Ska jag måla golven vita?

av Home2Tiny
Nu har jag gjort det igen!!!!
Dragit igång ett projekt strax innan jul och tror på fullaste allvar att allt ska vara klart till första advent.
Så just nu råder det ett allmänt kaos här i svarta huset, då nästan hela undervåningen måste tömmas på precis ALLT innan måndag då målaren kommer och ska dra igång med “operation måla allt så vitt som möjligt”
Men en sak har vi inte riktigt kommit överens om jag och Mr C och det är om golven ska målas vita eller ej.
Låt mig säga så här min önskan ligger inte bra till
För Mr C sken som en sol när målarmästaren uttryckligen sa
-Jag rekommenderar er att inte måla laminatgolven vita
Förbenat också, vad gör jag nu??? 
Vill ju verkligen ha vita golv, men till och med jag inser att man borde lyssna på ett proffs som med sin erfarenhet vet hur målade golv blir med tiden, så vänner har ni något annat tips på ett snyggt och tåligt vitt golv som vi kan lägga istället.
Var och fyndade några doftljus och kökshanddukar på Netto, en affär som är rolig att kika in till då och då.
Ofta kan man hitta något spännande nerklämt mellan kaffet och pastan……

Håller också på att rensa för fullt .
Den lilla köpmansdisken är en av några möbler och annat smått och gott som ska säljas.
Det mesta åker ut på Blocket, faktiskt har vi lyckats sälja den stora soffan på ovanvåningen, den som jag trodde skulle få vara kvar här för alltid, men hurra den är puts väck nu.
Så förutom att vi renoverar blir det en ommöblering också……Mr C är såååå glad, he, he.

Nu mot jobbet.

Ha en fantastisk dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

21 kommentarer

Villa Ell 6 november, 2014 - 07:00

ÅÅå jag vill också måla våra golv vita (parkett) min man slår dövörat till så jag tror banne mig att han någon gång ska få åka på hemlig resa hehe..
Vi har lagt furuplank (det var plastgolv innan) i alla sovrum och sen målat dom vita! Har hållt riktigt bra, tom i lille Ns rum där det leks och slängs med leksaker!
Du visar väl resultatet 🙂

ha en fin dag
kramar Sandra

Svar
Mamma C 6 november, 2014 - 08:09

Du ska nog lyssna till vad ett proffs säger. Tänk så mycket fint man kan hitta på Netto ibland.
Kram Mamma C

Svar
Sallys hus 6 november, 2014 - 08:38

Hej hej!
Haha va härliga ni är!
ser framför mig hur ni gnabbas om hur det ska bli…å så ser jag mr C´s nöjda min när han får rätt ♥
Jag vet att Helena är jätte arg på sitt vita laminatgolv…..
Men vad du kan lägga in i stället om du absolut vill ha vitt är väl ett trägolv som du målar. Men vitt är ju vitt så med tiden behöver de nog målas om.
Jag vet att jag sett något supersnyggt laminat i vitt. det är ju såklart mycket mer hållbart.
ååå va kul med lite förändring i huset. Du måste visa före och efterbilder sen!
Kram Katarina

Svar
Sallys hus 6 november, 2014 - 08:39

Alltså hon är arg på sitt vitmålade laminatgolv..;)

Svar
Fru Eriksson 6 november, 2014 - 08:57

Här har det oxå shoppats möbler & inredning hihi sååå skoj & renovering väntas …
Att måla golven vita tror jag på men tänk på vilken yta ni vill ha så den blir tålig 🙂

/Kram finaste ♡

Svar
Ekenäsliv 6 november, 2014 - 09:39

Ha ha ha, jag kan känna igen det där. Man har en idé och man tror steeeenhårt på den och så säger min man… Hmm, älskling, det går liksom inte att göra så.
Behöver knappast säga att han är den som tänker praktiskt av oss va;-)))
När vi valde golv till huset valde vi ett Kärhs golv, ekparkett som heter Snow om jag inte minns fel. Jätteskönt golv att gå på. På övervåningen har vi gammalt trägolv som vi ska måla. Men jag vet inte om vi ska måla det helt vitt, det är inte så praktiskt och trappen ner i källaren är redan sliten som vi målade vit som snart tre år sedan.
Lycka till med renoveringen!! 🙂
Kramar Anna

Svar
The Place To Be 6 november, 2014 - 10:48

Haha, jag vill måla våra golv uppe vita. Vi har plankgolv som nu är gula… Men sambon vill inte ha vitt inte! Tråkmåns. Har inte tagit striden riktigt än….

I vårt sommarhus, har vi lagt in golv som ser lite ut som skurgolv som vi hittade på Byggmax. Kanske finns det vita golv som är snygga.

Tjoho vilken bra summa det blev till Cancerfonden!!! <3
Kram Malin

Svar
Adela 6 november, 2014 - 13:45

Men vitt är ju såååå fräscht så jag hade målat ändå;)
Så kul sen att få se förändringen!;)

Kram
Adela

Svar
HönaPöna 6 november, 2014 - 13:57

Vi hade vitmålade golv i vårt förra hus… galet snyggt, men jag höll på att bli nipprig på dem. ALLT syns, och det är ett evigt jobb att hålla dem rena. Dessutom behövde man måla om dem en gång om året för att de skulle hålla sej fräscha.
Nu har vi plankgolv som vi har vitbetsat. Det gör dem hyfsat ljusa, men inte vita såklart!
Lycka till med projektet!

Svar
pillan 6 november, 2014 - 14:59

Går det inte att typ vit-vaxa dem så de i alla fall blir lite ljusare….? Äh jag kan inget om sådant! Har vita golv i vissa rum och JA de måste städas ofta och Ja de blir väldigt lätt repiga men Åhhh så fina dem är!!

Kram P

Svar
Villa Freja 6 november, 2014 - 17:10

Ingen aning, men visst är vita golv fint. Kram.

Svar
Ninelin 6 november, 2014 - 17:23

Det är fint med vitt när det är vitt, men tyvärr så får man nog jobba på det. . .
Härligt med förändring 🙂

Kram N

Svar
Linda 6 november, 2014 - 17:36

Ja, vita golv är vi nog många som drömmer om. Här hemma har vi laminatgolv som drar lite mot gult nu med några år på nacken. Inte snyggt! Tog in en offert på vad det skulle kosta att lägga om i hela huset och den landade på närmare 75 000 kr. Får nog fundera på det ett tag. 🙂

Kram Linda

Svar
Välkommen Hem! 6 november, 2014 - 17:56

Hej där fröken Projekt! Alltid nåt i görningen hos dig. Beundrar dig för att du orkar.
Jag skulle avråda dig från att måla på laminat. Brukar inte bli så bra, det fäster inte på samma sätt som det gör på trägolv.
Visst finns det väl nån Colorama i Halmstad, kolla där, vi har kampanj på golv nu!
Du kan få ett vitt golv till bra pris och det kommer att hålla många år.
Kram Judita

Svar
Maria 6 november, 2014 - 19:41

Jag tror inte heller att det är så hållbart att måla laminatgolv faktiskt. Sen är jag nog en av få tydligen som inte ens gillar vita golv 😉 Speciellt inte om man har vita väggar också… Jag behöver lite "tyngd" någonstans… Men det är ju jag det 😉 🙂 Jag hoppas du får dina vita golv! Ska bli spännande att se hela er förvandling!
Kram kram!
/Maria

Svar
Hemma på Sjuan 6 november, 2014 - 20:13

Vi målade vårt trägolv i sovrummet vitt och det blev jättebra men det skitigt snabbt… Har sett snygga vita laminatgolv men vet inte var de kom ifrån.
Tackar för tips, måste kika förbi Netto imon. Kram Suss

Svar
anettan 6 november, 2014 - 21:17

Snyggt med vita golv men jag hade nog inte gett mig på det….kommer från en som bor i ett hus där det inte händer allt förmycket haha…kram Anette

Svar
Anonym 6 november, 2014 - 22:07

Hej, nej är inte att rekommendera . Laminatgolv är inte trä vilket innebär att färgen inte tränger ner utan lägger sig som en hinna . Skall du köpa färg mm. Kan du lika gärna lägga in nya laminatgolv. / Eva

Svar
Helén i Vilrummet 7 november, 2014 - 08:27

Å den där köpmansdisken! Jag tänkte precis fråga var ni fått tag på den. Superfin! Jag är helt klart intresserad!!! Mått?
Kram Helén

Svar
Anonym 8 november, 2014 - 07:46

Min högsta önskan var att få vitt golv. Maken gav med sig och det blev så. Idag ångrar jag att jag var så påstridig. Minsta lilla dammkorn eller smuts syns direkt. Jag får städa som en galning. Hos mig kommer det aldrig in ett vitt golv igen hur snyggt det än är när det är nystädat.

Svar
Eva`s 9 november, 2014 - 11:08

osminkad är du vacker 🙂 och va fint ni gjort på ovan våningen wow å tack för ditt mail Tina önskar dig en skön farsdag å ser fram emot lchf recept 🙂 har ju testat en del som va toppen stor kram till fina dig

Evas blogg

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »