670
Missförstå mig inte nu
Det är inte Mr C jag ska byta ut på något sätt, visst hade det varit trevligt om det runnit lite italienskt blod i de ådrorna (de ska ju vara väldans passionerade de där italienarna har jag hört….), men vad jag vet är det mer åt de danska hållet som flödar i Mr C:s vener och det är helt ok det med, för danskarna är ju ett fasligt trevligt folk de också.
Nä det är inte en ens en sexig italienare à la Luca Zingaretti (han som spelar Montalbano i den italienska deckaren som har visats på tv) som får det att vattnas i munnen på mig, gör att snålvattnet börjar rinna till och att det kommer små, små läten av vällust över mina läppar, nä minsann utan det är åtrån till det italienska köket som får mig att gå igång.
Finns väl nästan inget bättre än att få äta en middag som man känner är lagad med så mycket kärlek till livets goda och dricka ett vin till som får smaklökarna att brista ut i lovsång till vinguden Dionysos ära, ja för mig är det sexigare än att se David Beckham i kallingar.
Finns väl nästan inget bättre än att få äta en middag som man känner är lagad med så mycket kärlek till livets goda och dricka ett vin till som får smaklökarna att brista ut i lovsång till vinguden Dionysos ära, ja för mig är det sexigare än att se David Beckham i kallingar.
Och det behöver inte vara tillkrånglat, plockmat à la Italien är en minst lika god smakupplevelse som vilken pastasås som helst.
Tänk bara en smakrik och vällagrad parmesanost, oliver, Buffalo mozzarellasallad och ett fylligt rödvin till, gaahhhaa så gott det är.
Tänk bara en smakrik och vällagrad parmesanost, oliver, Buffalo mozzarellasallad och ett fylligt rödvin till, gaahhhaa så gott det är.
Och just det här italienska rödvinet är en favorit.
Passitivo Primitivo – ett syditalienskt vin tillverkad enligt den traditionella appassimentometoden, precis som Amarone och Ripasson görs.
Passitivo Primitivo – ett syditalienskt vin tillverkad enligt den traditionella appassimentometoden, precis som Amarone och Ripasson görs.
Vinet har en mjuk fyllig karaktär med generös
fruktsmak och är betydligt plånboksvänligare än Amaronevinerna.
Passitivo Primitivo tycker jag passar utmärkt som sällskapsvin, till grytor, lite
kraftigare pastarätter och kött, eller varför inte till ostbrickan?
fruktsmak och är betydligt plånboksvänligare än Amaronevinerna.
Passitivo Primitivo tycker jag passar utmärkt som sällskapsvin, till grytor, lite
kraftigare pastarätter och kött, eller varför inte till ostbrickan?
Tyvärr kom jag inte åt Systembolagets hemsida (kan den vara bakis, ha, ha) men Passitivon finns där om du vill prova den.
Ha en fantastisk lördag vänner!
Kramisar
T
T
13 kommentarer
Tack för tipset, får nog ta och testa det där vinet. 🙂 Här blev det igår kväll just lite italienskt småplock, men istället för rödvin, hade vi lite prosecco….riktigt gott det också. 🙂 KRamizz och ha en jättebra dag du också. :-)/Laila
Så gott! Älskar både landet och maten och vi åker som vi brukar i maj. Kram
Mums!
Måste testas det där vinet också, eftersom jag älskar Italienska viner.
Bara dina bilder får det att vattnas i munnen.
kram Helena
Vilken härlig ostbricka! Kram.
Tror att jag skulle kunna leva på sån där mat! Kan inte komma på nåt godare.
Kram Lena
Gott så det vattnas i munnen.
Kram Mamma C
Tack för tipset! Och så gott det såg ut med all plockmat. En tomat- och mozarellasallad kanske man skulle svänga ihop någon dag:)
Kram
Är det något speciellt med Italien idag? En kompis skulle ha italiensk afton ikväll.
Ha det toppen.
Kram
Älskar också fylliga Italienare. Min favorit är Picàie ur beställningssortimentet.
Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/01/24/helgintro/
Åh, himmel såååå gott det ser ut! Ahhh, jag som var in till Gröna Skylten igår, skulle ha sett det här vintipset före…. Skrivs upp till nästa besök!
Kram Kate
Är också svag för det italienska, främst deras kaffe och vin. Det vinet ska jag testa. Kram J
Finns inget bättre än italiensk mat. Samt deras vin. Egentligen är det mesta med Italien, helt perfekt men deras mat får mig att gå i spinn. Tack för vintipset.
Kram
Maria