Recept på Päronpaj lchf

av Home2Tiny
Recept på Päronpaj lchf
Köpte ett helt gäng päron för ett tag sedan
och eftersom de började se lite ledsna ut fick jag för mig att baka en päronpaj till kaffet efter maten igår kväll.
Det skulle jag inte ha gjort……
För jisses så god den blev, ja nu är det inget negativt med det men jag skulle ju bara ta en liten bit …… Jo visst tjena, det gick i bara farten, det blev en liten bit till och en……
ja ni fattar, jag kunde liksom inte sluta, det blev ett riktigt pajfrosseri.
Har aldrig bakat päronpaj innan, tror jag i alla fall, jag har ju minne som en guldfisk, så jag kan ha glömt av det, men i vilket fall som helst så åkte den här pajen direkt upp på min 10-i-topp-lista av godsaker.
Jag kommer definitivt att baka den igen, förmodligen redan till helgen men först måste jag smälta den där halva pajen jag satte i mig igår kväll.

 

Recept på Päronpaj lchf

PÄRONPAJ LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser (till en mindre pajform)
Pajdeg
25 g smör
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1/2 msk Sukrin mellis
1 äggula
1 msk vispgrädde
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
100 mandelmjöl
1 msk honung
1 tsk lakritspulver (kan uteslutas)
1/2 dl grädde
2-3 päron
Flagad mandel

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader 
Gör pajdegen i en matberedare
Blanda mandelmjöl och smör
Tillsätt de andra ingredienserna och kör tills du har en deg.
(öka på med mandelmjöl om degen känns för kladdig)
Ställ i kylen i minst 30 minuter
Tryck ut degen i en mindre pajform
Förgrädda pajskalet i ca 5 minuter
Höj ugnsvärmen till 200 grader
Skala och skiva päronen tunt och lägg i pajskalet
  Blanda alla ingredienserna till fyllningen
Bred på fyllningen på päronen
Strö över den flagade mandeln
Grädda i ugnen ca 20 minuter. Håll koll så den inte bränns
Serveras kall med grekisk yoghurt och vispgrädde som blandas.
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Dags att packa lunchlådan och ge sig iväg.
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

22 kommentarer

FJÄDERNEJLIKAN 14 oktober, 2014 - 06:22

Lät ju verkligen gott. Tror aldrig jag bakat med päron innan, men det får kanske bli ändringar på det. 🙂 Kramizz o ha en skön Tisdag/Laila

Svar
Villa Freja 14 oktober, 2014 - 06:36

Och jag tror aldrig att jag ens har ätit en päronpaj. Låter gott. Kram.

Svar
Helén i Vilrummet 14 oktober, 2014 - 06:58

Smarrigt värre! Jag har heller aldrig varken bakat eller ätit päronpaj innan, men det blir nog helt klart en nu. Fast med vanlig pajbotten och din fyllning 🙂
Kram Helén

Svar
Fru Eriksson 14 oktober, 2014 - 07:06

Päronpaj – har jag aldrig åtit,låter riktigt gott ♡ …
/Kram fina Tina!

Svar
Ekenäsliv 14 oktober, 2014 - 07:45

Ser gudomligt gott ut!
O jag behöver boosta upp mig så det vore nog något 🙂
Ha det så bra!
Kram Anna

Svar
Adela 14 oktober, 2014 - 08:44

Oj så gott!! Du är en riktig lyxbagerska med massa gott på G ofta mmmmm….;))

Kram
Adela

Svar
Petra Nymans Dagbok 14 oktober, 2014 - 09:55

Vilken duktig bakmamma du är! <3 Ha en fin start på veckan! Kram Petra

Svar
Anonym 14 oktober, 2014 - 09:57

Hej ,du verkar ha ett riktigt trevligt och inspirerade kök , samt att du verkar ha idéer till Max för god mat och gottigott.
Själv sitter vi med köksplanering och önskar någon typ av ö , jag kommer inte ihåg om du visat bilder från köket . Annars har jag önskemål av det . Ha en bra dag/Eva

Svar
Lindblomman 14 oktober, 2014 - 10:13

Ser supergod ut den där pajen =)
Snygg och fräsch arbetsplats!
Alltid lika roligt att titta in hos dej =)

Kram

Svar
Browneyedgirl 14 oktober, 2014 - 10:17

Päronpaj har jag aldrig testat 🙂 Men lät jättegott. Det är ju svårt att bara ta en bit när något är så gott, blir lätt att man bara ska en liiiiten till *haha* kram och ha en fin dag

Svar
Åse 14 oktober, 2014 - 10:40

Päronpaj, låter fantastiskt gott. Ibland måste man frossa och ta om och om igen. Kram Åse

Svar
Jennica... 14 oktober, 2014 - 11:18

Så gott! Jag har aldrig gjort päronpaj, tror aldrig jag har ätit det! Så, det måste ju testas….men du, vad är sukrin mellis? 🙂
Kram Jennica

Svar
tinaminastina 14 oktober, 2014 - 12:51

Ser fantastiskt gott ut! Ska absolut testas! Ha en härlig eftermiddag och kväll…kram

tinaminastina

Svar
Hanna 14 oktober, 2014 - 13:23

Det låter riktigt gott.

Svar
Helenas enkla vardag 14 oktober, 2014 - 17:23

Jag som precis bakat er tiopoängare. Nu måste jag ju bara göra den här också. Väldigt vackra bilder..
Kram vännen.
Helena

Svar
Mamma C 14 oktober, 2014 - 17:36

Mums, så gott det såg ut. Päronpaj har jag nog aldrig ätit. Men mitt minne är som ditt 😉
Kram Mamma C

Svar
anettan 14 oktober, 2014 - 20:02

Så gott! Jag vet inte vilket som är bäst att det blir gott eller inte haha…. Kram Anette

Svar
Gabriella 14 oktober, 2014 - 20:29

Nämen så gott det lät! Härligt med päron:) Själv har jag funderat på att göra en äppelpaj i flera veckor nu men tiden har inte funnits, men till helgen kanske jag skulle slå till:)
Kram

Svar
Malin 14 oktober, 2014 - 21:13

Mums! Päronpaj har jag aldrig hört talas om innan. Men den ser supergod ut!
Kram

Svar
No34 15 oktober, 2014 - 04:49

Päron har jag heller aldrig gjorts någon paj på. Dags att göra det nu då… Lät väldigt gott! Päron har ju en förmåga att bli tråkiga fort!
Kram Kate

Svar
pillan 15 oktober, 2014 - 13:44

Åh ser ljuvlig ut! Päron är ju så gott så detta ska testas, gillar dina recept mycket ;)!!
Minns när päron med after eight i ugn var en riktig delikatess när man var ung … 🙂

Kramis P

Svar
evalevabo 16 oktober, 2014 - 13:05

Duktig du är. Ser smarrigt ut.
Eva

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »