Recept på Grönkålschips

av Home2Tiny
Recept på Grönkålschips
Råder det adventsfeeling hos er?

Här har inga julstjärnor och adventsljusstakar har kommit upp i våra fönster, men här spelas julmusik för fulla muggar. Jag går omkring och myser i morgonrock och funderar på hur jag ska kunna fjäska för Mr C så han tar tag i den där förfärligt tråkiga fönsterputsningen, som verkligen behövs.

Undrar om det finns något tråkigare (och jobbigare) än att putsa fönster??
Tror minsann inte det och egentligen skulle man såklart kunna strunta i det, men det sitter så hårt rotat i julsjälen att till första advent ska det bara vara rena, skinande fönster.

Men jag får väl använda min kvinnliga list och vara lite extra snäll idag, så hoppas jag på att även vi ska kunna kika ut genom nyputsade fönster i eftermiddag.
Idag måste jag tipsa er om försvinnande goda snacks.
Grönkålschips, så enkla att göra och så frasiga, jag klämde en plåt själv rakt upp och ner.  Ja i och för sig den första omgången brände jag så det blev rena rama Lützen-dimman i köket.. Så håll koll om du gör dem, men sen så, perfekta och ljuvligt goda.

Recept på Grönkålschips

GRÖNKÅLSCHIPS

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ca 1 liter färsk grönkål i bitar
1-2 msk olivolja
1-2 krm salt

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 200 grader
Skölj av grönkålen och "klappa" den torr med hushållspapper
Repa av kålen i mindre bitar från mittstjälken
Lägg kålen på ett bakplåtspapper på en plåt
Ringla över olivoljan
Salta
Massera in det i grönkålen
Rosta mitt i ugnen ca 5-10 minuter (håll koll jag brände min första plåt efter 8 min)
Låt svalna
Njut av världens nyttigaste chips!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Tack rara ni för er omtanke om min törst.
Fortsätter den över helgen ska jag kolla mitt blodsocker nästa vecka.
Njut nu av lördagen vänner!Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

15 kommentarer

Ting 22 november, 2014 - 09:08

Jag gjorde också grönkålschips igår. Det var gott!
Men gud vilka fina bilder du tar! Till skillnad från min grönkålsbild, hahaha!

Svar
Angelica 22 november, 2014 - 09:18

Tusen tack för tipset! Jag älskar grönkål men brukar stuva den med grädde och riktigt smör (mammas absoluta favoritrecept) men detta ska jag minsann prova!

Hoppas att du får en härlig start på lördagen, sötaste du och tack för en mysig blogg! Jag gillar också dina bilder och ser att det är dags för mig att byta kameralins… Tur att sambon är lite kameratokig och handlar objektiv som godis 😀

Kraaaaaaaaaam

Angelica

Svar
Sabelhagens Olivlund 22 november, 2014 - 10:08

Detta var något nytt för mig, låter helt perfekt. Ingen ugn här mitt i renoveringen, men sedan så:)
Fin lördag till dig
Kram Maria

Svar
Stina I Söder 22 november, 2014 - 12:32

Det låter inte så gott, men klart jag måste testa eftersom jag litar till fullo på din goda smak . Tycker att du ska kolla upp blodsockret. Kram och trevlig helg!

Svar
Anonym 22 november, 2014 - 18:54

Här tog maken sig an fönsterputsningen idag utan att jag behövde tigga om det – det är det enda hushållspyssleri han utför och som jag vill bli av med. Nu kan jag byta gardiner och fixa inför advent nästa helg. Underbart mysigt! Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/11/22/jakten-pa-den-perfekta-grenen/

Svar
Anonym 22 november, 2014 - 19:24

Tack för tipset så gott, brukar inte skriva men följer dig varje dag så inspererande och kul tack för alla tips och fina bilder kram Sussi

Svar
Anonym 22 november, 2014 - 20:26

Fina foton! 🙂

Svar
ulrica 22 november, 2014 - 21:27

Ja, fönsterputs är galet trist.. jag kan inte få dem ordentligt fina så jag anlitar en fönsterputsare jämt, det får det vara värt :).
Grönkålschips har jag aldrig hört talas om men det lät väldigt gott så det ska jag absolut testa!!

KRAM

Svar
anettan 22 november, 2014 - 21:36

Fönsterputsning är inte så himla trist tycker jag men jag får aldrig dom bra, har provat det mesta. Men jag är helt enkelt inte bra på det….Önskar dig en fortsatt bra helg. Kram Anette

Svar
Mamma C 22 november, 2014 - 22:52

Jag hoppar mina fönster, jag känner att jag kommer få julfeeling i alla fall. Det här måste testas. Tänk att äta chips utan dåligt samvete. För det är ju en sådan grej som man inte kan sluta äta förens påsen är tom.
Kram Mamma C

Svar
Hanna 23 november, 2014 - 06:39

Goda de ser ut!

Svar
No34 23 november, 2014 - 08:06

Tvärtom här…. Gillar fönsterputsning! Kanske ska göra ett inlägg om min metod, eller …farmors metod.
Klassiska chips är inget för mig, så kanske grönkålschips passar bättre… Men å andra sidan är popcorn en stor favorit hos mig!
Kram Kate

Svar
Annika Soulcityguide 23 november, 2014 - 08:19

Hihi vad lustigt, jag har precis förberett en skål med grönkål som jag tänkte rosta idag!
Det låter ju så gott 🙂
Ha en fin söndag, kramar

Svar
A House With A View 23 november, 2014 - 08:57

Men vilken toppenidé!! Och nyttigt. Tack för tipset, det här skulle jag vilka testa 🙂 Tror dock inte yngsta dottern skulle vilja byta ut Estrellachipsen dock, fniss 🙂

Härliga bilder som vanligt!!

Kraaaaaaam aka

Svar
åse 23 november, 2014 - 10:26

visst är det gott med grönkålchips, snart är det dags att fylla badkaret med grönkål som ska tvättas och repas, är man gift med en hallänning så blir det ingen jul om inte grönkål finns på julbordet. då ska jag passa på och sno åt mig lite och göra lite chips. Kram Åse

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »