ser helt underbart gott ut! Och precis som ovan kommentar blev jag så nostalgisk när jag såg de där glaslådorna, vi hade själv sådana när jag var liten.
Kram
Ingela

Svar
Sallys hus 6 mars, 2015 - 22:06

Hallå tjejen..
Du är så duktig du min fina vän!
De där kexen ser såååå goda ut… Jag är såååå sugen just i dag på att frossa i både det ena o det andra….
Men en viss Tina har fått mig att köpa en för liten klänning så jag struntar i kexen o knaprar morötter i stället…haahaaa…
Å en poncho är jag riktigt sugen att införskaffa…äger ingen än…
Ha en fortsatt fin helg nu gumman!
Kram Katarina

Svar
Hemma på Sjuan 6 mars, 2015 - 22:21

Såna där glaslådor med hylla till hade jag i en lägenhet en gång. Perfekt att ha kexen i. Ha en fin helg! Kramis Suss

Svar
No34 7 mars, 2015 - 07:32

Älskar mandelmassa, så detta låter farligt gott…. Så gulligt att servera i "glaslådorna"!
Lördagskramar från Kate

Svar
Villa Freja 7 mars, 2015 - 09:19

Å så mycket gott. Trevlig lördag vännen. Kram.

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »