Deppigt och en viss ångest för många

av Home2Tiny
Hösten och naturen när den är som vackrast
 När det är de där soliga dagarna, när luften känns ovanligt klar och man kan tro att någon har kastat ut en hel smällkaramell av färger över hela skogen för det riktigt lyser om den.
Även om jag också gillar när det regnar hårt mot rutan, när vinden knakar i väggarna och när mörkret kommer smygandes tidigare och tidigare för varje dag, eller gillar och gillar det är väl mer känslan av att då är det ok att tända brasan, lägga fötterna på soffan, skrota omkring i myskläder och bara ta det lugnt, det är verkligen höstmänniskan i mig som mår som bäst då.
Det är verkligen olika det där hur man känner för årstiderna, jag vet att många känner sig smått deppiga när hösten kommer. 
För mig är det precis tvärtom. 
Jag mår som bäst under hösten medan våren alltid har framkallat en viss ångest. Då känner jag mig som mest splittrad, man ska både fixa inne och ute, det ska planeras semestrar och grillkvällar och startar dessutom våren med dåligt väder får man lätt panik och funderar på en restresa för tänk om det blir en riktig skitsommar vädermässigt.
 På hösten då är det mer lugnt. Det är inte lika många måsten och jag varvar ner och går mest omkring och myser och ser fram emot julen.  
Men vi är alla olika och visst har alla årstider sin charm på sitt sätt, men jag är och kommer nog alltid förbli en höstmänniska.
Vilken årstid gillar du bäst?
 

Det här är en typisk höstoutfit för mig som jag älskar att ha på mig. Varmt, skönt och inget som sitter åt, perfekt för en höstpromenad eller bara hasa runt i hemma.
Ponchon har jag köpt på Lindex, som är hur go som helst att ha på sig. Tyvärr hittar jag den inte i webbshoppen, men kolla i din butik kanske där finns någon kvar.
Kängorna och skinntightsen är fynd från garderoben!

Nu måste jag rusa till jobbet.

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

24 kommentarer

IngelaMolly 9 oktober, 2014 - 06:43

Jag är likadan! Tycker också jag kan slappna av mest på hösten förutom denna som är hysterisk med heltidsstudier 😉 Jag mår bättre i hög, sval luft än varm och kvalmig, så är det bara!
Du är så fin!❤️
Kram
Ingela

Svar
Carola 9 oktober, 2014 - 06:46

Alla årstider har sin charm! Men om man ska välja en årstid som är mysigast så är det lätt hösten som jag tycker är mysigast. Då kan man krypa upp i soffan med en go filt om sig med massa tända ljus och kanske till o med tända en brasa. Att sedan vara ute i naturen med alla dessa vackra färger på träden och luften som är så frisk gör en ännu piggare. Önskar dig en härlig dag bästa T. Kram Carola

Svar
FJÄDERNEJLIKAN 9 oktober, 2014 - 06:48

Snygg som vanligt! 🙂 Jag tycker nog att alla årstider har sin charm på olika sätt, skulle inte vilja ha det annorlunda än vi har. 🙂 Rätt skönt när vi går mot mörkare tider nu på hösten, och det snart står skidåkning på schemat, men lika skön när vi kommer mot våren och längtan efter sol och värme kommer. 🙂 Kramizz Laila

Svar
Maria Kontorsråttan 9 oktober, 2014 - 06:58

Håller helt med hösten är fantastisk! Våren mer prestigefylld. Vackra foton på dig och naturen. Alltid kul att läsa din blogg.
Du är välkommen in på min. Än i sin linda men ett försök att spegla livet i största allmänhet och för en kvinna fyllda 50 i synnerhet. Lite av en dagbok. Välkommen!
Kram
Maria

Svar
Villa Ell 9 oktober, 2014 - 07:41

Hösten är min årstid den med! det är så otrligt vackert och friskt ute, okej att det regnade sidleds igår men mysigt att skrota runt inne då! Jag läste en gång att det är mer vanligt med vårdepression… kanske som du säger, det är en massa måsten och planer som dyker upp på vårkanten!

Ha en fin dag
Kram Sandra

Svar
Fru Eriksson 9 oktober, 2014 - 08:08

Hösten är min & Mickes absoluta favoritårstid ♡ …
/Kram go´ste du!

Svar
Helena N 9 oktober, 2014 - 13:22

Hösten, oj vad jag älskar hösten! Jag känner också det där lugnet under hösten. Ena dagen är det sjukt vackra dagar med sol, sprakande höstlöv osv, nästa dag är det mörkt, blött o kallt, och det är så där extra mysigt att sitta hemma, tända ljus och njuta av en stor balja te eller lite rötjut. Har älskat hösten så länge jag kan minnas!
Kramis Helena N

Svar
Ekenäsliv 9 oktober, 2014 - 13:40

Verkligen så fint skrivet och jag tycker med att det är mindre kravlöst på hösten…
Men, jag är en riktig sommarflicka! Jag gillar bäst när det är varmt o jag tar mig tid att riktigt koppla av. värmen gör min kropp så väl och jag mår så bra då.
Sen har det nog med att göra att jag även är ledig då, man har en längre semester och man får vara hemma, där jag trivs bäst.
För det finns randiga skäl och rutiga orsaker till att jag inte trivs så bra på mitt jobb.
Och jag försöker nu peppa mig själv och tro att jag kan göra något annat. Ingen ska behöva ha det så på sitt jobb.
Hoppas du haft en riktigt bra dag!! Jag har sett några nya ljuspunkter som jag ska se fram emot iaf.
Varm kram Anna
Ps. jag skriver om det idag. För ibland är det skönt att skriva av sig om allt det som bekymrar en.

Svar
Villa Freja 9 oktober, 2014 - 14:11

Jag älskar våren men föredrar ändå riktigt varma och soliga sommardagar när solen är uppe länge! Jag älskar värmen och skulle vilja bo på Teneriffa med sitt jämna behagliga klimat året om. Kram.

Svar
Nina 9 oktober, 2014 - 15:04

Jag måste säga sen jag flyttade till mitt hus så älskar jag alla årstider. Tycker att dom har sin tjusning. Så jag har ingen favorit årstid eftersom jag gillar dom lika mycket =) Sen när man bor här uppe i norr så ser man hur fort det byter till hösten, vintern, våren och sommar.
Ha en jätte bra kväll!

Svar
Jenny 9 oktober, 2014 - 16:35

Åh, mysigt! Jag älskar hösten, precis som du säger att det blir lugnt då. Man njuter de fina soliga dagarna, men när vädret är som "värst" kan man med gott samvete, tända ljus inne och mysa!
Kram Jenny

Svar
mammaxtre 9 oktober, 2014 - 17:03

Vilken snygg Poncho och Vilka otroligt fina bilder! Jag gillar alla årstider. Tycker om dom. Tycker dock att mörkret är trist och tråkigt. Ha det gott!

Svar
Linda 9 oktober, 2014 - 17:10

Jag gillar våren och sommaren mest av de anledningarna som du inte gillar dem för. Att det är då allt det roliga händer. Alla mysiga utflykter som är så mycket roligare att göra i sol än i regn. Årets utlandsresa för familjen har de senaste fyra åren varit i början på juni.
Jag har dock börjat gilla hösten mer och mer men den får helst vara solig och inte regnig.

Kram, kram!
/Linda

Svar
Lena 9 oktober, 2014 - 17:50

Nä, hösten är verkligen inte min grej! Blä! Jag går verkligen i ide då. Våren är min grej. Då blir jag fylld av energi och njuter av att ha allt härligt framför mig. Ja, som sagt, alla är olika 😉

Kram Lena

Svar
Helenas enkla vardag 9 oktober, 2014 - 18:05

Jag är väldigt glad över våra fyra årstider har jag kommit på. Trodde jag älskade våren och sommaren bäst, men har nog med bloggens hjälp kommit på att njuta av var årstid. Så från att ha hatat hösten har jag kommit att uppskatta alla färger ute i naturen på ett helt annat sätt. Vilka fantastiska bilder Mr C tagit på sin drottning. Helt amazing. Jag har också skaffat en mysoverall och resebag… Kram Helena

Svar
anettan 9 oktober, 2014 - 18:36

Fina du! Jag gillar lagomårstiderna mest, vår och höst. Kram Anette

Svar
Mamma C 9 oktober, 2014 - 18:38

Nej, denna årstid som vi går till mötes nu är inte min melodi precis. Jag är en riktig sommarmänniska rakt igenom. Solen, ljuset och värmen.
Kram Mamma C

Svar
Sallys hus 9 oktober, 2014 - 18:39

Åååå du är så snygg hjärtat!
Jag vet inte riktigt…mest gillar jag nog sommaren…det jag gillar minst är den där tiden innan blir vår och det inte riktigt är vinter längre…
Kram kraaaaaaaaaaam

Svar
Hemma på Sjuan 9 oktober, 2014 - 19:18

Gillar egentligen alla årstider men jag håller med dig att hösten känns mycket lugnare. På vår o sommar är det dubbelt jobb med trädgården också (även om vår är liten och lättskött). Snygg höstoutfit och härlig poncho, kram Suss

Svar
Gabriella 9 oktober, 2014 - 19:49

Härliga bilder! Jag får faktiskt instämma med dig, jag är också en höstmänniska. Min bästa årstid, så vacker med alla fina kulörer. När jag var yngre tyckte jag att våren kunde vara lite deppig vilket kändes tvärtemot så som andra kände. Man upplever ju det så olika som sagt:) På senare år kan jag också tycka att varje årstid verkligen har sin charm, det finns något karakteristiskt med alla de fyra. Men favoriten är helt klart hösten för mig:)
Kram

Svar
På Selmas gata 9 oktober, 2014 - 20:07

Jag är som du, jag är en höstmänniska. Våren och sommaren är inte min tid, speciellt inte nu när jag äter många mediciner, jag är så varm att jag älskar dessa friska höstvindar! Och alla fina färger, och att få lysa upp inomhus, och se alla fönster med fina lampor… Gillar dina byxor, jättesnygga! kram/tanja

Svar
HjärtatsVitaHem 9 oktober, 2014 - 20:13

Jag gillar hösten mest. För att det inte finns några måsten, utan man kan unna sig en kväll i soffan istället för att vara igång som det är på våren/sommaren.

Ha det så bra!
Kram Jenny

Svar
Anonym 9 oktober, 2014 - 20:57

Vilken härlig outfit du har. Jag gillar hösten, särskilt efter en sådan här sommar. Våren har jag så mycket svårare för….Kram Mia Happyvardag

Svar
Jeanette 11 oktober, 2014 - 07:11

Jag har alltid varit sommarmänniska och verkligen hatat hösten, men jag har börjat gilla hösten mer och mer de sista åren… så vem vet 😉
Kram J

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »